Šta je novo?

Iskljucen a greje?

dexrobi

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poena
310
Naime neznam dali tripujem al imam jedan problemcic. Imam Genius 5.1 5000 150W i primetio sam od skoro neko zujanje koje dolazi sa zadnje strane vufera,greje pozadi onne hladnjake i sa donje strane je vruc-to sve kad je upaljen.Ugasim ga ja,odem na posao i po povratku slucajno tu nesto muvam oko njega-vufera,kad on i dalje vruc.E sg dal ja to nisam primetio ranije ili je pred rikavanjem.Malo mi cudno i neobicno da je ugasen a vruc i to odozdo,ma hladnjaci su mlaki,a s donje je vrelo spram hladnjaka.Hvala.

S donje strane tj. na podu woofera mu stoji usrafljen trafo, pa vidi da li je prisrafljen dobro. Otvori onih 12 srafa na zadnjoj ploci i pritegni mu 4 srafa koja drze trafo. Ako to ne resi problem sa zujanjem, probaj neku drugu uticnicu na drugoj fazi. Za hladnjak je normalno da se greje u toku rada, za to je i namenjen, a pretpostavljam da sistem iskljucujes tako sto ga napred na dugmetu prebacis na Stand By? Ako ga iskljucis pozadi na glavnom prekidacu ili preko uticnice, nema sanse da se bilo sta greje ili zuji.

Da,naravno da sam mislio na to da ga gasim na dugme napred-t.j.u stend baj.E,kad ga tako ugasim on je odozdo vruc,ma vreo i posle 10 sati,a nezuji tada!Kad ga ukljucim,tad zuji.Malo sam ga mrdao i sad se ucutalo,dokle videcemo.Brineme ovo sto je vruc i ugasen,znaci da nesto nije u redu i da ga odsad gasim na dugme pozadi.

Pa ne cudi me sto se trafo greje na stand by, to je uostalom i logicno posto ga sa stand by rezimom ne gasis potpuno, vec trafo i dalje radi u stanju mirovanja. Ja bih woofer iskljucivao recimo preko prekidaca na produznom kablu ako ti je tako prikljucen ili pozadi eventualno na njemu, pogotovo ako duze ne radi.

Vrh Dno