Šta je novo?

.iso

• Začetnik teme Začetnik teme faca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
zaboravio sam kako se ISO fajl narezuje na disk a da bude butabilan, tj kako da se otpakuju fajlovi i da tako budu narezanu. u neru

Recorder > Burn Image...

nece.
procitah da nemogu da cd image narezem na dvd.
trenutno nemam praznih cdova, pa htedoh da narezem na dvd. treba xp da dam drugu.

Gde si to procitao ?
Moze bez prblema da se nareze iso CDimage na DVD.
Na primer Imgburn.

Poslednja izmena:
na ovom forumu u nekoj temi.
i meni izbacuje disk iz kompa i nesto pise da disk nije odgovarajuci.

Poslednja izmena:
naj bolje resenje za pravljenje butabilnog cd ili dvd je je iz Nero StartSmart i u njemu imas opciju za burn btable cd i burn butable dvd!prosto ko pasulj:🙂

Zašto bi tako radio, kada butabilni ISO već u sebi sadrži sve potrebne boot informacije i nema šta da čačkaš dalje?
Burn bootable CD/DVD služi da napraviš boot disk ako nemaš butabilni ISO, nego imaš fajlove od kojih hoćeš da napraviš data kompilaciju. Ako već imaš gotov butabilni ISO, onda ga samo narežeš direktno.

Poslednja izmena:
Imam i ja jedan problem..
Pre neki dan sam skinuo xP Sp3 u .GBI formatu,e sad kako da ja njega narezem,a da bude bootabilan?
da li treba da ga raspakujem pa da pravim .img ili sta vec?

Trebalo bi da može već da se narezuje (da je već image napravljen butabilan). Skini program gBurner: http://www.gburner.com/download.htm pa nareži njime taj image fajl.

Ne znam da li moze da probas da ides na copy cd u neru i kad ti trazi da ubacis cd da ti ubacis dvd(ne znam da li bi tako moglo mozes da probas ako imas pisi-brisi dvd).Uglavnom,taj tvoj xp je vec bootabilan tako da treba samo da ga narezes.Sad je problem sto nemas cd nego dvd,ja sam to samo kopirao u neru i normalno radi!

Pa ako nema cd vec dvd onde nemoj prreko nera
imgburn ili neki slican ce raditi

Ne vidim zasto sa nerom ne bi moglo da se reze. Ja sam rezao vise puta i na CD i na DVD i nikad problema nisam imao. Moze u neru da se izabere da li ces na CD ili DVD da rezes. Jedino ako je neka bas matora verzija nera pa nema.

imam nero 8.
znaci vec imam .img file,tj moj xp je u .GBI file i samim tim je bootabilan?
Imao sam jednu verziju Xp samo prekopiranu na HDD,pa sam pomocu ISOBostera vadio microsoft_corporation.img sa drugog Xp-a koji je bootabilan,zatim sve to narezao preko nera,kao image cd.

Nazad
Vrh Dno