Šta je novo?

ISDN: NetMod i RVS-COM

balsa

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
645
Već drugi dan gubim živce s ovim odvratnim uređajem koji Telekom daje uz ISDN. :zid:

Elem, instalirao sam RVS-COM 3.03 u želji da ga koristim kao naprednu telefonsku sekretaricu.

Kada NetMod povezujem USB-om, čim pokrenem RVS-COM (ili bilo koji drugi sličan program za sekretaricu koji radi preko CAPI-ja), pa čak i kada ga ugasim, izgubim mogućnost da pristupam internetu preko DialUp-a. Naprosto, kao da NetModa više nema, i tako sve do restarta računara, a ponekad i "za stalno", pa moram da menjam USB port.

Kada NetMod povezujem preko RS232, tu su stvari malo stabilnije - RVS-COM (ali samo on, jer nijedan drugi program neće da radi bez CAPI-ja) radi i preuzima poruke kada se pokrene, ali dokle god je on upaljen (tj. dok čeka poziv), ja i dalje ne mogu da pristupam internetu, nego moram svaki put ručno da ga gasim i posle ponovo pokrećem!

Izgubio sam dva dana u isprobavanjima i još uvek ne mogu da verujem da je to jedini način! Mislim, dođavola, za običan voice modem postoje programi (Ventafax, Advanced Call Center, itd.), koji lepo rade preko TAPI-ja i kulturno čuče u trayu, prepuste modem čim se pokrene DialUp konekcija, zatim ga ponovo preuzmu.

Da li je moguće da sa ISDN linijom i NetModom ne mogu da dobijem istu stvar? :confused: Da napomenem - NetMod radi s poslednjom verzijom drajvera i poslednjim firmwareom.

Da li bi se stvari promenile ako bih kupio zaseban TA adapter? Koji biste u tom slučaju preporučili? Vidim da se tu i tamo pominje "D-Link DU-128TA+". Da li bih s njim dobio ono što mi treba?

Hvala unapred.

Meni licno ti poslednji drajveri nisu najbolje radili probaj sa onim sto si dobio na cd ;)

Jos nesto dali ti je instalirana ikonica od netmoda u treju sto pokazuje koliko ti je kanala zauzeto ona isto pravi probleme,probaj da je uklonis ili cekaj novu verziju softwera za srbiju treba uskoro da izadje.

Instalirana je, tj. nmtsk.exe se startuje pri podizanju, premda se sama ikonica trenutno izgubila... tako se i ponaša, nekad je ima, nekad ne.

No to nema veze, jer sam isprobavao sve varijante - i sa ikonicom (tj. nmtsk.exe) i bez bez nje, nikakvih promena nema u pogledu onoga što meni treba.

S instaliranjem starih drajvera ne bih pokušavao dok mi neko ne potvrdi da će mi to rešiti problem. Da li, zapravo, još neko koristi RVS-COM sa ovim šugavim NetModom?

...

ja nisam imao takvih problema koristim rvs plus 3.11 imam dve Isdn linije jedna sa netmodom i jedna sa zyxelom omni net pro.
Mogu ti reci da je Netmod zustriji od zyhela koji je glasio za najbolji isdn na trzistu sa netmodom imam 8k konstantno na jednom kanalu dok sa zyxelom 7,6.
Inace drajveri su jako losi pod XP-om dok pod 2000-om radi savrseno.

Drugi problem moze da bude po sredi naime jedan moj poznanik je uveo 3 isdn linije sa 3 netmoda dva su radila ok dok je jedan zaje*avao.
Jednom mi se desilo da mi se ukrstila veza sa jednom picerijom koja ima isto isdn tako da kad god bih digao slusalicu imao sam i moju i njihovu vezu a i ja i oni smo primali sve pozive.Cudo neko haos.Kad smo oboje resetovali modeme sve je bilo ok.

Re: ...

lucky2001 je napisao(la):
Inace drajveri su jako losi pod XP-om dok pod 2000-om radi savrseno.

Ja ginem pod W2k:

sa USB vezom, zaglavljuje mi obavezno (najdalje posle 1h) - i to zakuca sistem...
sa "COM vezom" - nalazi adapter svaki parni "restart"...

Koristim drivere sa originalnog CD-a...

...

Stvarno cudno evo danas sam bio 7 sati bez prekida.Pre neki dan 27 sati.
Niti jedan problem nisam doziveo.

...

A koja ti je ploca?

Ja sam sve lepo ustelovao i sve mi radi perfektno. Radim pod win 2000, sa novim drajverima i novim firmverom. Koristim Advanced Call Center 5.0.1.650. Sekretaricu nisam namestao jer mi ne treba ali caller ID radi odlicno. Cak sam nekako uspeo da namestim da mi pise i na koji broj me pozivaju (jer imam dva). Onaj nmtsk.exe sam davno ubio. Jedino mi Advanced Call Center ne "pusti" Netmod na prvi dial vec na drugi, ali posto mi je redial namesten na 1 sec. to se i ne primeti....
A na netu nikada nisam imao problema.

Pozdrav
Dubes

Dubes je napisao(la):
Ja sam sve lepo ustelovao i sve mi radi perfektno. Radim pod win 2000, sa novim drajverima i novim firmverom. Koristim Advanced Call Center 5.0.1.650. Sekretaricu nisam namestao jer mi ne treba ali caller ID radi odlicno.

Da, ACC je stvarno sjajan program i Caller ID mu radi odlično i sa ovim NetModom (ako se izuzme činjenica da NetMod šalje broj bez vodeće nule).

Ali - sekretarica ne radi, niti je, čini mi se, i predviđeno da radi. U uputstvu se pominje mogućnost da bi mogla proraditi preko nekog CAPI -> TAPI servisa koji se može skinuti sa Neta, ali to nisam uspeo da namestim.

balsa je napisao(la):
...

Da, ACC je stvarno sjajan program i Caller ID mu radi odlično i sa ovim NetModom (ako se izuzme činjenica da NetMod šalje broj bez vodeće nule).

To je zbog novih drajvera meni sa sa starim i dalje ima nulu cheers

Ja sam to sa nulom resio na drugi nacin. Ima posebno setovanje za oblik broja koji ce ti ispisati pa sam ja za njemu osmocifrene i devetocifrene brojeve stavio nulu na pocetku i ispadne 0xx / xxx-xxx

Pozdrav
Dubes

Dubes, kako si to uradio? Nigde ne mogu da pronadjem tu opciju...

Ljudi, da li je neko provalio kako se prebacuje veza sa jednog analognog porta na drugi? Znaci recimo imam fiksni i bezicni telefon zakacen na netmod... javim se na fiksni i hocu da vezu prbacim na bezicni...

Pa piše u uputstvu.

Na prvom analognom telefonu kucaš: FLASH * 1 9 #

Na drugom analognom telefonu kucaš: # 1 9 #

I nastaviš razgovor. Isprobano, i radi.

max9998 je napisao(la):
Dubes, kako si to uradio? Nigde ne mogu da pronadjem tu opciju...

Tools > Advanced > Phone Number Format...
Moj acc je 5.0.1.650

Pozdrav
Dubes

Imam DMI-128I+ i mogu da ti kazem da je prava stvar.
Imao sam problema kada se pojavio XP sa drajverom, jer mi je restartovao sistem, ali sada su ga sredili.
Dobijes RVS Com Lite iz adapter i on fino funkcionise.

Nazad
Vrh Dno