Šta je novo?

ISDN pitanja ...

voodoo_ns

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2005
Poena
304
Koristim isdn vec 2 meseca , i pre par dana stigne mi mail od neobee-a da imam uslova za adsl i ja tu popunio prijavu i sve sta treba i stize mi za par dana , e sad , pitanja :
1.modem je Intarcom (mislim na isdn) , da li moze da se proda , i koliko kesa moze da se dobije , i ima li zainteresovanih (cena dogovor) ?
2.kada uzmem adsl da li ce mi se fiksni broj promeniti (dodata mi je 6 ispred broja kad sam uzeo isdn) ili ce mi broj ostati isti ?
3.Ako sam nesto od informacija izostavio javite mi da i to post-ujem da bi mogli da mi pomognete.

btw, zivim u NS , na podbari , to ce mozda pomoci ,)

1. Ne znam kako je u NS-u, ali u BG-u telekom daje intracom na koriscenje kad dobijes isdn, tako da fakticki nije tvoj da bi ga prodavao. A i ne znam kako mislis da ti radi telefon kod njega jer koliko znam (imam isdn malo duze, pa nemam integrisani modem uz santis) taj intracom je i santis ujedno a to ti je potrebno da ti telefonska linija radila. Anyway, intracom ne dirash! :)
A i nikad se ne zna, uvek moze da ti zatreba dial-up...

2. Ne menja ti se fiksni broj kad uzmes adsl...

ISDN i ADSL nisu dve medjusobno iskljucive stvari. Dobices odgovarajuci modem ili ruter koji radi preko ISDN linije. Ako neces vise da imas ISDN, trebao si da ga otkazes pre nego sto si podneo zahtev za ADSL, jer je ADSL oprema drugacija za ISDN i "obicne" linije.

da li ce mi ici impulsi na tel. racun ako stavim adsl preko isdn , posto mi je provajder rekao da ce mi poslati odgovarajucu adsl opremu jer imam isdn ???

Kod ISDN linije je samo drugacija tehnicka realizacija jer ISDN linija koristi drukciji frekvencijski opseg od POTS linije. Dakle preko ISDN linije ADSL ce ti isto raditi kao i preko obicne, a isto ce se i tarifirati (neces ni dinara vise platiti)...

Sylvester je napisao(la):
Kod ISDN linije je samo drugacija tehnicka realizacija jer ISDN linija koristi drukciji frekvencijski opseg od POTS linije. Dakle preko ISDN linije ADSL ce ti isto raditi kao i preko obicne, a isto ce se i tarifirati (neces ni dinara vise platiti)...

prevedeno na srpski = nece ici ni dinar na tel. racun ??????

sry ppl ako smaram al *** , neupucen sam , prosvetlite me :D

Dakle , ako stavim adsl preko isdn-a , da li ce mi ici impulsi a tel. racun dok sam na netu ????

Ama, ne. To su 2 nezavisna sistema koji koriste fizicki istu infrastrukturu i nista vise od toga. Pogledaj seme na linku koji sam postovao i bice ti jasnije.

H_Fusion je napisao(la):
ADSL nema nikakve veze sa telefonskim racunom.
Čista laž :trust:
ADSL ima itekakve veze sa telefonskim računom. Ako nije tako kako je onda moj račun manji 10 puta? ;)

Ti placas flat provajderu i to je to, nema dodatnih troskova ili impulsa.

ja sam onaj inrakomov krs od terminatora skinuo i bacio u tri lepe... :d

samo sam isdn parnicu zabo u ruter koji mi je stigao i zavrsio pricu, doduse meni je isdn linija sluzila samo za net, telefoniram sa drugog telefona :)

Nazad
Vrh Dno