Šta je novo?

ISP Teleport vise ne radi...

waikiki

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2006
Poena
320
Pocelo je... prvi ISP je propao.. ko je sledeci
Drugar mi se zalio, kaze da ima uplacenih 40-tak sati na Teleportu (dial-up) a vise ne moze da ostvari konekciju. Svi dial-up brojevi su ugaseni. Sta je sa ADSL korisnicima na Teleportu, ne znam. Ajd da vidim na zvanicnoj stranici Teleporta, sta se desava, kad ono... The server at www.teleport.co.yu is taking too long to respond..
Ako se ugasi jos koji ISP, nayebacemo...
Na kesiranoj stranici Teleporta stoji sledece:
Poštovani korisnici,
obaveštavamo vas da će zaključno sa 30.09.2007. Teleport Group prestati da pruža uslugu prepaid Interneta dial-up korisnicima, a samim tim i broj 042/110440 neće više biti u funkciji.

Poslednja izmena:
Teleportovali se na Havaje i troskare tesko zaradjeni novac. Kako samo iskopate te egzoticne firme.

teleport je fino radio ...
a nisu ziveli samo od ove usluge...

zashto su odluchili da zatvore ovu vrstu usluge
to valjda samo oni znaju ...

chuo sam da tje i gonet da ode u stechaj ..

gonet ? Teleport ? To su one 041 internet kompanije sto uzimaju gradjanima 84 dinara za sat interneta ? Good riddence...

Pa nije bas tako. Teleport je bio jedan od najjeftinijih dialup provjdera. 550 din za 50 sati, a za flat 500 din mesecno. Ja sam pre ADSL-a, na ISDN koristio njihove usluge godinama i bio zadovoljan.

Poslednja izmena:
I ja sam koristio njihov dial-up(SMIN) bili su super, povoljna cena i odlican protok...

Pa nije bas tako. Teleport je bio jedan od najjeftinijih dialup provjdera. 550 din za 50 sati, a za flat 500 din mesecno. Ja sam pre ADSL-a, na ISDN koristio njihove usluge godinama i bio zadovoljan.

ITS.net flat za mesec dana kosta 275 din! Tj. upola manje.

ITS.net flat za mesec dana kosta 275 din! Tj. upola manje.
Mozda sad. Ali ranije, nisam siguran da je bas bilo po 275. Dok je Sezam imao za 330 din 15 sati(22 din sat), Teleport je bio duplo jeftiniji, odnosno 11 din sat. Uostalom nisam rekao da je najjeftiniji, nego jedan od najjeftinijih... bio, jer je sad u vecna lovista... Slava mu...

neobee je isto ima flat za 550din...a i oni su pukli, upravo su na dobosu...

Eh, nisam čuo to za Neobee. Gase sve i wifi i adsl? Mada koliko sam čuo, njihovi korisnici uglavnom nisu bili zadovoljni, stekao sam utisak da im je usluga dosta traljava i ako je nisam koristio.

Ste sta chuli za tehnikom.. ja sam chuo da su oni u out-u isto ...

Eh, nisam čuo to za Neobee. Gase sve i wifi i adsl? Mada koliko sam čuo, njihovi korisnici uglavnom nisu bili zadovoljni, stekao sam utisak da im je usluga dosta traljava i ako je nisam koristio.

ne gase nista vec se prodaju. Sobzirom da su poceli sa 3 486 servera i nesto malo ulaganja, milionce evra , kolko traze (tako sam cuo) nije uopste losh deal.

Poslednja izmena:
gx-x :) .. e sad si lupio al ajde... posto sam davno radio u tehnicomu .. znam sa chim su pocheli i uopshte nisu bila ''mala ulaganja'', tehnicom net je krenuo kao projekat da ispovezuju svoje poslovne jedinice i da im ozbezbede internet itd...
a u vreme kad su kretali te mashine uopshte nisu bile jeftine, niti je bilo jeftino polaganje optike do centrale do bi se tamo izmestili access serveri itd.. :) .. tako da ono :) ...

meni je trebala neka novija info :) .. posto znachi svi koje sam ja znao su otishli, zapalili iz tehnicoma :) a vidim da im gomila servisa neradi pa reko mozda ima neki tehnicom-ov korisnika pa da nam da vishe info ..

gde si ti video da sam ja pricao o tehnikomu ? :trust:

gx-x :) .. e sad si lupio al ajde... posto sam davno radio u tehnicomu .. znam sa chim su pocheli i uopshte nisu bila ''mala ulaganja'', tehnicom net je krenuo kao projekat da ispovezuju svoje poslovne jedinice i da im ozbezbede internet itd...
a u vreme kad su kretali te mashine uopshte nisu bile jeftine, niti je bilo jeftino polaganje optike do centrale do bi se tamo izmestili access serveri itd.. :) .. tako da ono :) ...

meni je trebala neka novija info :) .. posto znachi svi koje sam ja znao su otishli, zapalili iz tehnicoma :) a vidim da im gomila servisa neradi pa reko mozda ima neki tehnicom-ov korisnika pa da nam da vishe info ..

Moj provajder je TEHNICOM odnosno SINFONIKA sada. www.sinfonika.co.yu. Na wireless-u sam kod njih. radi odlicno samo je poprilicno skup. 1800 dinara flat 256 bez Dc++, P2P ...

Pojavljivalji su se i propadalai provajderi i ranije, ali su bili lokalnog karaktera, pa su pogađali manje ljudi ;)

Svojevremno je NeoBee preuzeo Net022 (došli i rekli, sada mi preuzimamo vaš posao...pa vi ste stvarno propali? 'ebi ga), koji je, je li, radio na 022 području, pre SMIN-a, dakle, Teleport sigurno nije prvi koji je propao :)

Vrh Dno