Šta je novo?

iskrzani gif

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
Kako da namestim da mi avatar ne bude ovako iskrzan?

da menjaj ivice na gif fajlu, iza crnih i sivih pixela imas dosta belih i onih koji vuku na svetlo pa photoshop ili nesto slicno u ruke :-devil-:

Poslednja izmena:
1. Kreiraš novi dokument u PS-u, odgovarajuće veličine
2. Napraviš jedan lejer koji će da ti bude bela pozadina
3. Napraviš drugi lejer na koji nacrtaš/importuješ/whatever tvoj logo
4. Disable-uješ prvi lejer (beli)
5. Snimiš kao gif, transparentni, i dobio si logo bez belih iskrzanih ivica.

HINT: to što su ti bele ivice, verovatno je do toga što si editovao neki JPG, pa snimio kao transparentan GIF. Najbolje je da imaš vektorizovan tvoj logo, pa da ga importuješ u PS ili IR, i kao takav snimiš kao transparentni GIF.

Vidim na tvom sajtu da si dizajner. Hmmmm, nešto sam sumnjičav po tom pitanju, kad ne znaš ove osnovne stvari da uradiš. Knjigu i tutoriale u šake!

violinista je napisao(la):
1. Kreiraš novi dokument u PS-u, odgovarajuće veličine
2. Napraviš jedan lejer koji će da ti bude bela pozadina
3. Napraviš drugi lejer na koji nacrtaš/importuješ/whatever tvoj logo
4. Disable-uješ prvi lejer (beli)
5. Snimiš kao gif, transparentni, i dobio si logo bez belih iskrzanih ivica.

HINT: to što su ti bele ivice, verovatno je do toga što si editovao neki JPG, pa snimio kao transparentan GIF. Najbolje je da imaš vektorizovan tvoj logo, pa da ga importuješ u PS ili IR, i kao takav snimiš kao transparentni GIF.

Vidim na tvom sajtu da si dizajner. Hmmmm, nešto sam sumnjičav po tom pitanju, kad ne znaš ove osnovne stvari da uradiš. Knjigu i tutoriale u šake!
ma logo jeste vektorski - corel...
doduse avatar sam napravio od onog velikog znaka sa sajta (mrzelo me u trenutku da expotrujem iz corela...)

anyway - ps je taj avatar video sasvim korektno, na crnoj podlozi - bez krzavih ivica, koje su se pojavile posle save_for_web-a.

Zasto ?

Zato što si u dijalogu za "save for web", za "matte" boju postavio belu. Stavi "none" pa ćeš videti.

jel bolje sad ? 🙂

stos je bio u broju boja. Dobitna kombinacija je 16 - ne vide se beli pixeli (kad je mate na none smetaju crni - takodje krzavi... :?)

manje vishe gif ce uvek biti iskrzan zbog karakterichne index transparencije, za razliku od transparencije u npr png fajlovima. Nazalost IE ne podrzava providne png fajlove, pa ih skoro niko i ne koristi.

Iguana je napisao(la):
manje vishe gif ce uvek biti iskrzan zbog karakterichne index transparencije, za razliku od transparencije u npr png fajlovima. Nazalost IE ne podrzava providne png fajlove, pa ih skoro niko i ne koristi.
vidi ti ovoga 🙂

pa de si ti covece? neshto te slabo ima na bench-u... :wave:

Poslednja izmena:
ja se javljam samo kad neko postavi pitanja vezana za grafiku, odnosno graficki softver. Ostale programe ne koristim pa se i ne guram u takve diskusije

Nazad
Vrh Dno