Šta je novo?

ISDN pitanja i odgovori

Calibra 4WD

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
680
Imam jedan problem sa ISDN-om.Radi se o tome da iako imam dva MSN broja od kojih je jedan 301***2 a drugi 301***3,onome koga zovem sa bilo koje od te dve linije uvek izlazi indentifikacija 301***2.
Mom drugaru obe MSN linije daju svoje indentifikacije.Jel potrebno progamirati Intracoma ili su mi lose instalirali kablove?Sta da radim?
Inace Intracom sam instalirao iz prve,preko USB kabla i sljaka perfektno!

Neka ovaj thread bude otvoren za sva pitanja i odgovore u vezi tehnickih mogucnosti i problema u radu,mislim da je korisno.Pozdrav od Bojana

To za 2 broja ne znam jer ja imam samo 1 broj, nisam se na vreme setio da trazim drugi.
Onosto mene zanima je da li za zahtevanje dodatnih usluga moram da idem tamo preko puta etf-a ili moze npr i na neki telefon.
Interesuje me call-hold.

Mislim da ne moze telefonom,meni je monter iz Telekoma rekao da moze samo licno ili neka fora da im posaljes uz racun zahtev(nisam jos dobio racun tako da ne znam kako se to radi).Ako je on lagao mene lazem i ja :)

Ja imam dva broja i radi mi bez problema tj. prikazuje se onaj broj sa koga je pozvano :beat: :beat:
Plati tom drugu da ti proda foru O:)

Pozdrav
Dubes

Ljudi kakva je sada situacija oko dobijanja ISDN-a. Mislim da li državna ustanova kulture na terazijama ima šanse i koja je procedura.

merlin je napisao(la):
Ljudi kakva je sada situacija oko dobijanja ISDN-a. Mislim da li državna ustanova kulture na terazijama ima šanse i koja je procedura.

Najvaznije je da podneses zahtev a posle ako imas nekoga da vuces za rukav, vuci a ako nemas onda cekaj da dodjes na red. Inace mislim da u poslednje vreme taj red i nije tako dug.
Podnesi zahtev u Zmaj Jovinoj za bazni pristup a za primarni ces morati u Bulevar kralja Aleksandra 84/II. Imas sve podatke na www.telekom.yu

Pozdrav
Dubes

ISDN -ovi se dobijaju MNOGO lakse nego li pre,ja znam 5-6 ljudi koji su ga dobili u poslednjih par meseci.Podnesite zahtev i odgovorice vam u roku od mesec-mesec i po.
Jel moze meni neko da resi problem sa pocetka threada?
A ti Dule ne zajbavaj,nemoj da ti se pojavim u nekoj informativnoj emisiji ima da ti polude one masine za snimanje i spijuniranje :)

Pre su bili Santisi i stelovanje se radilo preko telefona i dobijala se knjizica sa kodovima za funkcije.
Verovatno tako nesto postoji za Intercom.

Dobio sam skraceno uputstvo na srpskom i puno na engleskom ali tamo nisam nista nasao u vezi mog problema.Jel moze neko da se javi ko je sad u skorije vreme dobio ISDN sa 2 MSN broja,pa da mi kaze jel su mu po defaultu obe linije slale svoje ID ili mora de ceprka nesto?

Calibra 4WD je napisao(la):
Dobio sam skraceno uputstvo na srpskom i puno na engleskom ali tamo nisam nista nasao u vezi mog problema.Jel moze neko da se javi ko je sad u skorije vreme dobio ISDN sa 2 MSN broja,pa da mi kaze jel su mu po defaultu obe linije slale svoje ID ili mora de ceprka nesto?

Neznam... meni svaki broj ima svoj ID...nisam nista ceprkao.

Resio sam problem dodatnim konfigurisanjem Intracoma,sad sve sljaka OK

Koliko kosta sve to,koliko vas je izaslo? Moze li neko ukratko da opise funkcionisanje ISDN,sta se dobija itd. jer mi treba nova linija u stanu pa su mi neki rekli da razmisljam o ISDN-u. Hvala

I mene interesuje kome treba da se obratis za to,procedura,koliko kosta uvodjeneje, pretplata mesecna,...?

Milanche je napisao(la):
I mene interesuje kome treba da se obratis za to,procedura,koliko kosta uvodjeneje, pretplata mesecna,...?
Podneses zahtev Telekomu. Za trenutnu cenu pogledaj na njiovom sajtu (ranije je bilo 15.000 ako vracas analognu liniju, a 50.000 ako ne vracas), a pretplata je duplo veca u odnosu na obican telefon. U cenu je uracunat CID i dobijes jedan tel. broj (ne znam tacno kako i koliko se doplacuje za dodatne brojeve kojih moze da bude do 8). Cena impulsa je ista.
Zvanicno se uvodi i u nasem selu ;), ali nezvanicno samo uz vezu i suske :cuss: ...

ILi ti izgube zahtev kao mom drugaru :)
Podneo je zahtev pre oko godinu dana i kada je pre 2 meseca otisao da vidi sta se desava oni mu kazu da za svaki slucaj podnese JOS JEDAN zahtev i kada je juce otisao ispostavi se da ne znaju gde se nalaze ni prvi ni drugi zahtev :freaks:

Crni je napisao(la):
...

Podneses zahtev Telekomu. Za trenutnu cenu pogledaj na njiovom sajtu (ranije je bilo 15.000 ako vracas analognu liniju, a 50.000 ako ne vracas), a pretplata je duplo veca u odnosu na obican telefon. U cenu je uracunat CID i dobijes jedan tel. broj (ne znam tacno kako i koliko se doplacuje za dodatne brojeve kojih moze da bude do 8). Cena impulsa je ista.

Odakle ti ove cifre? Na sajtu piše da je oko 7.200 uz vraćanje linije, a 15.000 bez. 18.000 je za firme.
Drugi MSN broj je 30% od pretplate (koja je 277 din)

Heinz je napisao(la):
...

Odakle ti ove cifre? Na sajtu piše da je oko 7.200 uz vraćanje linije, a 15.000 bez. 18.000 je za firme.
Drugi MSN broj je 30% od pretplate (koja je 277 din)
Ma ja sam malo pobrkao loncice - napisao sam da je ranije bilo toliko, ali nije 15 i 50, nego 5 i cini mi se 15.

Nazad
Vrh Dno