Šta je novo?

Iskustva sa EUnet ADSL-om?

goran.a

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2006
Poena
379
Interesuju me vasa iskustva sa EUnet ADSL-om posto samo njih imam mogucnost da dobijem relativno brzo.Uzeo bih onaj standard paket 256/64.Torenti,download i ostalo-kakvo im je?Uostalom trebao bi mi celokupan utisak...Hvala svima unapred.:)

Na skali od 1 do 10, ocena 8, licno misljenje i iskustvo...
Ja koristim paket 512/128 Flat Standard i prilicno sam zadovoljan, cak sam ocekivao i losiju situaciju. Download (http) je 53-55 KB/s, torrenti od 40-50 KB/s. E, sad, problem je cesto termin od 11:00h do 15:00h, tada brzina downloada pada i do 20KB. To im dodje kao peak time, i tu "guse" Standard pakete. Inace, veza je, za sad, stabilna. U poslednjih dva meseca samo jednom sam ostao bez interneta i to zbog radova na mrezi. Teh. podrska je veoma azurna i za svaku pohvalu, ali, opet, to je licno iskustvo...

Hvala na brzom odgovoru:) .Imam jos mozda prilike i neobee da dobijem a da ne cekam dugo ali njih ne bi.Jos necija iskustva bi godila:D .

Koristim 256/64,zadovoljan sam,http ide od 25-27,torenti zavisi kako koji,nekad ide i do 20 a nekad oko 10,to zavisi i od kvaliteta samog torenta.Veza nije dosada pucala.Nisam primetio za peak time od 11.00 do 15.00,ali u to vreme najcesce nisam kuci tako da je to vrlo verovatno.

Na poslu imam njihov 768 Professional paket više od godinu dana i za sada sam zadovoljan. Nema prekida u radu, sve funkcioniše besprekorno, ali napominjem da je korisnik pravno lice...

Pih,još od trećeg stoji ovako "upućen zahtev za realizaciju EUnet ADSL priključka", rekoše mi da telekom još nije odradio svoje.Iako su u mom mestu oni koji su se prijavili u prvi mah dobili prilično brzo svoje ADSL priključke.Koliko im treba da obave šta imaju?

Pih,još od trećeg stoji ovako "upućen zahtev za realizaciju EUnet ADSL priključka", rekoše mi da telekom još nije odradio svoje.Iako su u mom mestu oni koji su se prijavili u prvi mah dobili prilično brzo svoje ADSL priključke.Koliko im treba da obave šta imaju?
Ne znam da li si dobio do sada ali idi tamo gde si se prijavio i reci neka stave u aplikaciji korisnik prihvatio ili ako si preko neta nazovi podrsku i reci da te stave u "korisnik prihvatio".Ovo pricam zato sto i kod nas dosta ljudi koji su se prijavili i kod telekoma i kod euneta ima taj problem a prethodno su otkazali kod telekoma.Ceka se inace,dve do tri nedelje.
Inace u prilog temi sve se vise razocaravam u Eunet.Brzina je sve manja i manja,veza sad ponekad i pukne sama od sebe.Zvacu danas podrsku da pitam u cemu je stvar.

Poslednja izmena:
Ne znam da li si dobio do sada ali idi tamo gde si se prijavio i reci neka stave u aplikaciji korisnik prihvatio ili ako si preko neta nazovi podrsku i reci da te stave u "korisnik prihvatio".Ovo pricam zato sto i kod nas dosta ljudi koji su se prijavili i kod telekoma i kod euneta ima taj problem a prethodno su otkazali kod telekoma.Ceka se inace,dve do tri nedelje.
Inace u prilog temi sve se vise razocaravam u Eunet.Brzina je sve manja i manja,veza sad ponekad i pukne sama od sebe.Zvacu danas podrsku da pitam u cemu je stvar.

Stavljeno je 3. maja korisnik prihvatio.Zvao sam i ovaj eunet ovde a i podršku u centrali. Telekom još nije došao da odradi svoje u ovo moje malo mesto:( ,ima nas 22 kod euneta,nekih 10-tak kod neobee i ne znam koliko kod telekoma.Rekoše da će odraditi danas ili početkom sledeće nedelje,ajde da vidimo i to.Pošto su zadnji (i prvi) put bili 20. aprila.:S:

Poslednja izmena:
Dobih ga pre nekoliko dana i primetio sam i ja taj "peak time",otprilike od 11h-16h kada download ide od 16kb-20kb:mad: .Ostalo vreme radi na 25-27kb bez prestanka.Šta znam,nije loše sem tih par sati...Torente još nisam probao.Mada mi nije svaki dan u to vreme takav download,nekad ide i normalno,tojest za vikend nije bilo toga.

Poslednja izmena:
Gorane, kako idu torenti i p2p na eunetu?

na eunetu moras da kupis gold paket da bi ti radili torrenti i to je neisplativo, zato eunet nije za preporuku za one koje hoce da koriste p2p

Poslednja izmena:
nisam zadovoljan, brzina preko dana ,negde od 12-17h bude prepolovljena, dakle na 512k zna da padne na 18-20 kB/s . Ovde pricam o direktnom downloadu , dakle http,ftp sa brzih servera. Gold paketi imaju nenormalne cene. Svetla strana je shto ne puca veza, mozda jednom mesecno, ali isto tako se ne menja ni ip. Tako da su ljudi kojima treba dinamicki ip opet nezadovoljni. ;)

Poslednja izmena:
nisam zadovoljan, brzina preko dana ,negde od 12-17h bude prepolovljena, dakle na 512k zna da padne na 18-20 kB/s . Ovde pricam o direktnom downloadu , dakle http,ftp sa brzih servera. Gold paketi imaju nenormalne cene. Svetla strana je shto ne puca veza, mozda jednom mesecno, ali isto tako se ne menja ni ip. Tako da su ljudi kojima treba dinamicki ip opet nezadovoljni. ;)

I meni pada brzina ali ne baš tako.Pada od 12h do 16h.Pri tom 2 sata radi na 20Kb/s a 2 sata tako kako si rekao,upola.Imam 256K standard.Naravno da budem besan u tom periodu ali hebi ga.Tokom dana se zakuca na 26-27Kb/s i tako radi svo vreme.Skoro 2 meseca imam i jednom samo mi se desilo da nisam mogao da se konektujem nekih pola sata.Inače,vikendom nema tog pada brzine.

A kako kazu iz EUneta u bliskoj buducnosi 256 ce biti 512, a do kraja godine ce biti i 1Mb link...
Zivi bili pa videli :).

Usput, ne znam da li je postovano ali na:

http://solair.eunet.yu/~gryphon/sagem_800_cmv4p/

ima patch za Sagem modem, koji stavlja modem u 256k, a po defaultu je 248k...

Taj TXT fajl cmv4p.txt kopirati u WINDOWS system32\drivers (za XP) odnosno system\drivers (za Win98), i prekopirati preko postojeceg.

Poslednja izmena:
Eunet je ostavio potpuno istu agregaciju kao da se radi o 256K:mad:.Užas,zovem ih ceo dan da vidim o čemu se radi ali su im ceo dan operateri zauzeti,kako da ne:wall:

Preko dana(od 13-17) brzina je usporena.inace druge stvarti su uredu.Za eunet adsl sam ceko samo nedelju dana da mi ukljuce,dok sam za verat vise od 2 meseca(dok nisam odusto) .Novi Pazar je u pitanju.

Preko dana(od 13-17) brzina je usporena.inace druge stvarti su uredu.Za eunet adsl sam ceko samo nedelju dana da mi ukljuce,dok sam za verat vise od 2 meseca(dok nisam odusto) .Novi Pazar je u pitanju.

Kod mene je od 12h do 17h usporena,doduše samo radnim danom.U ostalo vreme stvarno izuva,radi odlično.Ali je u to vreme kriminalna u poslednje vreme a vidim da ni danas nije promenjena.Upravo sam dobio tehničku podršku i kaže da će to rešiti sa ovim povećanjem.Baš ćemo videti.

Da ne otvaram novu temu...cisto da iznesem svoje iskustvo posle dupliranja brzine sa 512 na 1024...
Kod mene,na ovih 1Mbps, torrenti takodje NIKAKO da rade kako valja (kao i mnogima na forumu)...utorrent u pikovima dostigne 20 kB/s, (a upload mi je najcesce veci od downloada, iako je spor ko puz) i to je to...Koristio sam sve moguce cake i tweakove za utorrent i nista...BitComet se pokazao bolje, pa je povremeno dostizao 100 i vise kB/s...ali i dalje prosek ispod 10...
Ali: socijala zvana EMule radi sasvim solidno.skida u proseku 60Kb/s i to u ovo vreme (11-17h), kad je ranije protok bio obicno duplo sporiji...
RapidShare se skida zakucan na 108kB/s...
Nesto nije u redu sa torrentima, i moj je utisak :)

Probaj sa Nelimiter-om da ogranicis upload na uTorrentu.

E, sve sam pokusavao...NetLimiter (ogranicio na sve moguce vrednosti), pratio uputstva i iskustva ljudi sa bencha, ali nista :( ...
A za jurenje pozivnica za privatne trackere stvarno nemam zivaca...pa jos kad vidim ovaj jadan upload...

Eunet je ostavio potpuno istu agregaciju kao da se radi o 256K:mad:.Užas,zovem ih ceo dan da vidim o čemu se radi ali su im ceo dan operateri zauzeti,kako da ne:wall:

Dakle red je da se izvinim ljudima zbog ovog posta.Sad mi radi odlično.Čini mi se da im je i agregacija smanjena značajno_Ono u petak je verovatno bilo neko ******.Doduše torente ne koristim pa se sa te strane ograđujem.

Mali update...
Digao sam ruke od utorrenta i BitComet-a i sta bi?
Bioshock sam skinuo prosecnom brzinom od 96 kBs!Sa torrenta naravno.
Ali koristio sam FlashGet! Zar je tako dobar, majku mu? :)

Kod mene Azureus + Nelimiter radi dobro 20-24kbs a upload limitiran na 2kbs(kod euneta jos uvek 256).
Bitcomet mi je radio mnogo losije.

Poslednja izmena:
Ljudi, koristi li neko eunet?

Muku mucim sa Vektorom i planiram seobu na adsl

Al' ga izvuče... od pre 6 ½ godina. :D

Koristim ja Eunet i planiram seobu. :)

Čim sam prešao kod njih, posle gašenja YUBC ADSL servisa pre nekoliko godina, osetio sam šta znači "sa konja na magarca". Mnogo duže su mi se učitavale stranice, nisam mogao da se oslobodim iste IP adrese mesecima, itd.

Čini mi se da su sada bolji, ali problem sa "poludinamičkom" IP adresom idalje postoji i cene im i nisu baš nešto. Da su loši nisu (ako ti ne smeta što ti se skoro nikada ne menja IP adresa), ali sigurno nisu ni najbolji.

Dugo sam i drug clan, pa da ne otvaram novu temu :D

Bio sam i ja na YUBC i nisam bio bas nesto specijalno zadovoljan. Brzina je bila daleko ispod one koju sam imao na Telekomu.
Iskreno, ne vidim na prvu loptu problem sa ip adresama. Ne koristim ona sajtove za sharing...
Jedini bitan kriterijum pored cene mi je stabilnost veze.
Vidim da je cena malcice samo vise nego kod konkurenata, ali je i ugovorna obaveza kraca za manje pakete.
Ne robuje mi se 2 godine kod nekoga

Dugo sam i drug clan, pa da ne otvaram novu temu :D
Pa ovaj tred je stariji od tvog članstva na forumu. :)

Bio sam i ja na YUBC i nisam bio bas nesto specijalno zadovoljan. Brzina je bila daleko ispod one koju sam imao na Telekomu.
Kako to misliš "brzina ti je bila daleko ispod"? U okviru istog paketa? Prvi put čujem da neko nije bio zadovoljan YUBC-em. Bilo kako bilo, meni je Eunet delovao mnooooogo sporije.

Iskreno, ne vidim na prvu loptu problem sa ip adresama. Ne koristim ona sajtove za sharing...
Mene je problem dočekao već prvog dana. IP adresa koju sam dobio je bila bleklistovana na nekim sajtovima i onlajn servisima, izmeđuostalog i na njihovom sopstvenom e-mail serveru. :S: Trebalo mi je vreme da to provalim, a tek da ubedim njihovu tehničku podršku da problem postoji... i opet nisu mogli da ga reše. Sve u svemu, jako loša usluga.

Iz tog, i još nekih drugih razloga, preferiram da imam ili statičku ili pravu dinamičku IP adresu (nova adresa pri svakoj novoj konekciji), pa da znam na čemu sam.

Jedini bitan kriterijum pored cene mi je stabilnost veze.
To nema veze sa provajderom, već sa Telekomom. U 99,9% slučajeva je ili do korisnika ili do Telekoma. Prekidi u usluzi mogu da postoje zbog problema na serverima, ali neće ADSL link da puca zbog provajdera.

Vidim da je cena malcice samo vise nego kod konkurenata, ali je i ugovorna obaveza kraca za manje pakete.
Ne robuje mi se 2 godine kod nekoga
Meni nude 10/1 za 1.590, uz ugovornu obavezu na 24 meseca, i to kao zato što sam "stari" korisnik. Ipak, jedva čekam da pobegnem.

Ma tred jeste stariji, ali sam naucio da ne otvaram novu temu dok ne proverim da li vec postoji slicna. Nesto sto novi korisnici ne rade, nego im je lakse da postoje 623 iste teme...
Na paketu sa istom deklarisanom brzinom sam kod telekoma imao 10ak % vecu brzinu i nije postojao gubitak paketa kao kod yubc.
Na istom telefonu, pa cak i sa istim dlink modemom...
Sad vidim da Beotel ima 6 meseci obavezu, to je skroz fina varijanta ako postoji neki ***** sa eunetom.
Telekom ostavljam kao poslednju varijantu, samo zato sto sam pokidao gomilu zivaca sa ******ima koji rade tamo

Vrh Dno