Šta je novo?

Isti desktop sa bilo kog racunara na LAN-u

poTTa20

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2008
Poena
310
Nisam znao kako da dam ime temi. Da sam znao da to preformulisem verovatno bi nasao odgovor i na googletu.

U firmi imam mrezu od 1 servera 2008 i 10 klijenata. Sada svaki racunar radi za sebe tj svaki racunar ima svoj os itd.
Interesuje me da li postoji neka varijanta da se otvore nalozi na serveru za svakog zaposlenog u firmi i da se prilikom logovanja uz npr. username:peraperic, uvek otvori nalog (nazovimo ga podesavanjima) koji je definisao cika Pera Peric, da bez obzira na kom je klijentu uvek budu ikonice kako ih je on postavio, fajlovi i folderi koje je on napravio itd.
Izvinjavam se na noob pitanju, nisam bas najuspesniji u objasnjavanju stvari, pa se iskreno nadam da ste razumeli sta mi treba.

Mislim da ne moze...

Naravno da može. Upravo roaming profile to omogućava.
Moraš podići active directory i domain controler, ubaciti sve računare i usere u domen i za svakog user-a definisati da koristi roaming profil.

Roaming profil je OK ako ces samo ikonice. Pitanje je za file-ove i foldere. Ako su xxmb u pitanju, pa jos i WAN, slaba vajda.

Poz.

Ne downloaduje se svaki put ceo profil nego samo izmene od predhodnog logovanja.
Prvo logovanje povlači profil, a svako sledeće samo incremental izmene.

Kod mene na poslu se ne koriste roaming profili, ali sam pre mesec dana video kako to lepo radi u jednoj Danskoj firmi.
Da stvar bude još lepša, server sa profilima je u Danskoj. Konekcija je 4/4Mbit i čekanje na kompletan DL profila na novu mašinu nije trajao duže od 5 minuta.
Oni do duše koriste neki njihov software za sinhronizaciju profila, ali ne verujem da je M$ rešenje mnogo gore.

Koristimo na poslu roaming profile , mogu ti reci da rade dosta dobro.
Ima negde oko 20-ak user-a, skoro da uopste nema problema.
Pazi samo da ukoliko ti svi user-i istovremeno rade log-out i log-in , to moze da ti napravi malo zagusenje u mrezi (pogotovu sto korisnici vole da natrpaju svasta na svoj desktop).

"Neka" banka u Srbiji, xxx lokacija. Na svakoj lokaciji lokalni fps server koji ima i home foldere usere neke filijale. Microsoft resenje. Zato kazem, u praksi gde ima puno lokacija i puno usera roaming profile ne ide. Da se vratimo na originalno pitanje, koje sam tek sad celo video :), moze roaming ;)

Nazad
Vrh Dno