Šta je novo?

ISDN "modem"

Cale

Čuven
Učlanjen(a)
10.11.2000
Poena
619
Zna li neko gde ima da se nadje ISDN modem? Telekom je opet poceo da deli prikljucke za RELATIVNO povoljnu cenu, danas sam potpisao ugovor, jurim za modemom.

Takodje me zanima da li kod nas uopste postoje ISDN telefoni (tel aparati)

Pozdrav, Cale

naravno da postoje isdn telefoni ali im cena i nije bash mala... e sad, ako ti bash trebaju opcije koje oni poseduju onda verujem da ti to nece predstavljati toliki problem ... i btw. svi isdn telefoni koje sam video su zichni... nigde nisam video bezichne modele (shto naravno ne znachi da ne postoje)

u svakom sluchaju, ja bih ti predlozio da sachekash malo da kupovinom spravica za isdn jer od potpisivanja ugovora da ugradnje isdn-a moze da potraje...

Tacno tako, sacekaj liniju, pa kupuj Terminal Adapter (ISDN modem).
BTW ja imam Siemens Gigast 2060 ISDN....dakle, bez zice, a ISDN ;)
S obzirom da od Telekoma dobijas Santis (bar je ranije bilo tako) onda mozes da prikljucis i 2 analogan aparata i automatski si ustedeo neke pare :) Samo bi bilo trulo da ne zamenis telefon za neki sa CallerID....

postoji mogucnost da dobijes "santis" koji u sebi ima ugradjen isdn modem tako da ti on nece ni trebati...

PJ, koja je fora sa ISDN telefonima? Koje su to dodatne funkcije koje ima ISDN telefon? Ja hocu da uzmem neki Siemens... Koji? Treba mi jedan zicani i jedan bezzicni...

bas me zanima kakav je to santis sa modemom i kako ga OS vidi

byMaX je napisao(la):
bas me zanima kakav je to santis sa modemom i kako ga OS vidi
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=26197

isdn telefon ima raznorazne mogucnosti koje se nude samim dodatnim isdn uslugama (tipa konferencijska veza, identifikacija poziva i ostale). za vecinu tih usluga je potrebno platiiti. obavezno pored jednog isdn telefona zadrzi i jedan obican telefon jer ako nestane struje neces imati liniju

Pa ja imam jedan obican telefon, i opet kada nemam struje, nemam ni liniju...

imam beli siemensov santis (2 analogna i 2 digitalna izlaza) (okacicu sliku veceras) i kada nemam struje na najobicnijem telefonu (koji dobija napjanje iz centrale) mogu da razgovaram - koji ti "santis" imas?

ja recimo imam crni santis (takodje 2 analogna i 2 digitalna izlaza) i kad mi nestane struja mogu da pricham ... koliko znam, santis ima neko svoje napajanje pa zbog toga...
uostalom, santis ima 2 lampice (barem moj) i kada obe svetle znachi da i radi i da dobija struju ... a kada samo jedna radi, onda znachi da se napaja sam i da takodje radi :)

santis ima svoje napajanje i ono mu sluzi samo za neke njegove funkcije - analogne linije koriste napajanje iz centrale kada nestane struje...

Ne postoji ISDN Modem.
Modem je rec iz dva dela, a to je Mo+Dem ili modulator + demodulator.
Kod ISDN-a nema sta da se pretvara, sve je digitalno vec.
Pravlino je reci/napisati samo ISDN.

Izvinjavam se na ovom lektorskom trenutku, ali me uzasava kada neko kaze/napise ISDN Modem ili jos bolje laptop (tkz Notebook, tkz Kaladont :) )

U slucaju da nekog zanima postoji mogucnost dobijanja santisa sa integrisanim isdn adapterom uredjaj je firme intracom i zove se netmod usb.
najbolja stvar je sto i isdn linija tj telefon moze da radi i bez struje (neravno sam telefon mora imati neko napajanje) a sto se tice samog integrisanog adaptera prijavljuje se kao modem netMod usb i ima mogucnost multilinka, cak nije ni tako lose radio (dok je radio:).
sve u svemu posto se dobija u istu cenu kao i obican santis nije losa kupovina.
cheers

laxduke je napisao(la):
Ne postoji ISDN Modem.

Izvinjavam se na ovom lektorskom trenutku, ali me uzasava kada neko kaze/napise ISDN Modem ili jos bolje laptop (tkz Notebook, tkz Kaladont :) )

Integrated Services Digital Network je jedno, a Terminal Adpater je to sto ljudi zovu "ISDN modem"
Santis je ustvari vrsta NT1 zavrsetka i ne mora da se koristi Siemensov model (santis), ali njega daje Telekom.
Moja santis je 2+2 konektora + 2 sijalice i boja je bela kafa (ili je beo+prasina :rolleyes: ) i neki telefoni na njemu rade bez struje (naravno, brojim samo one koji na klasicnom prikljucku rade bez struje, jer vecina bezicnih nece da radi....imam jedan sa baterijom u bazi, pa on radi :)), a neki ne. Nisam uspeo da pronadjem pravilo, a nisam se mnogo ni cimao, jer u slucaju nestanka struje agregat rula :D

laxduke je napisao(la):
Ne postoji ISDN Modem.

Znam za jadac, ako si primetio postojali su i navodnici :)

Anyhow, hvala svima na savetima, ako sam dobro shvatio najbolje je da intervenisem kod ovih sto ugradjuju da dobijem NT1 sa USBom, dakle taj Intracom-ov netmodem USB.

Samo jos jedna stvar, da li uz njega ide neki softver gde se moze videti caller ID. Ova stvar mi je veoma bitna...

Pozdrav, Cale

Cale je napisao(la):
...

Znam za jadac, ako si primetio postojali su i navodnici :)

Anyhow, hvala svima na savetima, ako sam dobro shvatio najbolje je da intervenisem kod ovih sto ugradjuju da dobijem NT1 sa USBom, dakle taj Intracom-ov netmodem USB.

Samo jos jedna stvar, da li uz njega ide neki softver gde se moze videti caller ID. Ova stvar mi je veoma bitna...

Pozdrav, Cale

Ne uz njega dolaze drajveri i softver za konfiguraciju santisa
Tebi treba program poput (rvs Com, ISDNphone 2)
U slucaju da nemozes da ih nadjes javi mi se na PM.

cheers

Koliko su velika ova dva programa? Da li imas link do aktuelnih verzija ?

:eek:
Ljudi, kad je Telekom poceo sa davanjem ISDN prikljucaka?
Vrlo mi je vazno, budite ljubazni pa podelite informaciju.

Je l' to znaci da je poceo da potpisuje ugovore ili vec ugradjuju?

Pozdrav i hvala unapred.

Ugradjuju

PS Nazalost, ako nemas vezu i dalje nema razloga da se radujes... :(

Bio sam odsutan nekoliko dana,

Dosao je dude iz telekoma i ugradio mi Intracom netmod USB, kako sam i pretpostavljao da ce biti... XP ga je video kao USB modem i trazio drivere koji postoje na prilozenom CDu. Cela instalacija je protekla bez ikakvog problema, malo sam se mucio sa MLPPP, ali je stvar ubrzo proradila i za sada radi sjajno, potpuno transparentno u smislu suzavanja veze na jedan kanal ili ponovnog zauzimanja oba bilo da ja zovem ili sam pozvan sa bilo kog MSNa.
Trebalo je da uslikam za uspomenu svoju facu kad sam video DL sa 15.4 K/sec :)
Sto se tice call monitora, nisam nasao nista pametno, probao sam neki Moony, za koji sam nasao i crck, potom i ISDN call monitor, ali mi oba pucaju prilikom starta programa...nisam nasao razlog. Potom sam se ipak resio da kupim Panasonicov DECT sa Caller ID funkcijom, koja radi bez ikakve dodatne intervencije. Inace sam santis ima mogucnost mapiranja na kom telefonu ce da zvoni koji MSN (moze i oba). Od ISDN telefona sa odustao u ovom izvlacenju...

Pozdrav, Cale

Panasonicov DECT sa Caller ID funkcijom
Gde ovo ima da se kupi i po kojoj ceni ?

Nazad
Vrh Dno