Šta je novo?

ispao lap top, sve radi ali dokle ce?

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
pozdrav

ispao mi lap top sa nekih metar visine na parket :( ja ga lepo ugasio, sklopio (bateriju, zatvorio vrata od dvd-a) malo sackao, upalio ga i gle cuda sve radi...

e sad imam JAKO bitne podatke na njemu pa me interesuje, postoji li neki deo koji je posebno karakteristican da crkne pri padu ili nema pravila?

skinuo sam sentinel hd i odradio test za hard disc on kaze da je hdd 100% zdrav, a mene interesuje kako da proverim da li ima nekih skrivenih nedostataka u racunaru da posle nebi bilo neprijatnih iznenadjanja?
u napred zahvalan

Ako radi mislim da je sve OK.Jedino sta tu moze da nastrada je hdd.Pogledaj jos na regeneratoru dal ima bad sectora.A ostalo ne vidim sta mozes da proveravas.Nije laptop bas tako krh kao sto ti mislis.Najveci problem je hard.Kod padova diska je cista sreca.Mozes da imas srece da ti radi 100% a moze da rokne.Ne verujem da ima izmedju.Na primer mom drugu je roknuo sa stola externi i cao je.A meni je pao sa jedno metar na tepih i nije mu nista.Znaci sve zavisi kako padne.Hard je oko padova osetljiv.Na primer meni je roknuo foto aparat jedno 20 puta.Od tih 20 puta samo je jednom otisao objektiv.Al to zato sto je pao otvoren.Ovih 19 puta je padao zatvoren.Znaci sve zavisi od situacije.Nekad prezivi a nekad ne.U sustini ako radi imao si srece.Probaj jedino hdd da nije dobio bad sectore.

Nisi jedini, ispao je i meni, srecom bez posledica. Bora je u pravu, hard je najslabija tacka kod udarca, bekapuj bitne podatke na vreme, mada ocito nije ostecena mehanika. Ali ne kosta te nista da se zastitis, za svaki slucaj. Narocito s obzirom na to da je MSI ;)

Gresite, display je najslabija tacka kod padova.
Slazem se i ja, razlikuje se od situacije do situacije a narocito je bitno na koji cosak se doceka lap.
Hdd si proverio, display ispravan, vozi dalje i gledaj da ti ne padne opet.
Podatke, narocito ako su bitni, obavezno beckup-uj jer hdd moze da vrisne i bez da padne.

Poslednja izmena:
a u pm, nemam na sta da ih backupjem... jedino mi pada na pamet da izvrsim negde neki masovni upload od sigurno 1gb posto toliko imam bitnih podataka (ako imate neku preporuku gde javite).
kako god, ne mozete da zamislite kad je tresnuo, roknuo je ravno na monitor i potom se zatvorio... reko gotovo je sve, sarke su sigurno popucale, ekran je pukao, kraj! ode sve... medjutim prijatno iznenadjenje...

Pa ocito je zlob monitora i odradio "amortizaciju". Sto se tice uploada, Windows Live usluga SkyDrive, ovih dana je bas aktivno preporucujem, 25GB prostora, free.

ok bice skydrive, a jel nema google neku varijantu za upload posto sam skoro kod njih kupio cini mi se 100ak gb za skladistenje slika...?

300 din za usb od 100ak GB ? Gde ? :D

99% da ce sve raditi kako treba. Meni je jednom ispao lap i pao na hard disk koji ne podu stajao... Riknuo hard, poceo da klikce, lap sljakao bez greske. Nema pravila sta ce da rikne ali backup bitnih stvari je obavezan jer nikada ne znas kada hard moze da izdahne.

ok bice skydrive, a jel nema google neku varijantu za upload posto sam skoro kod njih kupio cini mi se 100ak gb za skladistenje slika...?

Ima nekih glasina da ce Google da pokrene svoj servis na foru SkyDrive-a i DropBox-a ali za sada nista konkretno....
Sa Picasom imas 2GB prostora za slike a dokumenta mozes da uploadujes na Google Docs - tu je limit 1GB koliko mi se cini...

da da samo sam ja to prosirio, znam da sam skoro kupio zbog slika i dokumenata dodatnog prostora na googlu :)

Guglaj malo, mora da ima neka fora za upload na google. Evo ja naleteh na ovu, ne znam da li radi, ali ne kosta da probas.

i sta na kraju fali usb sticku kao resenju za backup?

Fali mu sto moze da se osteti, pokvari, izgubi...

Info za one kojima je čuvanje na nekom medijumu tipa DVD, USB flesha ili spoljašnjeg harda lošija varijanta od besplatnih servisa tipa sky drive:

You're responsible for backing up the data that you store on the service. If your service is suspended or canceled, we may permanently delete your data from our servers. We have no obligation to return data to you after the service is suspended or canceled. If data is stored with an expiration date, we may also delete the data as of that date. Data that is deleted may be irretrievable.

izvor

Pa to je bilo i ocekivano da napisu.

Nazad
Vrh Dno