Šta je novo?

Ispis polukruznog teksta

Alexajlo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
630
Kako da izvedem ispis polukruznog teksta oko sferne povrsi. Primer: kao odstampani tekst na lopti.

U kom programu?

to sto ti hocesh moze se uraditi u svim aplikacijama za vektorsko crtanje (Corel Draw, Adobe Illustrator, Macromedia Freehand). Reci nam koji od njih koristish pa cemo ti reci i postupak.

Donekle se isti efekat moze postici u rasterskim aplikacijama tipa Photoshop (warped text) ali tamo necesh imati preveliku slobodu u radu.

NIsam siguran , ali mislim da se isto moze uraditi i u layout aplikacijama - Quark Express ili Indesign..

Bilo kako bilo, morash nam reci koju aplikaciju koristish

(Corel) Nacrtas krug, napises text, i ides na opciju text\fit text to path. Potom se malo igras, i uglavnos dobijes ono sto to treba...

olfrud je napisao(la):
(Corel) Nacrtas krug, napises text, i ides na opciju text\fit text to path. Potom se malo igras, i uglavnos dobijes ono sto to treba...

Cini mi se da tako samo dobijem ispis oko kruznice, a meni je potreban sferni tekst (kao ispis na lopte ili jos i bolje tekst koji obilazi oko lopte)

cini mi se iako ne razumem sta hocesh u potpunosti, da to sto ti trazish se moze uraditi samo u nekom 3d programu...

Da bi u Corelu postigao efekat sfernog teksta nacrtaj krug samo sa okvirnom linijom i postavi ga preko teksta. Na krug primeni Lens efekat Fish Eye. Pomeraj krug i videćeš da će se sferičnost teksta prilagođavati shodno prečniku kruga.

Nazad
Vrh Dno