Šta je novo?

iskustva sa video player-ima

pharmacist

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2004
Poena
620
- BSPlayer 1.00 build 808,
- Crystal Player,
- MV2Player.

Kakva su misljenja, iskustva...
u pogledu reprodukcije, brzine, stabilnosti, zauzeca procesora...

Kod Cystal player-a sam primetio da u startu ne podrzava MPG fajlove, jer ne postoji decoder za reprodukciju.

Od gore navedenih koristim samo MV2 i njega ti toplo preporucujem.

Kod MV2Player-a sam primetio da kada se podesi associate za recimo AVI i MPG fajlove, kada se uradi dvoklik na fajlove ovog tipa startuje se ACDSee Print??? Verzija: MV2Player (Plus) 0.7 beta 4
Inace ACDSee Power pack 6.0 je instaliran. Sa BSPlayer-om 1.00 se ovo ne desava.
Pimetio sam da u nekim slucajevima (nista odredjeno) MV2 zna da blokira.
BSPlayer ponekad pusti film koji sadrzi mrezu vertikalnih linija, kada se taj fajl zatvori i isti ponovo pusti sve je normalno???
Ima li slicnih iskustava?

Poslednja izmena:
Crystal nisam probao. MV2 nisam uspeo da poteram na Win 2003 serveru, BS radi svuda i na svakom mestu kako treba.

Pa nemam pojma, meni se to ne desava sa MV2, blokiranje ili nesto slicno,
a associate radi sasvim normalno. Kod druga je ista situacija, namestio je associate za sve
avi fajlove, meni je to u pocetku bilo malo smor ali sto da ne, bolje on nego wmp. ;-)

pharmacist je napisao(la):
- Crystal Player,
- MV2Player.

Kod Cystal player-a sam primetio da u startu ne podrzava MPG fajlove, jer ne postoji decoder za reprodukciju.

Sto se mene tice, za BSPlayer svaka preporuka, Crystal nisam imao prilike da probam a MV2 je umeo da pravi gluposti na mojoj masini (doduse bila je neka beta verzija, ne znam koja je sada aktuelna a i dosta ljudi se kune u njega)

Kada sam probao jednom mv2 ostao sam na njemu. Stvarno je veoma jednostavan (shto je cool i za moje ukucane za filmove). Iskreno, mrzi me vishe da se cimam bilo oko chga ako sve to moze na lakshi nachin. Dvoklik na fajl, sam nadje subtitle i samo vozi! Mozda to mogu i srugi ali sam ih ranije porbao i ne secam se neshto da su to mogli!

Jeste li namerno ili slucajno zaboravili MediaPlayerClasic? Mada najcesce koristim BS, polako prelazim na MPC jer mi se cini da ima mnogo bolji zvuk, posebno sa AC3.

Poslednja izmena:
Meni je MediaPlayerClassic (MPC), za sada najbolji, pogotovo sto je super za subtitle -ove, i pogotovo sto mi RadLight puca pri startovanju filmova.

Meni titlovanje direktno iz Media Player Classica ne radi kako treba, jer film onda počne strašno da "čopuje", ko da ga gledam na Pentiumu kecu... Imam DirectX 9.0b, Radeona 9000, Kataliste 4.5 i dovoljno brz procesor, a output držim na WMR9 Renderless...
Međutim, pošto titlove renderujem sa ffdshow-om, za ostale poslove MPClassic je zakon (naročito za puštanje QuickTime i Real medija)...

Mada evo, malopre sam probao neku 0.7 RC2 verziju MV2Playera, i vidim da i on pušta QT medije ako je instaliran QuickTime, tako da je to još jedan plus za taj player...

Za jednomonitorski rad MediaPlayerClassic a za višemonitorski Zoom Player+DirectVobSub

BS player i to verzija 0.86. Po meni, najstabilnija i do sada bez ikakvih problema. Kažu da novije verzije imaju bolju reprodukciju slike, ali to nisam baš primetio.

Meni je i ViPlay 2.04 skroz OK

Delija je napisao(la):
Meni je i ViPlay 2.04 skroz OK
Jedina mana, nece na w2k3, ostalo je sve po mom ukusu

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Meni titlovanje direktno iz Media Player Classica ne radi kako treba, jer film onda počne strašno da "čopuje", ko da ga gledam na Pentiumu kecu... Imam DirectX 9.0b, Radeona 9000, Kataliste 4.5 i dovoljno brz procesor, a output držim na WMR9 Renderless...
Potpuno ista situacija kod mene!Cak mi je ista graficka i isti drajveri!
Koja ti je verzija Media Player Classica ?Kod mene je 6.4.8.1

Inace MPClassic je jedan od najboljih playera!Moze da pusta avi,mpeg,wmv,QuickTime,Real media,flash animacije i DVD filmove.
A i prilicno je stabilan.

Fica je napisao(la):
Potpuno ista situacija kod mene!Cak mi je ista graficka i isti drajveri!
Koja ti je verzija Media Player Classica ?Kod mene je 6.4.8.1

6.4.8.2, mada je sa svim verzijama bila ista situacija.

Probao sam u MV2Playeru da koristim one Overlay titlove, a pojavili su se iz petog startovanja...
Drzhim se ja ffdshow-a...

Aleksej je napisao(la):
BS player i to verzija 0.86. Po meni, najstabilnija i do sada bez ikakvih problema. Kažu da novije verzije imaju bolju reprodukciju slike, ali to nisam baš primetio.
he he he, a ja mislio da tripujem kako je na novom Bsplayeru bolja slika. ZNaci, ipak sam bio u pravu. Bsplayer 1.0 za svaku peporuku!

Ja koristim BS Player i MPC i zadovoljan sam sa oba. Istini za volju, skoro da i ne gledam filmove na računaru.

pharmacist je napisao(la):
- Crystal Player,
- MV2Player.

Jedino MV2 Player !

Kod MV2Player-a sam primetio da kad se postavi kao default za neke tipove fajlova (ja sam probao za AVI i MPG), i kada se dvaput klikne na neki od njih otvara se ACDSee Print? Instaliran je ACDSee Power Pack 6.0 i ovi tipovi ekstenzija uopste nisu podeseni da se otvaraju sa ACDSee.
Da li je neko obratio paznju na ovo i da li kombinacija ovih programa sa ovakvim podesavanjima radi dobro kod nekoga?
Samo jos recite kako ste zadovoljni stabilnoscu MV2, da li blokira, u kojim situacijama...?
Usput, koja je najnovija verzija MV2Player-a?

moja dobitna kombinacija....

1. Crystal - na prvom mestu - profesional verzija - ubedljivo najbolji player koji sam ikad koristio, brz, ergonomski, jednostavan, ma stvarno odlican...
2. BSPlayer - drugi - malo zaostaje, u toliko sto je malo komplikovaniji od crystala - za advanced usere (ne za mog caleta)
3. WMClasic - treci - za sve sto nemogu da puste prethodna dva!!!

Aleksej je napisao(la):
istina je da novije verzije imaju bolju sliku - ja sam to primetio pre nego sto sam na nekom stranom forumu procitao... Inace, ja uz BSPlayer (1.00.807) koristim samo najnoviji ffdShow... MPC koristim za QT i RM fajlove, ali na njih naidjem jednom u "100 godina" 🙂 (inace, MPC nije za manje od 1GHz!)

Vidim da niko ne pominje mplayer for win...
Danas sam ga skinuo i dobro je što pušta i one clipove koji ni jedan drugi program neće. Međutim, veliki problem meni laiku predstavlja to što nema svoj vizuelni oblik, pa sam moram ubacivati skin koji sam skinuo sa neta.

Zna li ko gde i šta treba da upišem, odnosno kako da "uputim" program na folder u kome se skin nalazi?

Unapred hvala. Pozdrav.

http://www1.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/win32-beta/MPlayer-mingw32-dev-CVS-040518.zip

- Crystal Player,
- MV2Player.

1. Media Player Classic 6.4.8.2
2. ffdshow-20040617
3. DirectX 9.0b
4. I nishta ti vishe ne treba ... :d

:wave:

Poslednja izmena:
mpc rulez!!
a problem sa dx9 sam ja resio koriscenjem wmr7...
ima on par onih modova, pa se eksperimentisanjem postizu ok rezultati... nesto se noviji katalisti i taj wmr9 ne vole nikako...

Nazad
Vrh Dno