Šta je novo?

iRiver iFP-590T

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Da li se isplati dati za ovaj player sa 256Mb 180€, koliko mu je trenutna cena u ComputerLandu? I da li je razlika u kvalitetu u odnosu na MSI MegaStick2 dovoljna da pokrije 60€ razlike?
Licno, MSI mi se ne svidja, izgleda mi kao plasticna igrackica, a morao bih automatski da dodam jos 20-30€ za dobre bubice, posto su sluske koje idu sa njim djubre. Kakve su sluske koje idu uz iRiver? U kom rangu cena bi spadale? (podsecam da uz ovaj model ne idu Sennheiser MX-300, vec neke druge)

I jos nesto.
Koji je po vasem misljenju bolji player 590T ili 390T (nabudzena piramidica :) uz koju idu pomenute MX-300)?

Poslednja izmena:
Ne razumem sta se ljudi primaju na MX300 i na Zenhajzer generalno...necu reci da su krs ali apsolutno nista vise od proseka, i to sa donje strane...

Sto se izbora tice - mislim da je dobitna kombinacija Rhomba + sluske iz Sonija od 1700din (znam im cenu ali sam zaboravio ime modela :d)

Jedino sto mi je Rhomba nekako previse plasticna za te pare (isto 180€)

Ma kakvi, uzmi ti piramidicu sa 256 MB, neces se pokajati. Licno mi ima i bolji zvuk, jedina mana je USB 1.1 prenos. A mozda ce ti slusalice biti dovoljno kvalitetne. Meni se licno MegaStick 2 ne svidja previse...

Kupljen iFP-590T !!!

I...nisam se pokajao! Zvuk je STRAVA, skoro kao na najboljim Sony Discman-ima (mozda samo malo tisi), slusalice su cak i malo bolje od prosecnih Sony bubica, jedino OBAVEZNO moraju da se montiraju (prilozene) platnene navlake jer inace ispadaju/ne prijanjaju kako treba i gubi se na basovima. FM prijem je super, sve u svemu, svaka preporuka. Poredjenje sa MegaStick2 -om je neumesno i smesno. Jedina prednost Sticka je to sto moze da se koristi kao obican USB Flash Disk, bez ikakvog software-a!

p.s. Jer postoji neka caka za skidanje muzickih fajlova sa Playera na PC, posto je regularnim putem to nemoguce zbog zastite copyright-a?

Vidiš i sam koliko je značajna ta jedina prednost MSI stick-a.
Samo zbog toga ne bih uzeo IFP iRiver čak i da je jeftiniji od Megastick-a.

ma za iriver ce verovatno izaci neki firmware koji ce omoguciti da se ponasha kao usb disk tako da...

p.s. ipod rula! :)

Delija je napisao(la):
Kupljen iFP-590T !!!

I...nisam se pokajao! Zvuk je STRAVA, skoro kao na najboljim Sony Discman-ima (mozda samo malo tisi), slusalice su cak i malo bolje od prosecnih Sony bubica, jedino OBAVEZNO moraju da se montiraju (prilozene) platnene navlake jer inace ispadaju/ne prijanjaju kako treba i gubi se na basovima. FM prijem je super, sve u svemu, svaka preporuka. Poredjenje sa MegaStick2 -om je neumesno i smesno. Jedina prednost Sticka je to sto moze da se koristi kao obican USB Flash Disk, bez ikakvog software-a!

p.s. Jer postoji neka caka za skidanje muzickih fajlova sa Playera na PC, posto je regularnim putem to nemoguce zbog zastite copyright-a?

Da, postoje takvi firmware-i, ali ti ga onda ne vidi iRiver FileManager ;)

Pa kako onda posle da vratim stari firmware (ako npr. nesto zeza), ako ga ne vidi iRiver Manager? (odmah se gubi i formatiranje flasha, koje ponekad zatreba)
To bi znaci bila trajna modifikacija?

Delija je napisao(la):
Pa kako onda posle da vratim stari firmware (ako npr. nesto zeza), ako ga ne vidi iRiver Manager? (odmah se gubi i formatiranje flasha, koje ponekad zatreba)
To bi znaci bila trajna modifikacija?

Nije.
Posle se samo uploaduje drugi firmware i updateuje iz samog iRivera.

Kako to mislis iz samog iRivera?
Po uputstvu jedini nacin je iz pomenutog Managera.

p.s. Ako imate link za taj firmware sibnite ovde ili na PM.

Imas bre na samom iRiver sajtu... I onda se ponasa kao standardni Mass Storage...

Sorry, bas sam krelac, 'ladno nisam prosvrljao malo po sajtu!

HVALA !!!

Ipak postoji mali problem, a to je vracanje Manager verzije firmware-a!
Na 190T postoji opcija general>firmware upgrade (novi firmware treba da bude u rootu playera), dok je kod 590T (kod mene) nema!!!
E sad da li se mozda ta opcija dobija instaliranjem novog non-Manager firmware-a?

Naravno da se dobija... Za to moras da ucinis sledeci korak, a to je da procitas readme fajlove i naznake u boxu kada ih downloadujes ;)

gagast je napisao(la):
Vidiš i sam koliko je značajna ta jedina prednost MSI stick-a.
Samo zbog toga ne bih uzeo IFP iRiver čak i da je jeftiniji od Megastick-a.

Ne trci pred rudu !!! :smoke:
Probano i radi OK, jedino je transfer fajlova na ovaj nacin malo sporiji u odnosu na Manager!

byMaX je napisao(la):
Naravno da se dobija... Za to moras da ucinis sledeci korak, a to je da procitas readme fajlove i naznake u boxu kada ih downloadujes

Nisam imao vremena posteno sve da procitam jer sam danas ceo dan jurio dobar konverter MP3<->WMA, sa "opcijom" da proradi malo duze od 14 dana! :):):)

WMA9 vbr na kvalitetu 50 je sasvim OK i tako na player staje ~7,5h muzike! Kod elektronske muzike "skoro" da nema razlike u odnosu na MP3 128k, ali se zato kod "gitarske muzike" jasno oseti pad u kvalitetu. Inace OGG firmware nije bas nesto od koristi jer je ogranicen na opseg 90-360kbps, pa mi otpada onaj najinteresantniji i najekonomicniji opseg oko 70-80k, tj. na kvalitetu 1. Bilo bi lepo da to poprave u skorije vreme!

Delija je napisao(la):
Kupljen iFP-590T !!!

na mom MPIO plejeru lako ga zeznes - renajmujes mp3 u bilo sta kopiras na komp i opet vratis u mp3 ako zelis

Da, jedino onda ne mozes da slusas tu istu muziku na playeru!

Aha, ako sam te dobro shvatio, ti imas rename na samom playeru! Dobra fora!
iRiver to nema! :( Ali zato ima firmware da radi kao USB disk i onda je OK.
Osim sto mu onda snimanje (radio, line-in, mic) radi samo do 96kbps sa tekucom verzijom UMS firmware-a (1.11). Nisu ni oni blesavi!

Delija je napisao(la):
Aha, ako sam te dobro shvatio, ti imas rename na samom playeru! Dobra fora!
iRiver to nema! :( Ali zato ima firmware da radi kao USB disk i onda je OK.
Osim sto mu onda snimanje (radio, line-in, mic) radi samo do 96kbps sa tekucom verzijom UMS firmware-a (1.11). Nisu ni oni blesavi!

jes jes ... rename u okviru plejera ... sto znaci da je softver ekstremno glup, ako je tako i na iriveru mora da moze da se da kazem krekuje i da imas copy free verziju a ja izgleda da nemam taj usb firmware :(

mogu da pohvalim taj model sa veoma izuzetnim snimanjem razgovora. npr. na faksu na 20m od profesora snimajuci predavanje dosao sam do velikog iznenadjenja: sve se cuje savrseno!
poZ :)

I ja sam primetio.
Cak "hvata" bolje i od nekih namenskih diktafona (sa kaseticom).

Nazad
Vrh Dno