Cr0n1N
Slavan
- Učlanjen(a)
- 07.11.2004
- Poena
- 320
U poslednje 3 nedelje su mi se pojavile 4 masine koje su zapatile malware koj je u stanju da coveka dovede do ivice ludila i svaki put je resenje bila reinstalacija sto je krajnje suludo kada je rec o virusu te me zanima da li je jos neko imao iskustva sa ovim djubretom i na koj je nacin otklonio. Dakle o cemu se radi, prva stvar koju ovo cudo napravi je da ubija Google chrome, Malwarebytes i antivirus (AVG, Avira i KIS). Virus oduzima sva prava korisniku, te kada se ista vrata u mogucnosti ste da pokrene aplikaciju na nekih par sekundi i prava se ponovo oduzimaju. U aktivnim procesima ga mozete prepoznati jer se javlja u varijanti 2335691044:3564417.exe (brojeve sam lupio jer su bili razliciti na svim masinama) i ne moguce ga je zaustaviti, probano iz cmd-a taskkill /f komandom, nestane na delic sekunde i ponovo se sam vraca. Preturio sam citav registry uzduz i popreko, nasao na par mesta, ocistio, restartovao masinu i baxuz se vratio. Naknadna instalacija bilo kog antivirusnog softvera nije moguca jer iste trenutno ubija. Probao sam i sa CodeStuff starterom da vidim za sta se sve taj proces vezuje medjutim i tu sam naleteo na corsokak posto kada hocu da vidim info o procesu, program se trenutno gasi. Da napomenem da su na sve 4 masine sistemi bili razliciti WinXP, Vista i 7ica.