Šta je novo?

Iskustva sa non-default ADSL modemima?

• Začetnik teme Začetnik teme G-D
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

G-D

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2004
Poena
319
Mozda je malo rano za ovakav thread, al' nece skoditi.
A sto ne skodi ... 🙂

Interesuju me iskustva ljudi koji su sami nabavili neki od ADSL modema (i koji), odnosno NE koriste onaj koji inace dobijaju od provajdera. Da li su se pokazali stabilniji/pouzdaniji u radu ili niste primetili nikakvu razliku?
Iskustva, misljenja, necija tudja iskustva ... sve se racuna.

Poz svima

Hm, dooobro. Onda neka se javljaju oni koji NEMAJU iskustva sa drugim ADSL modemima ili ruterima.🙂
Salim se naravno. Pa nije valjda da niko nema ama bas nikakvo iskustvo ili informaciju?

Poz

Poslednja izmena:
nisam ga kupio ali imam iskustva sa efficient routerom:

+
odlicno podnosi veliki broj konekcija (citaj ne zaglavljuje se)
surf, email i chat rade konkurentno sa p2p

-
abnormalno se greje jer je ispravljac u njemu
portovi su 10Mbps sto meni ne smeta jer ga ne koristim za umrezavanje

Poslednja izmena:
Kupio sam Efficient SpeedStream i za sada je pozitivno iskustvo na dva mesta. Ne mogu ga poredit isa necim drugim jer nisam imao nista pre njega, kod Verata se ne dobija nikakav modem u startu pa sam bio primoran da kupim u startu. Istina je da se mnogo greje i to toliko da sam se razmisljao da ga otvorim i ugradim jednu osmicu, ali i pored tolikog grejanja nije problem da radi dug vremenski period. Moja preporuka, ako imas problema sa osnovnom varijantom da pazaris ovaj. Pozdrav

koliko znam, samo Verat ne prodaje, iznajmljuje ili poklanja ADSL modeme. Od onoga sto se moze naci u BGD-u trenutno za "obicne analogne" linije definitivna preporuka je ActionTec sa updateovanim drajverima, jer oni sto se dobijaju uz modem u net*** su losi, kao i Efficient Networks Speedstream 5861, a za ISDN linije Planet 4100.

licno iskustvo: Zaobilazite one Pheenet BIG rutere. tesko konfigurisanje.

Ja isto imam ActionTec HOME DSL USB modem, takodje updateovani drajveri.
Jeftin je a radi posao. Pozitivno je sto je ispravljac eksterni odnosno nije u samom uredjaju pa se mnogo manje greje.
Digitalna linija je u pitanju.

sarmice je napisao(la):
Kupio sam Efficient SpeedStream i za sada je pozitivno iskustvo na dva mesta. Ne mogu ga poredit isa necim drugim jer nisam imao nista pre njega, kod Verata se ne dobija nikakav modem u startu pa sam bio primoran da kupim u startu. Istina je da se mnogo greje i to toliko da sam se razmisljao da ga otvorim i ugradim jednu osmicu, ali i pored tolikog grejanja nije problem da radi dug vremenski period. Moja preporuka, ako imas problema sa osnovnom varijantom da pazaris ovaj. Pozdrav

Kupljen, radi na vise racunara kako treba. Spora mreza, al je reseno tako sto je nakacen switch 10/100Mb na njega i radi prefektno. To sto se greje dosta dobro podnosi - non stop je ukljucen vec nekih par meseci i nisam primetio neke nedostatke.

NikName evo ti informacije od drajverima:

Driver Date: 2.4.2002
Driver Version: 3.2.4.2
Digital Signer: Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher

To su poslednji drajveri koji su izasli na actiontec-ovom sajtu.
Ovo ti je strana za modem o kome govorimo: http://www.actiontec.com/support/broadband/homedsl_usb.html
a ovo je link za direktan download drajvera: http://www.actiontecsupport.com/files/usbhmdsl.exe
Tu mozes naci sve........
Odatle su i moji drajveri. Oni koji su dolazili na diskovima koje sam dobio u paketu sa modemom su stari, pa sam imao problema. E sad posto je to bilo na pocetku ADSL ere nisam siguran da li je bilo do provajdera ili drajvera ali u svakom slucaju stavi poslednje drajvere i podesi modem po upustvu tehnicke podrske.
Ja sam na Verat-u i ovom prilikom (mada sam ponegde cuo oprecne informacije) koristim da kazem da su moja tadasnja iskustva bila krajnje pozitivna....... kada je u pitanju tehnicka podrska........zasto ih ne pohvaliti.......... steta sto nisam zapamtio ime lika......... jer bi onda sve pohvale isle njemu............

Ukoliko ti treba mogu pogledati da ti posaljem i konfiguracioni fajl, (ovo vazi iskljucivo ako si na Verat-u)
takodje potrebno je da restartujes racunar nakon instalacije, da pustis da se ucitaju drajveri pa onda ponovo restartujes........ znaci dva restarta...........
Ne znam zasto ali to kod mene mora tako...........
To samo uradis prvi put........... a posle toga sve je normalno.

Eto nadam se da pomogoh.

Poslednja izmena:
Uh dobro je. Istripovao sam se da su moji drajveri stari iako imam 3.2.4.2 znaci najnovije koje postoje. Ali ja sam te najnovije dobio sa modemom, pa sam zato bio zbunjen. Takodje, Verat sljaka super. :smoke:

pozdrav

Nazad
Vrh Dno