Imam problem sa visceralnim mastima.
Treniram redovno, sa kardiom, planiram da pripazim na ishranu u narednih 2-3 meseca da to rešim koliko god je moguće pa me zanima šta bi od supplemenata pomoglo?
Ovo sam za sada pronašao:
Kažu da bi recimo šargarepa, sladak krompir, spanać i tikvice bili dobri izvori u borbi protiv ovih masti npr.
Da li ekstrakt zelenog čaja radi isto kao i sam zeleni čaj i koji biste preporučili? Može i kod nas i kod drugih.
HIIT cardio treninzi takodje.
Hvala unapred na linkovima i savetima.
Navedeno povrće je dobro, zeleni čaj ako piješ, onda kupi u zdravoj hrani i procedi kroz metalnu cediljku... Ono smeće u kesicama ne kupuj... Za ekstrakt ne znam da li jednako deluje kao sam čaj.
Ono što je glavno i dugoročno 100% donosi rezultate, je kompletan režim ishrane. Imaš i na društvenim mrežama sad profile vezane za funkcionalnu medicinu, pa gledaj šta objavljuju i preporučuju (na primer Aleksandra Lišanin).
Suština je: sve industrijski zapakovano/prerađeno izbaciti koliko god je moguće, držati se čistog mesa, jaja, povrća, voća... Kuvati na svinjskoj masti, maslacu, izbaciti suncokretovo, palmino... Žitarice/hleb što manje... To je neki glavni okvir...
Ako tako iz temelja promeniš ishranu i pogled na istu, vremenom ćeš popraviti celokupno zdravstveno stanje, uključujući i problem sa visceralnim mastima, i mastima uopšte.
I kao što je
@nidza napisao između ostalog:"Odgovor na pitanje je šta oduzeti, a ne šta dodati." Kad "oduzmeš" iz redovne ishrane sve nezdravo, industrijski prerađeno, što sadrži emulgatore, aditive, industrijske šećere i 300 drugih čuda, organizam će početi da se oporavlja i da se polako transformiše u zdrav organizam.
Ljudi u 21. veku su opterećeni time koje suplemente da dodaju, a retko ko misli o tome koju sve nezdravu hranu da prestane da konzumira.
Naravno, ne možemo uvek da jedemo zdravo, ali trebalo bi se potruditi da većina obroka tokom godine budu zdravi. Možda sam malo otišao sa teme, ali korisno je... Na sebi sam izvršio te promene, smršao (uključujući visceralnu mast), laboratorijski nalazi su super sad, generalno sam zdraviji u svakom smislu...