Šta je novo?

iRiver iFP-795

Karbo

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2004
Poena
645
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
795-angle.jpg

http://www.iriveramerica.com/prod/ultra/700/ifp_795.aspx

Citao sam o vasim predlozima u vezi flash mp3 player-a na ovom forumu.
Meni se najvise svidio ovaj gore model iRiver iFP-795.
Kod nas u Australiji najveci je od 512mb i kosta oko $260AUD (to jeste 130eura). Ja bi najvise volio da mogu naci 1GB al i 512mb nije bas na odmet.
MP3 player bi najvise koristio kad idem na trcanje (znaci ono Skip-free and sport-ready) i kad se vracam kuci pjeske s faxa (pjeske mi treba nekih 40-tak min. laganini).

Sto se tice punjaca za baterija, imam punjac od Sony Cybershot kamere (tako da to mogu da iskoristim).

Volio bi` da cujem vasa (vlasnici iRiver-a) misljenja? Mane/prednosti i sl.

Kupuj bez razmisljanja, ja imam ifp880 i odlican je, nema nesto mana sem sto bih ja hteo da je malo glasniji.
Inace kod nas 795 kosta 160€

Ja imam iFP-895 i stvarno player sabija. Bez razmishljanja kupuj, mada se meni vishe svidja dizajn 8xx serije.

ja imam 790 i ok je ali zvuk kad poredim sa nokia kao da je za minimalnu nijansu manje ostriji.Ne znam mozda je to zbog manjeg broja rupica na samim slusalicama tj kod ifp su samo sa strane a kod nok su maltene po celoj povrsini.Ebiga mozda malo .erem ali imam u glavi i bolji zvuk.Razmisljam da izbusim jos rupica pas nek bude MASALA...

Poslednja izmena:
Da,da, definitivno sve preporuke posto sam i ja posle mnogo razmisljanja uzeo bas taj model ( ni ovde nisu imali od 1 gb). Pre svega ces biti odusevljen kvalitetom zvuka , glasnocom ,retko koju pesmu ces moci da izdrzis da slusas sa zvukom pojacanim na max , trajanjem baterije , bukvalno ces zaboraviti kada si je ubacio zadnji put, traje bar nekih 30-ak sati , i dizajnom...stvarno je simpaticna mala stvarcica. Nemoj da se iznenadis kada ga prvi put uzmes u ruku, veoma je lagan i od plastike (mada kvalitetne) , i bice ti pomalo cudno da za tako malu stvarcicu dajes tolike pare ali veruj mi da vredi.Jedini problem ce ti biti dodatci koji idu uz njega, tacnije nije bas running friendly tako da ces morati sam da se snadjes gde da ga drzis za vreme trcanja....

Mozda je glupo pitanje ali da li moze da se koristi i za prenos podataka ?

mulder_ je napisao(la):

Može sa UMS firmware-om. Ali je prilično nezgodan (praktično beskoristan) za tu namenu pošto se sa računarom povezuje kablom.

Radnaskela je napisao(la):
Jedini problem ce ti biti dodatci koji idu uz njega, tacnije nije bas running friendly tako da ces morati sam da se snadjes gde da ga drzis za vreme trcanja....

To mu je jedina zamerka koju ja imam. Ja ga recimo nosim oko vrata dok trčim (a i inače). Pre sam ga nosio stalno u džepu, ali od toga veoma brzo strada kabl na slušalicama odmah pored konektora.

A i dalje mi nije jasna namena onog arm ili wrist strap-a koji se dobija uz njega. Ja mu još nisam našao neku primenu. :p

mulder_ je napisao(la):

Sto se tice prenosa podataka imam USB Drive od 1Gb koji sam uzeo prije nekih 2 mjeseca i to veoma povoljno (55eura).

Hvala vam svima na savijetima, evo vec par sedmica jurim ovde u jednoj radnji koja prodaje iRiver proizvode da mi nabave od 512Mb ili 1Gb al nikako da stigne.
Gledao sam na Ebay.com.au 1Gb iRiver mp3 player prodaju za $224AUD (ili 112Eura).
Dok je u radnji onaj od 512Mb $260AUD (130Eura).

ps Malo mi rizicno ovo na Ebay-u, mada citajuci Feedback report, svi ga (tog sto prodaje) hvale. Niko se ne zali (preko 300 ljudi ga hvali i preporucuje).

iRiver iFP-795 :,,:
(isti ovaj model sa gornje slike o kom sam pisao)

Uzeh ga danas napokon :banana: (za 120eura). Jeste da je samo 512mb al sam jos uvijek impresiorian zvukom. Stvarno je kick-ass mp3 player.
Ima bas dosta korisnih opcija na njemu.

Hvala svima na savijetima. :wave:

a gde si ga uzeo? u radnji ili ovako od nekog-polovan?

Bas to! ;)

Gde ga nadje za tako sitne pare? :trust:

Koliko ja vidim čovek živi u Australiji. :D Ne isplati se ići čak do tamo zbog jednog MP3 playera. ,) :D

al se isplati da ga doteraju vamo[iriver] za tu razliku?!

i da...taj zvuk sa njegovim sluskama i nije toliko cudo.Moze da se napravi da bude i cudo nad cudima....

Pa sad... Mogu se i malko "doterati" te slushke, pa da bude belaja' :D

POZ :wave:

Uz pomoc gumenih navlaka sa kanalicem (zvuci sasavo :D, al' ko razume, shvatice...), kakve idu uz Philips ili Sony "bubice", dobija se dosta na basu, a ostatak spektra ostaje jednako jasan...

Sa UMS firmware-om (skida se sa oficijelnog sajta) radi kao obican USB disk...

Savet: posto vidim da si novi clan (dobrodosao!:wave:) odradi search na upit iRiver, posto smo dosta o tome pisali... ;)

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Sa UMS firmware-om (skida se sa oficijelnog sajta) radi kao obican USB disk...

Savet: posto vidim da si novi clan (dobrodosao!:wave:) odradi search na upit iRiver, posto smo dosta o tome pisali... ;)

Ma bre procitao sam sve zivo o njemu na svim mogucim forumima :mad: , samo mi je jos ovo ostalo nejasno, hvala na informaciji ;)

Kupujem ga, samo jos kad bi imao gde...od modela sa 1 gb sam se pozdravio postao izgleda ne moze nigde da se nadje (barem kod nas), ali izgleda da je nestalo i od 512 mb, ako neko ima drugaciju informaciju neka javi. Hvala

Thnx for welcome note

Poslednja izmena:
E ljudi ako vam toliko znaci, uzeo sam ga u radnji "Good Guys" u naselju Warrawong (Aboridzansko ime naselja, a nema ni jednog Aboridzanina LOL).
Ja sam u Australiji (samo nekih 18,000 km od Srbije).

Mislim da bi najbolje bilo kad bi neko odavde isao za SiCG, pa onda da nekom od vas uzme jedan-dva (par komada) jeftino u bescarinskoj zoni na aerodromu... a opcija putem poste...u to je skupo u pm.

moze ogg tj ono sto snimis s FM-a u ogg format na plejeru.

Nazad
Vrh Dno