Šta je novo?

isti problem sa par browsera

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Dakle koristim operu i u poslednjih par dana neke stranice otvori, neke ne otvori uopste, neke se razvlace i stoje ucitane do pola, npr. speedtest.net ne mogu da otvprim uopste, posumnjao sam bio na dns, ali sam kucao i ip adrese i sve je isto, sada sumnjam na flash, a probao sam i sa chrome i sa ie, i sve je isto, vuce se, nekad otvara, nekad ne otvara, ima li ko ideju o cemu se radi?

Evo nasao sam temu koja opisuje sta mi se desava, i ljudi su izasli sa raznim resenjima od gasenja firewalla, ubijanja procesa, upisivanje adrese dns servera u tcp/ip settings, skeniranja spybotom ... do reinstalacije, ali masi ljudi problem i dalje nije resen, jel ima neko ideju o cemu se radi? Jel ispov dns nije u redu ili sta? Izludecu, bas smara.

http://en.kioskea.net/forum/affich-274-problem-connecting-certain-websites

Poslednja izmena:
Hm... Licno sumnjam na flash jer i meni toliko brljavi u zadnje vreme da je to strasno...Suzdrzacu se od licnih komentara za flash...

Ne znam sta je problem kod tebe,ali znam sta moze da ti pomogne a da ne "rasturas na srafove" sistem.

Instaliras neki VM,npr VirtualBox,instaliras Win ili sta vec koristis,browser i cepaj.Videces sta se desava...

Npr ja sam imao problem sa torrentima i sumnjao sam na ISP,ali VM sve strava radi,na host masini zapucava.Uporedjujuci dve "masine" nasao sam problem,mozda tebi pomogne u tvom problemu

Zaboravih reci da sam u medjuvremenu, posto mu je svakako bilo "vreme" (mada moram ovde da pohvalim win 7 zaista, nisam ga reinstalirao jedno 2.5 godine, a nisam morao ni sada nego je bilo vise iz te stare navike) reinstalirao win, flash nemam instaliran jer mi puca download na 47 posto svaki put ali se i dalje sve ovo desava ...

Kada sa rutera recimo pingujem b92.net dobijem 4 dropa, onda odem na sajt pa ga otvori, pa kliknem na vest pa ucita samo naslov i kaze da je gotovo, pa onda posle 5 refreshova ili pola sata kasnije otvori kako treba, i tako kako se ponasa sa b92, tako se ponasa i sa ostatkom interneta, nesto otvara bez problema, nesto se vuce po 3 sata ako u medjuvremenu ne zatvorim tab ... bas ne mogu ni za glavu ni za rep da uhvatim sta se desava ...

Sve je pocelo kad je drugar dosao kod mene na par dana i on i ja smo koristili net normalno, i onda je pocelo da koci i meni i njemu, reko do torrenta je pa ugasim, isti problemi i dalje i kod mene i kod njega, on ode, ja reinstaliram win, nemam nista na njemu prvi put sam ga upalio, a i dalje imam isti problem, ruter sam resetovao na factory settings, i dalje isto ...

najčešće do toga da se stranica ne otvori potpuno i slični problemi postoji nekoliko uzroka i svi su vezani za funkcionisanje mrežnih uređaja:

poluispravna mrežna karta (ili loš driver)
oštećeni (ili nepotpuno utaknuti u mrežnu kartu) kablovi
loš rad rutera ili modema
problemi sa providerom

najlakše utvrdiš na sledeći način

accessories - command prompt
kada otvoriš kucaš npr
ping 8.8.8.8 -t

najbolje da pokušaš da testiraš kada ti već ne otvara neku stranicu :)
ako se desi request time out
imaš nešto od gore napisanog - problem sa funkcionisanjem mreže ili veze sa provajderom

eliminisanje veze unutar tvoje mreže:
pinguješ IP adresu rutera (npr 192.168.1.1)
ping 192.168.1.1 -t
ako se ne vrati neki ping imaš problem u svojoj mreži (nije do providera)

ako nije problem u tvojoj mreži ostaje komunikacija modem-ruter kao problem ili problem sa protokom do providera

Poslednja izmena:
Eh ponadah se da si pogodio jer jesam pomerao ruter, pa reko da nije nesto do kablova, ali sa pingovanjem te adrese je sve ok. Vratio sam ruter na staru poziciju, jedino mi je malo tesko da zamenim kabl, posto mi prolazi kroz zidove, jel moguce da daje taj ping ok, a da ipak nesto sa kablom nije u redu?

Meni deluje da tvoja internet konekcija ima veliki pocket loss. .. Ajde pinguj do google pa okaci da vidimo.

Pinging google.com [173.194.70.113] with 32 bytes of data:
Reply from 173.194.70.113: bytes=32 time=40ms TTL=46
Reply from 173.194.70.113: bytes=32 time=42ms TTL=46
Reply from 173.194.70.113: bytes=32 time=41ms TTL=46
Reply from 173.194.70.113: bytes=32 time=41ms TTL=46

Ping statistics for 173.194.70.113:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 40ms, Maximum = 42ms, Average = 41ms

--------------------------------------------------------

Pinging b92.net [91.222.6.80] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 91.222.6.80:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

Pinging get.wip4.adobe.com [192.150.16.58] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 192.150.16.58:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

Ne znam jeli bezbedno da kacim tracert, posto tu ima isto zanimljivih desavanja :)

ni meni b92 ne odgovara na ping
tako da to nije problem do tebe :)

rekoh ti ping sa -t da vidiš kada ne prolaze pingovi (kada već budeš imaš problema sa sajtovima)
verovatno im je uključena DoS zaštita (ili tako nešto)

Poslednja izmena:
aha znaci da ostavim da radi ... ok, ali pazi, meni u istom momentu jedan sajt otvara ok, dok drugi nece nikako ali ostavicu da radi pa da vidimo sta se desava ...

Pa evo radi otkako sam napisao poslednji post, desila su se recimo 4 dropa za to vreme, dok se sajtovi ovi sto nisu hteli malo bolje otvaraju ali i dalje ne do kraja, u progres baru uvek stoji 156/170 ... dok xe.com skoro uopste nece da otvori, a ping ka 8.8.8.8 pici sve vreme bez dropova ...

Evo sada i na benchu ceka do u nedogled na s-static.ak.facebook.com ...

1. isključi ruter iz struje (i modem ako imaš) sačekaj 15-tak sekundi i vrati struju

nakači direktno na modem računar (u slučaju da ti je posebno modem, a posebno ruter)

ako problem opstaje,
reinstaliraj windows za NDB (popularn su skraćenice pa bi ovo bilo NeDajBože :) ) i ne prilazi D particiji i ne ubacuj flash (ako je neka zver u pitanju :) )

otvori internet explorer i probaj da otvoriš to što ti sad pravi problem

ako sve radi bez problema ... neki virus pokreneš prilikom instalacije nekog od programa (ili nešto tako)
ako ima problema opcija 2

2. zovi tehničku podršku i prijavi njima kvar, onda je problem do njihovog uređaja kod tebe ili do njih kao providera

Poslednja izmena:
Radi kad ubodem direktno u laptop!

e pa hvala na pomoci ljudi, definitivno je ruter, apdejtovao sam firmware, drzao ga ugasenog i mnogo duze nego sto treba, medjutim problem je i dalje tu ... sad jos samo da smislim kako ja da objasnim ovo ljudima u prodavnici kod kojih cu morati da reklamiram ovo ...

Koji ruter?

@ Ford: hvala sto me podseti na stare dane postavljanja wireless antena... :)

Ajde probaj da kad je normalno ukljucen (znaci radi normalno radi modem,ne npr odmah posle starta) da stisnes reset dugme,drzis stisnuto i polako broj do 15 i pustis...
To bi trebalo da ti sve stavi na fabricki default,restart ce malo duze potrajati...
Pazi,zapisi sve paramatre jer ce ti se user i pass i sva ostala podesavanja izbrisati...
Pa javi sta se desava...

Uradio sam to kroz softver, i nista se nije promenilo, ima li raloga da radim ponovo preko dugmeta?

Probaj kako sam ti rekao. Imam slican TP i zezao me sa netom dok ga nisam tako resetovao

kad drzim reset dugme kako si rekao nista se ne desi?
Dugme ne radi ni kada probam obican reset ... nista vracam ga odakle sam ga uzeo pa neka se oni bakcu ...

edit: ja sam pritiskao qos dugme umesto restarta :)

Uradio sam kako si rekao ali i dalje sve po starom ...

Poslednja izmena:
Saga se nastavlja, htc hd2 radi najnormalnije, sve otvara bez problema, ne mobilne sajtove nego iz opere ... nakacen na isti taj ruter koji pravi probleme na laptopu?

Telefoni idu preko wireless-a, jel si siguran da nije do kabla?

I laptop je preko wirelessa.

Matori,sigurno poznajes nekog da ti makar na 15 minuta pozajmi bilo kakav modem/ruter cisto da testiras...
Kad saberemo filozofije sada radi/sada ne na svim uredjajima (osim mob... za sada) vuce da stvarno brlja ruter...

Ok, ma nosim ruter u prodavnicu a dok ga ne zamene cu preko kabla. Jedino me brine objasnjavanje zaposlenima u prodavnici koji odbijaju i potpuno neispravne stvari da salju na garanciju a ne ruter koji cas radi cas ne radi ... Nista, javljam sta sam uradio ...

Samo ostro! To uglavnom pali...

Vrh Dno