DejanACF
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.03.2008
- Poena
- 304
Imam mnogo glup problem sa kompom i mnogo me nervira a ne znam kako da ga resim. Kad ukljicim komp sve radi super do trenutka kada vista treba da mi prikaze welcome screen, tacnije da mi da da biram izmedju dva korisnika, tu monitor kao da udje u standby i ne daje sliku a komp je ukljucen normalno tj. sam windows je dosao do dela kada se bira nalog. To obicno resim tako sto iskljucim monitor, izvucem DVI kabl iz graficke ili monitora pa posle nekoliko sekundi vratim kabl, ukljucim monitor i on kao uspe da dobije sliku, cesto ni to ne uspe nego moram prvo da udjem u safe mode, restartujem komp pa onda probam tu proceduru.
Inace imam monitor ViewSonic VA912 koji vec skoro 3 godine radi odlicno, bez ikakvih problema i imam Vistu vec 2 godine i nikad nisam imao slican problem. Sve je radilo odlicno dok nisam instalirao SP2 za vistu tako da verujem da je problem negde u SP2 jer cim sam uradio update jedno vece odmah ujutru je pocelo ovo da se desava, izbrisao sam SP2 i vratio na Vistu SP1 preko Control Panel-Programs and Features-Installed Updates ali opet imam isti problem, mozda ako je nesto ostalo od SP2.
Izvinjavam se zbog poduzeg teksta ali sam hteo sto bolje da opisem sta mi se desava, ako vam nije problem zamolio bih vas da skinete ovaj fajl da vidite sta se tacno desi. Ostatak moje konfiguracije mozete da vidite levo u profilu ako vam zatreba. Unapred se zahvaljujem na pomoci.
http://rapidshare.com/files/251778700/Monitor.mpg
Malo je los snimak jer sam snimao mobilnim ali vidi se u cemu je problem.
Inace imam monitor ViewSonic VA912 koji vec skoro 3 godine radi odlicno, bez ikakvih problema i imam Vistu vec 2 godine i nikad nisam imao slican problem. Sve je radilo odlicno dok nisam instalirao SP2 za vistu tako da verujem da je problem negde u SP2 jer cim sam uradio update jedno vece odmah ujutru je pocelo ovo da se desava, izbrisao sam SP2 i vratio na Vistu SP1 preko Control Panel-Programs and Features-Installed Updates ali opet imam isti problem, mozda ako je nesto ostalo od SP2.
Izvinjavam se zbog poduzeg teksta ali sam hteo sto bolje da opisem sta mi se desava, ako vam nije problem zamolio bih vas da skinete ovaj fajl da vidite sta se tacno desi. Ostatak moje konfiguracije mozete da vidite levo u profilu ako vam zatreba. Unapred se zahvaljujem na pomoci.
http://rapidshare.com/files/251778700/Monitor.mpg
Malo je los snimak jer sam snimao mobilnim ali vidi se u cemu je problem.