Šta je novo?

iritira ...

underground

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2004
Poena
619
Ide mi na zivce !
Kad god se startuje modem secne mi muzika na tren. Sveze je instaliran XPsp2 i relativno dobro podesen osim ovog malog sr.nja! Moze li se nekako resiti ? Hvala unapred. :type:
p.s. Konf je inace dovoljna da barem ne secka mp3 :mad: (celly2.4,512mb)

Odavno je primećena povezanost hardverskih i softverskih modema sa ovim problemom. Pošto soft modemi više optrećuju sistem (pa i moćnije od tvoje konf), prilikom "dizanja slušalice" dolazi do kratkog prekida. Ova pojava je dosta manje izražena kod hard modema, a gotovo ne postoji kod eksternih modema (bilo usb ili serijskih).

Meni za divno cudo ne secka Sweex Intel na 2 kompa (P3 700 i A64) a Lucent je naravno seckao :)

Inace, ovo seckanje je potpuno normalno, ako hoces da prestane kupi externi modem.

Svaki interni modem sa kojim sam se susreo u radu, secka.

Bilo je više puta reči o tome. Praktično svi modemi koji idu u PCI slot emuliraju serijski port u softveru i u jednom koraku te emulacije (beše neko kreiranje queue buffera?) 'secnu' ostali programi. Kod retkih kombinacija ne secnu, ne zato što modem jeste hardverski nego što se nekako pogodi cela PC arhitektura i softver da prolazi neprimetno.

Jedini čisto hardverski modemi su eksterni sa serijskim portom (USB obično nisu) ili oni stari ISA kod kojih se jumperom bira COM3/COM4. Pravio je USR model za PCI koji je kažu bio 'hardverski' (verovatno isto to samo sa emulacijom u hardveru) i koštao 200 dm...

probaj da resis problem podizanjem bafera u programu u kojem slusas MP3... mozda i proradi

Pozdrav
Turbo
:wave:

Hvala svima ! Modem je intel 536EP, a inace mi svi kazu da je ext modem sigurniji i bolji 100 puta.
@turbo Podizao sam buffer cak na 7sec i ne pomaze...
:crash:

Promeni PCI slot.Velika verovatnoca je da modem deli IRQ adresu sa jos nekom komponentom.Znaci pronadji odgovarajuci PCI slot (ili kombinaciju ako imas vise PCI uredjaja) i ponovo probaj.

Moje licno iskustvo je da: nema nikakve (osetne) razlike izmedju internog i eksternog modema kada se kacim na internet - razlika je kada se konektuju 2 racunara direktno dial-up-om, onda je veza stvarno bar duplo bolja/brza/stabilnija... kada su eksterni modemi.

ZoNi je napisao(la):
pa, ne bas 100 puta, ali jesu malo bolji (eto, ja ne koristim svoj externi serijski US Robotics Pro modem, jer MORA da se ukljuci pre Win-a da bi radio!)

To je do Win-a ... Meni na XP-u mora da se ukljuci modem pre startovanja istog, jer ga XP ne vidi, dok je u Win 98 sve radilo cool :smoke:
Modem je US Robotics 36000 Voice/Fax (ide na serijski port)

POZ

Poslednja izmena:
Kad sam imao Athlon Xp 1700+ i modem lucent win soft tada se desavala ista stvar. Kupio sam posle Intel 536EP ali Hardware interni (Dobro, ima 2 chipa 536EP i 5628c mislim) i nije bilo problema. Isto i sad sa bartonom 2500+ sve je ok.

Kod mene isto Agere i - ne secka...

ima sitne veze i sa maticnom plocom (na via skoro uvek secka, na intelima ne secka skoro nikad), memorijom...

underground je napisao(la):
Hvala svima ! Modem je intel 536EP, a inace mi svi kazu da je ext modem sigurniji i bolji 100 puta.
@turbo Podizao sam buffer cak na 7sec i ne pomaze...
:crash:
537EP ne secka ... bez obzira na plocu ... :D

Poslednja izmena:
ja imam isti problem na bartonu 2500+ sa lucent modemom. dok na P3 na 800mhz agere(cini mi se) modem radi bez problema. na prvom je nforce2 chipset i inetgrisana zvucna, dok je na drugom sb live5.1. da li ima ovo neke veze sa seckanjem? tj. da li ce ubacivanje zvucne resiti problem?

Ja imam u jednoj masini Conexant HSF 56k modem koji nikada nije seckao (izmenjao sam mnogo varijanti ploca i procesora) dok Lucent 56k koji imam ovde secka (i to me bas iritira).
Naravno, u Linuxu toga uopste nema...

Nazad
Vrh Dno