Šta je novo?

Iskustva sa bežičnim gamepad-ima

dicma

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
05.07.2008
Poena
169
E ovako,
razmišljam se da uzmem Logitech Cordless Rumblepad.
Interesuje me kakav je odziv na komande kod bežičnih gamepad-ova,
odnosno da li postoji kašnjenje?
Da li se dešava da ponekad dođe do prekida pa da uopšte i ne primi komandu.

^ i mene ovo zanima, kao i to koliko kostaju najjeftiniji bezicni gejmpadovi?

Moj savet ti je Saitek P2900 Wireless, u svakom pogledu bolji i jeftiniji od Logitech Cordless Rumble, osim ako ne kupuješ taj model Logitecha samo zbog vibracija (btw. vibracije prosto "žderu" baterije). Ako su ti vibracije bitne uopšte ne gledaj bežične gejmpedove jer ćeš se brzo smortiti zbog baterija.
Inače Saitek-u baterija traje dosta dugo (ja ga koristim u proseku dva-tri meseca pre zamene, s tim da se igram u proseku sat vremena dnevno na gamepad).
Odziv na komande je odličan, moguće je malo kašnjenje sa većih udaljenosti, kad je baterija na izdisaju, ali ako su baterije nove i nisi više od 5-6 metara udaljen, sve radi savršeno.
Inače nikad mi se nije desilo da ispadne i ne radi.

u svakom pogledu bolji i jeftiniji od Logitech Cordless Rumble
Za cenu stvarno ne znam, ali drugi deo ove tvrdnje bih prihvatio sa velikom rezervom. A to kažem posle dosta vremena provedenog sa Logitech gamepad-ovima.

Imao sam Rumble dvojku pre Cordless-a i, suštinski, nema nikakave razlike između ta dva gamepad-a, ako izuzmemo nepostojanje kabla. Odziv kod Cordless-a je odličan, trešenje takođe. E sada, baterije mogu da budu problem, ali sve zavisi kako gledaš na to i koliko se igraš.

Bilo kako bilo, mogu da kažem da bežični gamepad-i™ uopšte nisu loša stvar.

Imao sam nekoliko dana na testu Logitech Rumblepad 2 Cordless i izuzetno se pokazao. Nešto je teži od žične varijante ali nikakvo kašnjenje u igrama nisam primetio. Izuzetno je kvalitetno napravljen, a verujem da baterije možeš da rešiš kupovinom punjivih.

O saiteku sam imao jako lepo mišljenje posle testiranja miša, ali kada mi je drugar doneo njegov Saitek Rumblepad koji ima mogućnost zamene pozicija analognog i d-pad-a što je zanimljiva stvar, jednostavno sam se uverio koliko je Logi bolji. Osnovna prednost je u analognom pad-u koji je kod Logija ima teksturu i dovoljno je veliki da mi ruka gotovo nikad sa njega ne sklizne. Kod pomenutog saiteka je potpuno drugačije. Pošto je glava pada manja i glatka stalno moram da pazim da mi ne sklizne ruka tako da sam prešao na d-pad.

Da pomenem da već godinama koristim rumblepad 2, a da sam koristio i logitech chillstream koji je za moj ukus ipak malo premali, ali mnogo dobar pad. U svakom slučaju uzmi pad u ruke i vidi kako ti leži. Šta ti najviše odgovara to je prava stvar :)

O saiteku sam imao jako lepo mišljenje posle testiranja miša, ali kada mi je drugar doneo njegov Saitek Rumblepad koji ima mogućnost zamene pozicija analognog i d-pad-a što je zanimljiva stvar...

Pretpostavljam da si držao Saitek Cyborg, jer Rumblepad P2900, nema mogućnost zamene mesta D-pada i analoga. Drugo P2900 o kojem ja pričam ima gumirana hvatišta, tako da o klizanju nema govora. Treće veličina mu je potpuno odgovarajuća (ako meni sa 190 visine savršeno leži u ruci, onda mislim da je dovoljno velik).

I ja sam do pre malo više od godinu dana koristio Logitech Rumble Pad 2 i mogu da ti kažem da ga Saitek P2900 u svakom pogledu šije. Od ergonomije koja je mnogo bolja kod Saiteka, pa do SST softvera koji koristi Saitek sa kojim možeš da mapiraš tastere kako ti srce ište. Mislim da vibracije na PC nemaju nikakvu svrhu, pogotovo ako koristš bežični gamepad, tako da je moja preporuka bez ikakve zadrške Saitek P2900 Wireless.

U pravu si za model. Taj nisam probao još. Verovao sam da im je cyborg vrh ponude i da od toga nemaju bolje, pa ako mi to nije dovoljno dobro, onda ni ostalo nije. No drago mi je da sam pogrešio :)

Jedino što mi se po slikama ne dopada je što ima 6 tastera desno, no to je stvar navike. Za te parice izgleda kao veoma dobra kupovina.

Sve preporuke za Saitek P2900, sa zadovoljstvom ga uzimam u ruke kad dođem kod ortaka na pes. Nema problema sa wireless komunikacijom, jedino 6 tastera zahteva period navikavanja, posto u brzini se greskom stisne pogrešni taster, ali nakon par sati korišćenja nestaje i taj problem.... sve u svemu izuzetan pad za te pare... mislim da ga je platio oko 2 000 kinti

Nazad
Vrh Dno