Šta je novo?

Ishrana, trening, fitnes (borba protiv sedenja za ljude iz IT-a)

Pa da, to je ~ 21g u merici od 30g (koristim tu što sam dobio uz Scitec). Scitec professional čokolada ima ~ 73%. MyProtein sam gledao na sajtu i video 82%, kad ono... Mislim da i onaj THE ima 80ak % ali i on ima raznih ukusa pa treba ubosti.
Da se razumemo, tih 2-3-4g po dozi ne prave neku razliku nego pitam čisto informativno kad je već ists cena, ako mi se svidi ukus s većim %, što da ne.

Edit: evo THE, Pansport koncentrat, Pansport izolat.
Ja sam navikao na Whey koji imaju po 90% proteina. Ovo kao da se izmenilo pa su smanjili u skorije vreme svi?
Za MyProtein sam siguran da Neutral ukus ima najvise % proteina i to poprilicno vise (provereno, i pitao ljude koji znaju). Jer oni koriste neke drugacije ukuse, koji mnogo dodaju na celokupnoj tezini, nisu oni extra-strong stevia ukusi samo. Bolje je da uzmes Neutral ukus i sam dodas neki ukus (biber, so, ili banana, sta znam..). Ja recimo uglavnom sada napravim sejk banana ili mango + Neutral whey, u NutriBulletu.

@Septimus, Neutral ukus je bas priblizan ukusu prirodne surutke (ako si nekada kupio u "zdravoj hrani"). Daleko je od WOW, ali meni uopste nije bljutav, jer ne volim vestacke ukuse, pa mi je prijatniji. Ali nikako prste ne bi polizao ;) Ko nije siguran, predlazem da se rizikuje Neutral ukusom nikako.

https://www.myprotein.rs/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html
Ukus Rocky Road, najblize prevedeno je ukus cokoladnog sladoleda. Dopada mi se, nije (pre)sladak.

Cena za 5kg i 30% popusta: 52eur + 16.5eur(pdv+carina) + 500din(ptt troskovi). S tim da sam porucio 5+2.5kg da bih izbegao njihovu postarinu 8.5eur.

Inace, koliko je bljutav ovaj bezukusni? Neko kaze da je ocajno dok neko prste da polize? :)
Hvala.
Ako hoćeš da probaš neutralni javi se na PM.

• Like
Reagovanja: M J
Popio kanticu Optimum Gold Standard, nema sta razlike ocigledne uz kvalitetnu ishranu i trening.

E sad to je poklon, ova poslednja kantica, u ovom trenutku 8.5 soma za novu kanticu od 2.27kg u legalnim tokovima mi je stvarno mnogo. Tako da sam malo gledao i izdvojio MP Combat 100% whey mogu uzeti kanticu od 1.8kg (56 foza) za oko 5.300 dinara ili UN Prostar 2.39kg (80 doza)za oko 5800 dinara.
Zanimaju me vasa iskustva, ako ih neko ima za ovaj Ultimate nutrition prostar?
Musclepharm znam da je vrh, jedan od najboljih.

Probao sam taj prostar, ima neki "sintetički" ukus i ja to def. ne bih mogao da pijem, mada ima ljudi kojima uopšte ne smeta.

A Scitec professional? Pakovanje od 2.35kg treba da bude oko 6 soma legalno. Još sad mislim da ima gratis pakovanje 2.85kg po ceni 2.35kg. Njega pijem godinama, odlični ukusi (najverniji), proverena firma, solidan sastav.

Pa ono, gledao jasno i njega 2.82kg oko 6600 din. sto je ok. Plus znam da je dobar, a i drugar ga je pio. Nego ova dva po specifikaciji imaju vise proteina. Sad kazem za Musclepharm da je sigurno vrh, to znam. Ali eto da pitam za UN prostar jer mi po sastavu deluje vrh, a gledam po netu dobri review-ovi. To mi je normalno bilo sumnjivo sa ovakvom cenom, pa da pitam. Jos uglavnom Indijci rqde review-ove i njeg hvale. Nisam neki sovinista i rasista, ali su kao narod skloni djubretu, da se tako izrazim, sto ne znaci da ovaj protein to i jeste.

Ok hvala na odgovorima, videce vec MP ili Scitec verovatno.

Da, mislim da sa MP nema greške. Viđam dosta ljudi da ih koristi zbog one upečatljive zelene boje na ambalaži.

Mene kopka ovaj THE Amino Hydro sa Ogistre. Slovenačka firma, na papiru skroz dobri, za ovu cenu odlični. Pogotovo kad se uzme da je Whey a ne kao Biotech-ov od soje onaj.

I njega sam gledao, razlika u odnosu na sve gorepomenute je sto je koncentrat uz dodatak hidrolizata. Dakle nekih 90% je koncentrat, ostatak je hidrolizat za apsorbciju. Odatle takva cena uz naravno to sto su Slovenci.
Ovi gore su blend mesavine koncentrat+izolat+hidrolizat, tu se MP Combat 100% Whey izdvaja jer ima cak 50% Izolata....
Opet da ne palamudim mnogo za nas rekreativce sve je to jako slicno....realno.
Videcu mozda i njega da probam 6k je 3.5kg trenutno, podelim sa ortakom po 1.75kg, s'obzirom da je merica 28gr to je za dva meseca. Za 3 hiljade super, plus na 28gr po specifikaciji ima 24 gr proteina uz sasvim dobar amino acid profil. Takodje koliko vidim prilicno popularan kod nas.

Poslednja izmena:
E vidiš ti se razumeš u to hidrolizat i slično. Ja jedino što "znam" je da izolat obično ima veći procenat proteina i da je generalno drugačiji proces dobijanja samog proteina. A koji je za šta bolji, itd...pojma nemam. Čini mi se da sam čitao da hidrolizat nije baš dobar za posle treninga nego ujutru. Zašto, pojma nemam.

Što kažeš za rekreativce ne bi smelo da ima bitnijih razlika. Ali opet da pitam ko se razume...

Pa razumes se koliko i ja ;). Ovo gore ato si napisao za koncentrat i izolat je sustina price.
Komsija, odnosno bivsi komsija koji je fitnes trener mi je dosta toga pojasnio, plus ono realno danas itekako imas gde pouzdano da se raspitas.
Takodje, upoznao sam lika koji radio testiranja proteina, dakle na VMA. Rekao mi jasno svega ima, ali bukvalno svega. Optimum, Dymatise, Musclepharm i Scitec od ovih vecih imena kod nas su pod konac. Isto TwinLab i Nitrotech ali su redji i skupi.Sto ne znaci da su jedini, ali itekako se muti sa specifikacijama (nutrition facts i amino acid profile). Takodje pomenuo mi je da su svi prakticno proteini bili dosta kvalitetniji pre 20 do 25 godina, iako je tehnologina proizvodnje ista. Prosto svi su oborili udeo proteina...No na to ne mozemo da uticemo...

No dobro da ne filozofiram previse, a i treba spavati, nisam gore pomenuo jos jedan protein. Maximalium 100% whey. Koliko sam video, domaci brend (ako sam dobro video), isto sam dobio dosta pohvala za njega. Neka regularna cena ne 4700-4800 dinara za pakovanje od 2.27 kg. Merica je 32 gr, tu je 24gr proteina. Po njihovom amino acis profilu, po merici u proteinu je 6.5 gr bcaa+oko 5gr glutamina. U pitanju je blend koncentrat+izolat+hidrolizat, sad procentualni udeo svakog ne nadjoh, ali ja jasno da je vecinski konc.
Jel neko pio njega, eto za kraj?

E vidiš ti se razumeš u to hidrolizat i slično. Ja jedino što "znam" je da izolat obično ima veći procenat proteina i da je generalno drugačiji proces dobijanja samog proteina. A koji je za šta bolji, itd...pojma nemam.
To je slucajnost. Zato gledas % proteina i cenu, pa vidis koliko kg cistog wheya dobijas ;)
Čini mi se da sam čitao da hidrolizat nije baš dobar za posle treninga nego ujutru. Zašto, pojma nemam.
Skroz obratno. Piti whey, osim posle treninga, je nepotrebno mucenje bubrega za WC solju. Neki blend bi imao smisla, ali cist whey ujutru nema potrebe.

Sto se tice imena, UN je odlicna firma, whey im je dobar, mada konkretan nisam probao. Samo pogledaj sastav i vidi % proteina.
Cene kod nas su sulude :( Do pre nekih 4-5 godina smo imali jeftinije suplemente nego skoro cela EU, a neke stvari su sada vise nego duplo skuplje.

Da ne duzim... uzmi MyProtein, pogotovu ako moze neko iz EU da ti donese (nece im praviti problem na carini, jedino da li im je gabarit probkem :D), to ce te najnize izaci i to bas jeftino. 5kg izadje oko 40e u Austriju da se poruci (sa slanjem), a mozes i 10kg, manje od 80e izadje.

Hvala na pojašnjenju. Ne pijem ujutru protein. Pijem posle treninga, pred spavanje i ponekad između tj u toku dana. Do sada sam pio Scitec professional, ne znam kakav je on po pitanju sastava, kontam da je najvećim delom koncentrat. S druge strane piše da je 100% Whey.

MyProtein nema ko da mi dotera od preko, to mi je najveći problem.

A što se tiče izbora proteina, ne brinem za ukus, rastvaranje ili varenje, meni je jedini problem poverenje u neku kompaniju u smislu da je ono što piše zaista unutra. Tu je realno i najveća filozofija. Da može svima da se veruje, onda staviš uporedo sastave i izabereš najbolje za svoj budžet. Ovako opet gledaš da te ne nasamare, da ne bude patka, piše 85% a ono 60. [emoji3] Naravno, tu je i faktor zdravlja, ko šta trpa unutra.

Da upozorim kolege na Ultimate i na Scitec iz ociglednog razloga posto su kod nas vecinom fals.
Scitec vec odavno nije original. Dok je bio, radio je dobro i imali su fantasticne ukuse, po meni najbolji moguci ukus.
Jedino sto bih ja na ovim prostorima preporucio jeste Optimum i TwinLab. Nekima nece cena ici u prilog ali bar
si siguran da nije neka mesavina i djubre vec original. Druga opcija je da vam neko donese iz inostranstva.

Poslednja izmena:
Šta sada fali Scitec ukusu i generalno proteinu? Nisam primetio razliku za ovih par godina. Odakle ti te informacije?

Da upozorim kolege na Ultimate i na Scitec iz ociglednog razloga posto su kod nas vecinom fals.
Scitec vec odavno nije original. Dok je bio, radio je dobro i imali su fantasticne ukuse, po meni najbolji moguci ukus.
Jedino sto bih ja na ovim prostorima preporucio jeste Optimum i TwinLab. Nekima nece cena ici u prilog ali bar
si siguran da nije neka mesavina i djubre vec original. Druga opcija je da vam neko donese iz inostranstva.

I mene zanima, posebno posle razgovora sa likom iz prve ruke za Scitec. Odnosno o kontroli istog.
Plus sam ja jednu kanticu od drugara, Sciteca iz Pansporta provukao kroz QR code check i dobio sve povratne informacije, koje su 100% poklapaju sa onim na deklaraciji.

Naravno, nije to nista nemoguce falsifikovati, ali opet za pansport i xsport(odnosno zvanicne uvoznike UN u Srbiji, a to je suplement store) sam popirlicno siguran da je ok.

Nego jos jedna stvar (na starnu sto sam popio Optimum, donet iz Madjarske i sto su rezultati fenomenalni), kako bas da valjaju samo ta dva brenda? ;) I to dva najskuplja(ili u samom vrhu, oba sa potpuno sumanutom cenom kod nas, psoebno twinlab koji je bar po sastavu klasa ispod otpimuma):d A i sam Optimum je isto bas skup kod nas, kantica od 2.27kg je u HU oko 2200-2300 dinara manje nego ovde?! Govorim za cene kod zvanicnih uvoznika i njihovih partnera.

Kazem sve ovo, jer mi je i interesantno i voleo bih da vidim crno na belo obrazlozenje. Ako mzoe:d

Poslednja izmena:
Hvala na pojašnjenju. Ne pijem ujutru protein. Pijem posle treninga, pred spavanje i ponekad između tj u toku dana. Do sada sam pio Scitec professional, ne znam kakav je on po pitanju sastava, kontam da je najvećim delom koncentrat. S druge strane piše da je 100% Whey.

MyProtein nema ko da mi dotera od preko, to mi je najveći problem.

A što se tiče izbora proteina, ne brinem za ukus, rastvaranje ili varenje, meni je jedini problem poverenje u neku kompaniju u smislu da je ono što piše zaista unutra. Tu je realno i najveća filozofija. Da može svima da se veruje, onda staviš uporedo sastave i izabereš najbolje za svoj budžet. Ovako opet gledaš da te ne nasamare, da ne bude patka, piše 85% a ono 60. [emoji3] Naravno, tu je i faktor zdravlja, ko šta trpa unutra.
Između obroka i uveče bolje da si ga bacio u šolju.
Po ko zna koji put: whey je samo za posle treninga. Uz kompletan obrok sa mastima i vlaknima koja će ga koliko-toliko usporiti moooože negde i da prođe (samo koncentrat), ali ni to nije za svaki dan. Ako ga pijete zbog ukusa (kao sok) to je druga stvar, ali osim ukusa ništa nećete dobiti.

Za između obroka i pred spavanje je samo kazein ili blend.
Scitec da, Ultimate Nutrition ne (jedan od, ako ne i najbolji kod nas). Možda si pomešano sa Universal Nutrition.

I mene zanima, posebno posle razgovora sa likom iz prve ruke za Scitec. Odnosno o kontroli istog.
Plus sam ja jednu kanticu od drugara, Sciteca iz Pansporta provukao kroz QR code check i dobio sve povratne informacije, koje su 100% poklapaju sa onim na deklaraciji.

Naravno, nije to nista nemoguce falsifikovati, ali opet za pansport i xsport(odnosno zvanicne uvoznike UN u Srbiji, a to je suplement store) sam popirlicno siguran da je ok.

Nego jos jedna stvar (na starnu sto sam popio Optimum, donet iz Madjarske i sto su rezultati fenomenalni), kako bas da valjaju samo ta dva brenda? ;) I to dva najskuplja(ili u samom vrhu, oba sa potpuno sumanutom cenom kod nas, psoebno twinlab koji je bar po sastavu klasa ispod otpimuma):d A i sam Optimum je isto bas skup kod nas, kantica od 2.27kg je u HU oko 2200-2300 dinara manje nego ovde?! Govorim za cene kod zvanicnih uvoznika i njihovih partnera.

Kazem sve ovo, jer mi je i interesantno i voleo bih da vidim crno na belo obrazlozenje. Ako mzoe:d

Scitec je odavno lažiran, a marketing je čudo. Pod sastojcima ispod nutritivne tabele mora da stoje redom sastojci od najzastupljenijeg do onog koga ima najmanje. Scitec je čist koncentrat u koji je dodato zrno izolata, a u reklami uvek prvo stave baš izolat.
Više od izolata ima: veštačkih ukusa, soli, sojinog lecitina (koji nije dobar za muškarce), ksantan gume, pa čak i veštačkog zaslađivača (koga u najslađem Pepsiju - Pepsi Max-u ima 40 mg/L).

Pa sad zamisli koliko izolata ima Scitec...

Nisam ga probao, ali sam čuo da su po ukusu jedni od najboljih.

Testovi se rade i naručeni, kao i sa odabranim materijalom (kao što se i procesori šalju testerima, ali odabrani primerci koji ni po čemu nisu prosek), a kladim se da nisu radili testove vrste proteina, a o aminokiselinskom sastavu tek nema ni govora.

Kodove možeš da koristiš kao WC papir (ne mislim ništa lično, samo ti kažem koja im je vrednost). Imam informaciju iz prve ruke šta je Pansport radio pre 4-5 godina (ne verujem da su se promenili) pa zato kažem da možeš slobodno od neproverenog švercera da uzimaš ;)

P.S. Od whey-a, ma koji to bio (izuzev onih od pre 20-ak godina u koje su stavljali oralne steroide) nema šanse da IKO vidi "fenomenalne rezultate".
Ma i za razliku između koncentrata i izolata je potreban veoma nizak procenat masti i veliko iskustvo (slobodno čitaj "profi") i to opet pričamo o nijansama...

P.P.S. Nadam se da se ne ljutiš, samo sam hteo da kažem kako stoje stvari.

Poslednja izmena:
Hoćeš da kažeš da u sred dana (između obroka kako kažeš) ili uveče popijen Whey je apsolutno kao vodu da si popio, beskoristan? Nešto mi deluje neverovatno da telo tek tako baca proteine jer mu se ne sviđa tajming. Da je najkorisniji posle treninga ok, ali da ovo za sok...

Hoćeš da kažeš da u sred dana (između obroka kako kažeš) ili uveče popijen Whey je apsolutno kao vodu da si popio, beskoristan?
Nažalost, baš tako.

Ti možeš slobodno da nastaviš ali toga imaš samo skupi izmet. Ako hoćeš da poslušaš savet, ne baca novac, ili uzmi normalan obrok ili kupi THE kazein (cena po gramu proteina dođe ista, a efekat je neuporediv van PWM-a).

Poslednja izmena:
Može li malo pojašnjenje? [emoji3] Ovo je velika novost za mene. I mnogo ljudi znam da praktikuje isto.

Surutka se apsorbuje za pola sata (tačnije tada počinje i za vrlo kratko vreme prestaje), pa ako telu u tom kratkom vremenskom periodu nije bilo potrebno (pogotovo u toj količini - čitaj "odmah posle treninga") onda će otići u šolju ili se koristiti kao energija (što je skupo i u dinarima i za metabolizam).

Kazein se apsorbuje tokom 8 sati (imaš studije na pubmedu, mereno). Zato je idealan pred spavanje i kao zamena za obrok.

Pa dobro ajde, šta da se uzima ako ne whey ?
Ja sam ga uzimao ujutru kao dorucak u blenderu sa mlekom, voćem, orasima, kikirikijem...
Nekada i uveče u istom shake pred spavanje.
Da li je to ima ikakvog efekta ili ne?
Sa wheyom jurim optimalni unos proteina, jer ne mogu toliko da unesem kroz hranu.
Da li uzimanje proteina van tog prozora od pola sata posle treninga ima smisla ili ne?
Ako nema razlike između wheha i blenda za nas rekreativce, onda mi je i jeftinije da uzmem neki mass builder, ili sličan blend.
Plus, ako ima smisla samo posle treninga uzimati meri u od 30g, kantica od 2kg će da mi traje 6 meseci, tako da sam dosta skeptičan po ovom pitanju...

Sent from my HTC U Ultra using Tapatalk

@ nemanja123

Provereno se valja fals Ultimate proteini i ostali preparati ovog brenda.
Povuci veze pa se raspitaj.

Kao sto mozete zapaziti nisam redovan u ovoj temi, javim se sasvim slucajno cisto da pomognem ljudima i kazem istinu.
Moje konekcije su poprilicno jake i zato imam informacije iz prve ruke. Da detaljisem i imenujem ljude koje poznajem zaista nemam nameru.

Zelim da pomognem i da razjasnim situaciju.

Opet kazem, trenutno a da je kvalitetna baza, Twinlab, Optimum provereno nisu lazirani.
Lama sport je uvoznik za Twinlab. Optimum - Muscle Freak.

-----------------------------------------------------------------------------------------

@Ostali

Sto se tice treninga i samog napretka tu ne postoje nikakva pravila osim onih osnovnih kao uvod
u dalje bavljenje ovim sportom. Pre svega svako telo drugacije reaguje, sto na vezbe i polozaj, sto na unos proteina, absorpciju i sl.
Najbitnije je da osluskujete svoje telo, verujte mi da postoji takt, "sat" po kome organizam funkcionise. Prosto mora da se nadje zica.

Ja sam imao najbolje rezultate kada mi je koncetracija bila svedena na to da osluskujem a ne da radim motoricki i po nekom planu.

Kad je rec o whey proteinu, ukoliko je kvalitetan, original dace dobre rezultate.
Dok sam redovno trenirao, nista sem whey i glutamine mi nije bilo potrebno.
Radio sam cak dva kardio treninga dnevno - jutarnji, nakon njega odmah whey sa vodom jer se bolje absorbuje, pa dorucak.
Posle odem u teretanu, odradim kardio pa ceo trening. Deluje pogresno ali tako sam licno imao najbolje rezultate, pucao od snage.
140 kg iz bencha sam bacao 4-5 puta u nekoj 5-6 seriji, kako se potrefi. Vrteo sam se oko 93-95kg fine, misicne mase, trbusnjaci su se ocrtavali.
Ne bih znao koji je to procenat masti, tj. odnos u takvoj formi.

Nisam izgubio agilnost. Kao antilopa sam bio brz. Ah da. Ono mozda najvaznije od svega. Psiha.
Covek mora da bude usresredjen na trening. Dobro koncetrisan sa jakom voljom i zeljom za napretkom.

Velika je greska kada ljudi savetuju druge pa kazu, idi na trening da se izduvas, manje ces biti nervozan!
A neeee. Nervoza na treningu nije dobra, utice na koncetraciju i smanjuje se drasticno mogucnost za napredak.

Ukratko neka moja iskustva mada sam u ovom sportu jako dugo ali sam kampanjac. Nisam redovan i umem da napravim dosta velike pauze.

Pozdrav.

Između obroka i uveče bolje da si ga bacio u šolju.
Po ko zna koji put: whey je samo za posle treninga. Uz kompletan obrok sa mastima i vlaknima koja će ga koliko-toliko usporiti moooože negde i da prođe (samo koncentrat), ali ni to nije za svaki dan. Ako ga pijete zbog ukusa (kao sok) to je druga stvar, ali osim ukusa ništa nećete dobiti.

Za između obroka i pred spavanje je samo kazein ili blend.

Scitec da, Ultimate Nutrition ne (jedan od, ako ne i najbolji kod nas). Možda si pomešano sa Universal Nutrition.

Scitec je odavno lažiran, a marketing je čudo. Pod sastojcima ispod nutritivne tabele mora da stoje redom sastojci od najzastupljenijeg do onog koga ima najmanje. Scitec je čist koncentrat u koji je dodato zrno izolata, a u reklami uvek prvo stave baš izolat.
Više od izolata ima: veštačkih ukusa, soli, sojinog lecitina (koji nije dobar za muškarce), ksantan gume, pa čak i veštačkog zaslađivača (koga u najslađem Pepsiju - Pepsi Max-u ima 40 mg/L).

Pa sad zamisli koliko izolata ima Scitec...

Nisam ga probao, ali sam čuo da su po ukusu jedni od najboljih.

Testovi se rade i naručeni, kao i sa odabranim materijalom (kao što se i procesori šalju testerima, ali odabrani primerci koji ni po čemu nisu prosek), a kladim se da nisu radili testove vrste proteina, a o aminokiselinskom sastavu tek nema ni govora.

Kodove možeš da koristiš kao WC papir (ne mislim ništa lično, samo ti kažem koja im je vrednost). Imam informaciju iz prve ruke šta je Pansport radio pre 4-5 godina (ne verujem da su se promenili) pa zato kažem da možeš slobodno od neproverenog švercera da uzimaš ;)

P.S. Od whey-a, ma koji to bio (izuzev onih od pre 20-ak godina u koje su stavljali oralne steroide) nema šanse da IKO vidi "fenomenalne rezultate".
Ma i za razliku između koncentrata i izolata je potreban veoma nizak procenat masti i veliko iskustvo (slobodno čitaj "profi") i to opet pričamo o nijansama...

P.P.S. Nadam se da se ne ljutiš, samo sam hteo da kažem kako stoje stvari.

Ne naravno, nego samo iznosim saznaja, kao i svi. Ne znam sta da kazem onda moja saznanja su drugacija, ne kazem da je tacno.
Sve u svemu jasno da zivimo u banana republici....Valjda je musclepharm legit :d

Ja gledam uvek da uzmem kvaliterno, ali sad mi je za ON cena kod nas previsoka, odnosno meni je mnogo sa nekim trenutnim troskovima. Bice nesto drugo, videcemo vec sta. Ajde onda preporuka za neki kantica 2 do 2.3kg a da nije 8k, legalno sve, deklaracija i fiskalni. I ako je moguce da imam dovoljno za dva meseca, dakle 60 doza.

Poslednja izmena:
Uzmi slovenacki THE, 3.5kg za 6600din. Ima i bolje ali 3.5kg je kolicina :)

Taj sam rekao da cu uzeti sa ortakom, da probamo po pola, ali nece jos da krene da vezba, odnosno da se vrati. :d
Dobro, tu je svakako, za njega bi trebalo da je ok ono sto je unutra, ioako nije nivo nekih gorepomenutih.
Jos neki predlog, neki skuplji i kvalitetniji, vidim ima Amix Fusion oko 5600 za 2300gr?
Vidim isto QNT Nutrition?
Trenutno mi je neki maks koji sam odvojio za protein oko 6 soma.

Za te pare (kod nas) Scitec Whey Professional,gledaj bas da nadjes ono gratis pakovanje,to ti se najvise isplati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobro, da ne smaram vise i ne trolujem temu...dosta ljudi se ukljucuje usput.
Hvala svima.
@PCBeast
Thx

Sta znaci da je "fals" UN? Da UN pakuje namerno za nase trziste nesto lose, da smanji dobro, da neko napravi UN kanticu i prodaje nesto levo?
I stvarno kako ON onda nije falsiran :D (ne sumnjam da ima falsa, objektivno pitam)

Nazad
Vrh Dno