Šta je novo?

Iskustvo sa dream-hosting.org???

Sta je taj Web-Hosting?Cemu sluzi?

Ja inace imam MEGA paket kod njih. Podrska im je strava, imas ticket sistem.

Serveri stabilni i sve to. Nisam imao problema sa njima osim sto me dave za
co.yu domen ne svojom krivicom. Ali ipak sam uzeo 500$ dedicated server
u inostranstvu sa svim neogranicem pa cu sad izvodim bolju i jeftiniju varijantu
hostinga nego bila koja kompanija ovde kod nas. Iskreno, dobri su.

A sto se tice domena, skupi su. Vidi ili uzmi .info domen za 400din ili
pazari od loopia.co.yu domen za 800 din ali imaju do jaja opcije i sam
podesavas sve servere i cak mozes i url redirekciju. Moj savet.

Hoce li mi neko odgovoriti na pitanje?

VoXman je napisao(la):
Sta je taj Web-Hosting?Cemu sluzi?
To vi je domaćin na sajtovi. :D

Web hosting firme se bave uslužnom delatnošću hostovanja web sajtova, to se odvija tako što web hosting firma prodaje prostor i protok na svojim serverima ili drugim rečima u pitanju je biznis sa web sajtovima.

Kostolomac.TK je napisao(la):
A sto se tice domena, skupi su. Vidi ili uzmi .info domen za 400din ili
pazari od loopia.co.yu domen za 800 din
hm... ma, ok... kod DreamHostinga je 1000 dinara... vise volim sve na jednom mestu ;)

Kostolomac, hvala za info! :wave:
btw, dobar ti je SS|DD portal ;)

sve pohvale, ja sam kod njih za licne potrebe i vrlo sam zadovoljan!
na njih sam presao sa hostingmania.co.yu i nisam pogresio!

sto je najvaznije, podrska je vrlo brza.

pu, pu, pu da ih ne ureknem! (boze, koja sam ja baba) :d

Evo i ja da dodam, ja kod njih imam Win Basic paket i takođe sam veoma zadovoljan.

Što se tiče izbora Win ili Linux, to ti je manje više sve jedno, meni se na primer više svideo "Helm" kontrol panel za Win ali ako misliš da bi ti trebale te aplikacije iz Fantastico DeLux-a onda Linux. Mada ako bi uopšte instalirao bilo kakve php skripte mislim da je ipak bolje Linux.

@ZoNi

Moj iskren savet (tj. molim te) ne uzimaj nista za sajt na Windows platformi osim ako bas toliko zelis da koristis ASP.

Sajt koji si naveo u reklami ima cene na mesecnom nivou i to za 12 mesesi unapred.

Kompletan cenovnik ovde:

http://www.routhost.com/hosting.php

Znaci tamo bi najmanji paket kostao oko 35$ godisnje uz muku pri placanju.
A u Dream Hosting-u mu je taj isti paket oko 15$ godisnje + ima nasu podrsku.

Ne shvatam uopste poentu posta.

A sto se tice tehnicke podrske tu nemam reci. Ne da sam ih davio i mailom i
pomocu ticket sistema pre nego sto sam pazario paket. Na sve su mi izasli
u susret a da ne kazem da od kad sam pazario paket postavim ticket ili
posaljem mail u 00h i skoro odmah dobijem odgovor. Nisam isprva verovao.

Kostolomac.TK je napisao(la):
Sajt koji si naveo u reklami ima cene na mesecnom nivou i to za 12 mesesi unapred.

Kompletan cenovnik ovde:

http://www.routhost.com/hosting.php

Znaci tamo bi najmanji paket kostao oko 35$ godisnje uz muku pri placanju.
A u Dream Hosting-u mu je taj isti paket oko 15$ godisnje + ima nasu podrsku.

Ne shvatam uopste poentu posta.

Ocigledno meni matematika ide lose...

Bronze paket kod Routhost-a (koji ima 500MB/15GB, neograniceno mail, ftp, broj poddomena i mysql baza) na godisnjem nivou kosta 35.40$, sto iznosi cca 30e.

Professional paket kod Dream-Host (koji ima 500MB/15GB, 20 email adresa, 10 poddomena i 10 mysql baza) na godisnjem nivou kosta 4850din, a to iznosi cca 60e.

A za te pare imas 2x bolji hosting paket kod Routhost-a.
BTW ne vidim gde je muka u placanju ako imas cc...

Mene interesuje samo kako li si zaključio da je Routhost 2x bollji, ja na primer mislim da je Dream Hosting 2x bolji.

Kao prvo paket od 15GB protoka retko kome stvarno treba, a kod tog Routhost-a je to najmanji paket, i onda svi oni kojima treba običan komarcijalan sajt koji će previti između 500MB i 2 GB su kod tog Routhost-a jednostavno prevareni a to je verovatno 90% ljudi koji jednostavno ne znaju koliki protok je njihovom sajtu potreban, dok kod Dream Hosting-a postoji takav paket za 850 dinara. A što se tiče tog paketa od 15 GB nisi primetio da Routhost daje hostovanje samo jednog domena na tom paketu čime je sebe zaštitio da takoreći niko ni nemože sa jednim komercijalnim sajtom da napravi toliki protok, dok kod Dream Hostiga možeš imati čak 3 sajta na tom jednom paketu što kad pogledaš tako onda te u ovom slučaju košta 4.850 / 3 što je 1.616 dinara (19 eur) po jednom sajtu. :)

Ovaj matematički problem može, kao što vidiš, da se reši i na drugi način i to i sa drugačijim rezultatom. :D

Apsolutno se slazem sa time sto si napisao... Ali, uvek mora da ide ovo ali :), ipak volim da imam bandwidth u rezervi u slucaju da okacim neki fajl koji ce vise ljudi da dl-uje.

Sto se tice domena takodje si i tu apsolutno upravu, ali taj problem i nije toliko strasan, jer poddomenima moze sve da se resi. Ako ti bas smeta da ti u url-u bude poddomen, onda lepo registrujes neki .co.sr ili .tk domen, pa opalis redirekciju.

Eto resenja na malo drugaciji nacin :), ali i dalje mislim da si upravu sto tice iskoriscenja hosting-a tj da je onaj paket od 850din, kod DreamHosting-a, najbolje resenje za male sajtove i korisnike koji se prvi put upustaju u "zidanje" web sajta.

Samo da naglasim da ne koristim usluge Routhost-a, da neko ne misli da ih namerno zagovaram ili nesto sl...

p.s. Mnogo vise mi se svidja sajta Dream-a od Rout-a :)

Poslednja izmena:
Ali ne samo za male sajtove, na primer sajt moje firme posle 4 godine postojanja pravi protok od oko 1.5 GB mesečno a ima čak veoma dobru posetu veoma mnogo slika i čak neke walpapare za download. Većina komercijalnih sajtova pravi jedva 500 MB - 1 GB i posle nekoliko godina postojanja, a to mnogi neznaju.

Nazad
Vrh Dno