Šta je novo?

ISDN - ADSL router - Problemi/Pitanja

Turbo

Čuven
Učlanjen(a)
15.04.2002
Poena
620
Pozdrav!

Fala provajderu stigao ADSL....

Kao sto se vidi iz naslova, ISDN linija, na to su postavili TP-Link-ov router.

Paket 256/64, download je super, ALI upload ne ide preko 15kbps (iliti 1,5 - 1,8 KB)...

kada odem recimo na speedtest.net, onda mi za download kaze da je brzina 210-220, a upload je 10-15.... U cemu moze biti problem?

Drugo pitanje je, kod dolazeceg telefonskog poziva puca komunikacija, znaci ne pukne i veza sa netom, router i dalje pokazuje konektovanost, network connection je takodje konektovan, ali Skype, ICQ, firefox ne mogu da dodju do neta, znaci icq i skype pisu connecting, firefox daje error za ucitavanje stranica i sve to traje dok traje i telefonski razgovor. Cim se spusti slusalica sve dalje funkcionise na internetu...

Ima li ideja?

Turbo

Za ovo prvo najverovatnije ne možeš ništa da uradiš, to je u rukama provajdera.
Za drugo, kako si i jesi li uopšte povezao spliter? Koliko telefona imaš u kući?

Pa nisam se zavlacio iza komode da bas proveravam tacno sve (posto nisam bio kuci kada su instalirali sve, ali koliko sam na brzinu video (obecavam da cu popodne tacno da izvidim situaciju) spliter je stavljen odmah na zicu koja izlazi iz "zida" iz splitera ide u router i u NT zavrsetak.

Taj NT zavrsetak je posle povezan ISDN kablom sa internim TA u racunaru i preko analognog porta na jedan panasonic bezicni telefon. To je ujedno i jedini telefon u kuci.

Znaci koliko sam video jedan spliter pre NT zavrsetka (ali nisam siguran, provericu jos jednom kad dodjem kuci sa posla).

Turbo

Tako kako si opisao je pravilno povezivanje, e sad ne vidim u čemu bi onda bio problem jer i ISDN i ADSL barataju samo sa digitalnim signalima. Možda je spliter neispravan? Mislim da je najbolje da vidiš i to sa provajderom.

Lako problem može da bude i do rutera. Ne bi bilo zgoreg da probaš da li se to dešava sa drugim ruterom, ako si u mogućnosti.

Hvala na odgovorima!

Naravno paralelno sa vama, u kontaktu sam i sa provajderom, i njihova prva sumnja je u spliteru, i dogovorili smo se da ce mi dostaviti par razlicitih da isprobavam...

Ako ne uspemo s tim, onda cemo verovatno preci na router...

Inace kazu da u globalu imaju problema sa povezivanjem ISDN linija...

Turbo

Sto se tice drugog pitanja i pucanja veze kod dolazeceg poziva - probaj da skines ISDN kabl koji povezuje NT i TA. Moguce je da interni TA presrece dolazni poziv i da tada nastaju problemi u komunikaciji. U suprotnom, garantovano je problem u spliteru.

Sto se tice spore brzine upload-a ili je problem kod njih (manje verovatno, jer stvarno je suvise sporo) ili je problem u ADSL modemu/routeru.

Vrh Dno