Šta je novo?

Ishrana, trening, fitnes (borba protiv sedenja za ljude iz IT-a)

Moraću da probam Labradu ili nešto drugo pošto sam koristio olimp glukozamin i nisam primetio da mi je pomogao

Marketing čist, uzmete nešto što ima glukozamin u većoj količini npr 500mg i pijete 2 tablete dnevno.

Bez znanja jezika u apoteci DE ostaje mi samo varijanta suplementi, barem za sada
[emoji20]

Napišeš na papir. Možeš poručiti supse sa bodybuilding.com msm da je free shipping za DE, a odlične su im cene

Pustite vi te prepaarte, trčite malo :p
Sad sam došao sa trčanja.
Danas je bilo lagano trčanje, sat vremena (10km). :)

Lako je tebi toliko da istrcis :) Mene posle 6km pocinju kolena da zezaju mada nikada nisam voleo te iole duze relacije, istrcim 5-6km 3x nedeljno sa prosekom 10-12km/h i to je to, ubacim ponekad i sprint 10x100m, e to je vrhunski trip, kida skoro sve misice na telu ali izbegavam po velikim vrucinama.

Ja trčim skoro svaki dan, *** nekad nemam vremena, ali nikad ne trčim isto.
Npr. sutra trčim 15km, a juče sam trčao 2x3000m, ali naravno brži tempo i plus 1500m zagrevanja i još jedan krug na kraju. :)
Taj dodatni krug uvek treba praktikovati da bi se izbacili metaboliti koji se skupe u toku treninga.

Gibo
Pa zato sam i rekao, lako je tebi, difovac, tek pres'o 20-u god a lagan si koliko sam skapirao, imas ti jos dosta nezdravih sranya da predjes do blizu 30-e pa da vidis kako je sve teze :d

Pre 2 godine u julu sam istrcao 21x4.5km, listovi su mi otekli, kolena bolela u pm mada je sve to prestajalo posle par dana ali nemam vise nameru toliko da preteram. Jeste da sam bio u vrhunskoj kondiciji ali me opasno smorilo to trcanje, vec u avgustu sam smanjio za pola.

Мене трчање уопште не смара, али нпр. пливање ме уби. :)
Једва отпливам то што одредим себи за тај дан :)
Пусти ДИФ, да ми вежбање буде само тo што радимо на факсу, не би сад могао 5км да истрчим. :D

Kod mene kontra, plivanje me nikada nije smaralo :) Mada to je i logicno jer sam 6 godina trenirao vaterpolo.

Ali i dalje se cudim (a u isto vreme i divim) svim maratoncima, ja bih odustao posle 1h ili bih jednostavno umro :d

Poslednja izmena:
Маратонци су посебна врста људи. :)
Ја волим средње дужине и држим се тога.

ElastiJoint ima 3 ukusa. Narandzu nisam probao pa ne mogu nista da kazem, grozdje se meni uopste ne dopada (ima ukus vina koje uopste ne volim) ali ga burazer obozava, i "fruit punch" koji je fenomenalan. Ima i miris i ukus onih zvaka sa sumskim vocem.

Za cenu ja opet kazem, nema nista ni da je priblizno jeftino po gramu aktivne susptance. Ali ni priblizno! Da sastavis sve sto ima u njemu od drugih proizvodjaca neka neko nadje da je makar duplo skuplje (ne jeftinije, nego skuplje) pa neka javi. A u njemu imas ne samo glukozamin, nego i hondroitin i MSM i zelatin i vitamin C (od 990mg po dozi). Sve dokazano da radi pojedinacno, a oni sve stavili u jednu dozu i to u kolicinama koje su se koristile u tim istrazivanjima. Jedino suprotsavljeno misljenje koje sam video je bilo za zelatin zbog njegove molekulske mase i apsorpcije. Sve ostalo niko i ne spori. I jos svi preplacuju svaku komponentu ponaosob. U apoteci je papreno (po 6 puta skuplje kada preracunas gramazu aktivne supstance).

Kod nas ima da se nadje po prodavnicama suplemenata koje daju i popuste za odredjenu potrosenu svotu, negde cak i u apotekama i ima na oglasima od "madjara". Od sajtova sam nasao na iherb-u za 25$ sto je dosta jeftinije nego kod nas, ali dolazi i postarina eventualno PDV. A tamo moze da se za prvu kupovinu dobije 5-10$ na kod. Bio je i na bodybuilding prodavnici sa nekim popustom ali ne znam kako tamo ide kupovina, carina i pdv. iHerb moze da se isporucuje preko DHL-a pa nema PDV-a (ista fora kao sa SportsDirect-om).

Poslednja izmena:
Za zglobove je zakon Joint MD, ne postoji ništa efikasnije

Preporuka i od mene za Labrada Elasti Joint ili Animal Flex. Ne zna se sta je bolje ali ni skuplje :) Elem za upotrebu su podjednako gadni (bar meni bili), flex dok izgutas sve kapsule/tablete smuci ti se... Elasti s druge strane stvarno ima grozan ukus (fruit punch), opet - bar meni, ukusi se razlikuju. E da, zbog zelatina i ostalih sastojaka dodje malo ljigav dok se pije. Flex su bar tablete pa nikakav ukus ne osecas...

Joint MD je papren! Ne daje sastav nego se krije iza "Proprietary Blend" i manje efikasan od ElastiJoint-a. Ja licno terao jednog takmicara, kome je Joint MD pomagao i kleo se u njega, da predje na ElastiJoint. Vise se nikad nije vratio na Joint MD :)

Oni su samo stavili ono sto zaista radi (isto ono sto imas u ElastiJoint-u) sam u mnogo manjoj kolicini i dodali brdo gluposti (mlecne proteine, zeleni caj...) koji nemaju veze sa zglobovima i koje mozes da dobijes maltene za dzabe u odnosu na cenu stvari koje zaista rade. Jos pominju neke studije za koje nigde ne postoje linkovi. Zna se kako se studije rade, zna se i tacna kolicina svake supstance koja ulazi u studiji, a toga ovde nema. Cist marketing, kao i za vecinu stvari u svetu suplemenata. Mada vecina zaista ima studije i vide da nesto radi i to stave u proizvod, ali u visestruko manjoj koncentraciji nego sto su koristili u studijama. Tako dobiju jeftin proizvod (koji skupo prodaju), imaju studije na kojima je zasnovano, ali je efikasnost daleko manja do cak nemerljive.

Druga stvar je sto ovi uopste ne pisu sastav. Kosta 3.000 za 30 tableta (sto ima mozda 30g i to ne cistih efektivnih supstanci), dok za 300 dinara vise dobijes 300g ElastiJoint-a (dakle 10 puta vise) i to cistih aktivnih supstanci sto efektivno povecava odnos vise od 10 puta.

Predji na ElastiJoint, makar probaj, neces se pokajati :)
Ne uzimaju dzabe ElastiJoint oni koji prodaju suplemente i bave se ovim sportom, a imaju sve ostale proizvode za zglobove u ponudi i to su jeftiniji od njih (po kutiji).

Jedino sto sam nasao da je priblizno ovoj ceni (po gramu aktivne supstance) je MyProtein. Ali to mora da se kupi veca kolicina, svih sastojaka, pa da se kombinuje. I to da neko donese iz EU kad su na popustu (a cesto imaju popuste).

Ne znam kako ti je ElastiJoint bio ljigav. Ja i braca smo popili vise kutija nego sto mozes da pretpostavis i nikad nije bio ljigav.
Ja ga uzimam pola sata pred dorucak i veceru po pola merice rastvoris u 1-2dl vode. Mi ga mutimo mikserom za nes, drugi burazer kasicicom. Jedino sto se mikserom stvori pena visine 1-2mm ali to ne utice ni na ukus ni konzistenciju napitka.
Meni je grozdje odvratan, burazeru super, meni fruit punc fenomenalan (pio bih ga po ceo dan kao sok), a burazer i ti ga ne volite... O ukusim ne vredi raspravljati :)

Poslednja izmena:
Da li neko ima predlog cime da zamenim Horse Power? Ne mogu nigde da ga nadjem :\

Jesi probao neki sa dmaa? :) Ima ih par koje prodaju na kp, labrada stim force cini mi se. Ja sam probao muscletechov neurocore i sa i bez dmaa. Nije los... Doduse posle sam preso na jeftiniju varijantu - kreatin + beta alanin + espresso :D

+1
Jedine dve stvari koje i rade nesto u tim preworkout napicima.

Beta alanin u sklopu preworkout napitka ne radi nista.
Kao ni kreatin u sklopu istog. Kad se uzimaju kako treba rade posao.
A nisi probao geranijum i efedrin pre nego sto su ih zabranili, johambin hlorid i NO u kombinaciji sa tecnim aminokiselinama ;)

Pola sata pre treninga.

A koji preworkout tj NO ne sadrži beta alanin?

Ja sam i napisao da uzme beta alanin, pa se nadovezao nemanja posle mene da objasni da beta alanin ne radi nista.

Nisam rekao da BA uzimam (niti da treba) kao preworkout? :/
On se uzima najbolje 4 puta dnevno po otprilike gram, po mogucstvu na sto prazniji stomak. Nije direktno povezan sa treningom vec je fora da se napravi odredjena koncentracija istog u organizmu. Potpuno isto kao i za kreatin... Za kreatin je potpuno nebitno kada se uzima s tim sto je dobro da se uzme sa nekim secerom, tipa sokom, dok se BA najbolje uzima sa vodom i na prazan stomak. 4 puta dnevno po gram bolje nego 2 puta po 2 grama jer se tako ravnomernije odrzava koncentracija u telu ali je zato to smor :) Jedno vreme sam izdrzao pa sam batalio to da radim, ali da je dobro, dobro je :)
@nemanja geranium sam probao u neurocore staroj formuli koja ga je sadrzala, slucajno nabasao pre otprilike 2 godine...

Kako sam prso ... elem, skinguo sam do 92 kile, najmanje sto sam imao u poslednjih 5 godina, i krene da me ubija koleno. Odem kod doktora i to preko veze, i odrade mi ceo pregled, imam nesto sto se zove - skakcko koleno. Patellar tendinitis, uglavnom, imam nesto izmedju stanja 3 i 4 a stanje 4 je za operaciju. Lik mi je rekao da moram da se bockam sa inekcijama, i da vidimo rezultate i ako ne bude momentalih rezultata od inekcija, operacija. A sport da batalim dok se ne resi. E pa bas do qrtza.

Jasno, Beta Alanin se pije kad god, poenta je da ga unosis svaki dan koliko treba isto kao kreatin. Moze i odjednom ne mora na 4 dela, samo tada imas blagi osecaj golicanja pa mozda nekom smeta ali to nije nista lose. A kofein je br 1 stvar za preworkaut i prakticno jedino sto se primeti na treningu, tako da je najbolje kupiti sta treba i napraviti svoju kombinaciju i izadje jeftinije.

Joint MD je papren! Ne daje sastav nego se krije iza "Proprietary Blend" i manje efikasan od ElastiJoint-a. Ja licno terao jednog takmicara, kome je Joint MD pomagao i kleo se u njega, da predje na ElastiJoint. Vise se nikad nije vratio na Joint MD :)

Oni su samo stavili ono sto zaista radi (isto ono sto imas u ElastiJoint-u) sam u mnogo manjoj kolicini i dodali brdo gluposti (mlecne proteine, zeleni caj...) koji nemaju veze sa zglobovima i koje mozes da dobijes maltene za dzabe u odnosu na cenu stvari koje zaista rade. Jos pominju neke studije za koje nigde ne postoje linkovi. Zna se kako se studije rade, zna se i tacna kolicina svake supstance koja ulazi u studiji, a toga ovde nema. Cist marketing, kao i za vecinu stvari u svetu suplemenata. Mada vecina zaista ima studije i vide da nesto radi i to stave u proizvod, ali u visestruko manjoj koncentraciji nego sto su koristili u studijama. Tako dobiju jeftin proizvod (koji skupo prodaju), imaju studije na kojima je zasnovano, ali je efikasnost daleko manja do cak nemerljive.

Druga stvar je sto ovi uopste ne pisu sastav. Kosta 3.000 za 30 tableta (sto ima mozda 30g i to ne cistih efektivnih supstanci), dok za 300 dinara vise dobijes 300g ElastiJoint-a (dakle 10 puta vise) i to cistih aktivnih supstanci sto efektivno povecava odnos vise od 10 puta.

Predji na ElastiJoint, makar probaj, neces se pokajati :)
Ne uzimaju dzabe ElastiJoint oni koji prodaju suplemente i bave se ovim sportom, a imaju sve ostale proizvode za zglobove u ponudi i to su jeftiniji od njih (po kutiji).

Jedino sto sam nasao da je priblizno ovoj ceni (po gramu aktivne supstance) je MyProtein. Ali to mora da se kupi veca kolicina, svih sastojaka, pa da se kombinuje. I to da neko donese iz EU kad su na popustu (a cesto imaju popuste).

Ne znam kako ti je ElastiJoint bio ljigav. Ja i braca smo popili vise kutija nego sto mozes da pretpostavis i nikad nije bio ljigav.
Ja ga uzimam pola sata pred dorucak i veceru po pola merice rastvoris u 1-2dl vode. Mi ga mutimo mikserom za nes, drugi burazer kasicicom. Jedino sto se mikserom stvori pena visine 1-2mm ali to ne utice ni na ukus ni konzistenciju napitka.
Meni je grozdje odvratan, burazeru super, meni fruit punc fenomenalan (pio bih ga po ceo dan kao sok), a burazer i ti ga ne volite... O ukusim ne vredi raspravljati :)

Pazi za globove sam sve i svasta koristio jer sam dugo imao problema sa tim.
Prvo upravo Elasti Joints jednu kanticu, dal bese taj fruity punch ukus koji mi je bio nevidjeno odvratan, povracalo mi se kad popijem. Nisam primetio neka drasticna poboljsanja, rucni zglobovi su me i dalje boleli, verovatno sam prekratko koristio.
SLedece sam probao Animal Flex na preporuku, popio 2,3 kante stvarno nisam imao problema ni sa zglobovima ni sa ramenima.
Batalio na neko vreme teretanu, krenuo posle opet, opet bolovi u zglobovima cim krenem na jace kilaze, uzmem Joints MD, 2 kantice crvenog, pa kanticu zelenog, stvarno posle 15 dana i maje bolovi nestali, ja se odusevio, nisam mogao da verujem.
Posle toga jer je ovo mnogo skupo uzeo Doctor's Best:Glucosamine Chondroitin MSM i to mi je trajalo 4 meseca jer sam pio 2x1 umesto 2x2.
Nisam imao nikakve bolove.
Skoro opet posle pauze teretana, krenuo da uzimam Animal Flex, 2,3 kantice i nista mi pomoglo, uzmem opet Joint MD crveni 50 kapsula, 2300din, bolovi posle par dana nestali?
Aj mi objasni to kako je moguce ako po tebi ta formula nema efekta?

Bas cu sad da usporedim Labrada Elastijoints i Joint MD sastave da vidim o cemu pricas.
Verovatno cu uskoro opet uzeti ovaj Doctors Best, 240 kap, to mi bas dugo traje i povoljno je, plus efikasno kod mene.

Nazad
Vrh Dno