Bobajakuda
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.09.2013
- Poena
- 240
@Mrljesana Kad zumiras sliku pise Fortuna Market.
@Mrljesana Kad zumiras sliku pise Fortuna Market.
sta mislite o socivu, kinoi, salu na stranu, e jede neko onaj Pilos niskomasni sir iz Lidla, kcal:82 UH:2 Proteini:14 Masti:2 , po tome sta pise zvuci dobro al me ubija u pojam sto pise da se proizvodi u nemackoj a kad googlas germany pilos nista ne izbacuje, koliko vidim samo se prodaje u hrvatskoj srbiji i sloveniji, ono klasican dzank za balkan?
Ne može da bude sir od surutke. Ili je sir (~90% kazein i 10% surutka) ili surutka. Takav je proces dobijanja i zbog osobina jednog i drugog mora tako.
Pa iskreno nije skup 170rsd je 500gr ja milim da je i na pijaci sir kill 350rsd, znaci ako hocu taj sir sa sela da trazim URDU ili sir od surutke? imas neku kombinaciju za domaci?
Pogledajte prilog 288094
Vidis da ovde pise proizvedeno u Nemackoj, iz nekog DMK GmbH, meni to zvuci kao neka fabrika za hemiju pa zato kukam
Iskreno gledam neke zivotinjske proteine sa sto manje masti, ne mogu da jedem samo jaja i piletinu
Bukvalno mi se ishrana vrti, jaja piletina tunjevina subotom neko "pravo meso" od UH rokam se socivom i kinom i ponekad varam u pekari i na sve to jedam masovno voce i povrce
Sve to što posle ceđenja ostane zgrušano je takođe kazein, u nešto manjem odnosu nego u siru koji su izdvojili. Google kaže 12-24% je surutka, a 88-76% je kazein.
https://www.researchgate.net/public...in_to_casein_ratio_and_pasteurisation_of_milk
Ne vidim kako je govedina "zdravija" od piletine. Oslić, iako dobra opcija, ima lošiji aminokiselinski profil od piletina, a ona od govedine.
P.S. Tečnost koja ostane posle ceđenja sira kod nas zovu "surutka", a unutra zapravo ima svega, i kazeina i surutke i masti i laktoze.
Nemoj da dižeš nos, jer nemaš ni znanje niti stručnost da to podupreš.Gde si našo to za odnos kazeina i surutke?
Meni daje bzveze nešto nemam taj odnos da vidim.
Zdravija je jer ima mnogo više minerala i vitamina, u odnosu na isprano belo meso koje nema ništa u sebi, eto tako je zdravija, nije mi jasno kako to ne vidiš?
i ima mnooooogo više Carnitina i dosta više Creatina.
I zdravija je prirodno, govedje može da se jede i živo, neće ti ništa biti ako je čista krava, aj uzmi jede pileće živo, pa vidi kako ćeš da prodješ, pile je prirodno priljava životinja, kao i svinja.
i zec.
I konj.
Oslić loš AK sastav? odakle ti to??? Dobro, ulaziš u formu, drago mi je to!
https://nutritiondata.self.com/facts/finfish-and-shellfish-products/4041/2
100gr
oslić
Protein17.8g36%
Tryptophan199mg
Threonine781mg
Isoleucine821mg
Leucine1447mg
Lysine1635mg
Methionine527mg
Cystine191mg
Phenylalanine695mg
Tyrosine601mg
Valine917mg
Arginine1066mg
Histidine524mg
Alanine1077mg
Aspartic acid1823mg
Glutamic acid2658mg
Glycine855mg
Proline630mg
Serine726mg
a evo ti i pile
https://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/696/2
Tryptophan237mg
Threonine869mg
Isoleucine1063mg
Leucine1534mg
Lysine1725mg
Methionine563mg
Cystine274mg
Phenylalanine816mg
Tyrosine684mg
Valine1020mg
Arginine1289mg
Histidine625mg
Alanine1187mg
Aspartic acid1859mg
Glutamic acid3076mg
Glycine1228mg
Proline954mg
Serine729mg
skoro isto, samo je Oslić malo bolji
I oslić ti je brati mili izvikani BAKALAR, samo mladji nepopularni brat, a na tom osliću su vikinzi preplovili ceo svet, a ne na pilićima!
Imaš i pun tekst na internetu ako te interesuje.Soft cheeses were prepared from milk modified by membrane technologies to modify the casein level (CN, 27-37 g·kg-l) and the whey protein to casein ratio (WP/CN, 0.12-0.24).
Vidiš da imaDal stvarno ima osoba koja jede meso zbog vitamina ili se uopste zanima koliko koje meso ima vitamina?
Nemoj da dižeš nos, jer nemaš ni znanje niti stručnost da to podupreš.
Ako hoćeš tako, od nas dvojice jedino ja imam diplomu, stručnost i iskustvo na ovu temu.
Ovo je poslednji put da odgovaram na tvoje poruke sa bezobraznim prozivanje. Očigledno da ne želiš ni da čuješ drugu stranu, a kamoli nešto naučiš. Jedva si zagrebao površinu i ne želiš to da vidiš, pa ne planiram da gubim više vreme na crtanje tebi, a svako neka veruje šta hoće. Meni iz džepa neće, može samo suprotno.
Za ovakvu diskusiju ti fale osnovne stvari, a na prvom mestu uzročno posledična veza. "Vikinzi preplovili ceo svet na osliću, a ne na pilićima" pa je zato oslić bolji?! U toj, da ne kažem kakvoj, konotaciji fali isto što i u "Vikinzi su izumrli jer su jeli osliće, a ne piliće" ili "Vikinzi su izumrli jer su imali dugu kosu"...
Ista stvar je i sa "oslić je bakalar". Oslić nije bakalar, kao što ni kokoška nije isto što i ćurka ili fazan. Oslić je onoliko isto kao bakalar, koliko je jabuka, kanabis, ribizla i kopriva isto. Pogledaj klasifikaciju. Pa kada vidiš zbog čega je zaključak .... onda idi na sastav koji isto toliko može da varira.
Za odnos surutke i kazeina ti piše
Imaš i pun tekst na internetu ako te interesuje.
"Belo meso je isprano i nema ništa u sebi"
Glupost neviđena!
Nema više vitamina i minerala, tačnije za ogromnu većinu je razlika zanemarljiva (jer nisu bogate tim nutrijentima)
Pogledajte prilog 288118
Koliko to ima više karnitina i kreatina?
Inače, deficit karnitina je veoma redak, zato je i suplementacija istim, čak i na rigoroznoj dijeti nepotrebna.
"Govedina je čista i može da se jede živa, a ostale su prljave i ne mogu".
Ja se nadam da nisi ozbiljan, jer je ovo elementarno neznanje i glupost.
Za nekog mlađeg kad/ako bude čitao: Ni pod razno ne jesti nijedno meso sirovo!!! Koliko može to da naruši zdravlje bolje da ne pričam.
Ovo što si dao nije AK sastav oslića. I da jeste, ako ti ne možeš da vidiš razliku između ta dva ne znam šta da ti kažem. Pretvori razliku u procente, pa ako i onda ne vidiš, onda ne vredi da vodimo ikakvu polemiku.
Inače, nije samo AK sastav, nego i druge komponente koje se uzimaju pri rangiranju proteina (proteinska efikasnost, biološka vrednost, iskoristivost i digestibilnost korigovana za AK skor).
21. vek i mi pricamo o jedenju sirovog mesa....ko izmisli ovaj Internet da svako moze da pise sta hoce![]()
Živo/sirovo i poluživo/polusirovo nije isto. I to poluživo nosi veliki rizik (ne jede se svaki deo tog mesa, s razlogom) i niko ti od lekara neće savetovati to da jedeš, tatar (ne taRtar, naziv je od naroda) pogotovo. Kao da jedeš živo jaje, samo što ćeš kod mesa, ako je kontaminirano/zaraženo i nedovoljno termički obrađeno vrlo lako da izgubiš glavu. Nisi video, pa ne znaš kako to izgleda.
Junetina vs piletina - Iako bolji AK sastav, junetina je masna i to varira (15-20%). Piletina je 3%. Na bilo kakvoj dijeti to pravi ogromnu razliku. Npr ja jedem 600g piletine, da to zamenim junetinom to bi bilo ~90g masti ili 810 kcal!!! Znači UH i da ne jedem, jer nemam gde da ubacim sa tolikim mastima u dnevne potrebe, sve kalorije sam "zauzeo" nepotrebnim i ne tako dobrim mastima. Crveno meso ima i skoro duplo više holesterola. Nije to "junetina zdrava, piletina nije". Sve ima svoje.
.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Carpaccio21. vek i mi pricamo o jedenju sirovog mesa....ko izmisli ovaj Internet da svako moze da pise sta hoce![]()
.......
Okmijume znam šta je tatar biftek, imao nebrojeno prilika da ga probam, ali ne bih da rizikujem trovanje. Nadam se da ti kao takav proponent hraniš sebe i celu svoju porodicu isključivo sirovim mesom![]()
Ja teletinu kad uzmem volim da secnem po koji komad pre pakovanja u zamrzivač i da ga umočim u so ili vegetu onako slatko pojedem. Da pijem i sirova jaja iako mi svi kažu da ću da crknem. Pa neka crknem bre...ima da crknem pod svojim uslovima
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari