Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024)

Ne čini ti se. Stvarno bolje rade. Imam u kući i q11 i hp4024 i ovaj prvi je mnogo bolji. Brži, manje baguje, ovaj hp4024 moram da resetujem bar jednom u par dana, a q11 se ne sećam da sam ikad resetovao za dugi niz godina
Ja sa 4024 nemam problem da moram da resetujem ali nekako mi IPTV ne ide na android STB. Jedina prednost je BT daljinski
Da li je neko uspeo da dobije Q11 umesto HP4024

Imam samo onaj HPH07 i dva Q11,
Meni i androidski ne radi loše ali nekad me uhvati muka od njega kod premotavanja. Trzanje, pa dok potrefi brzinu... tipičan android i bagovanje.
Q11 deluje za mrvicu sporiji ali 2X je dva puta a 16X je 16 puta. Precizni linuksovac, kako klikneš tako tačno odradi. Rade i za Q11 uredno novi daljinci, sve stare zamenio (brojevi bili u gornjoj polovini).

4024 ради одлично за све осим за Love Nature 4K, обавезно се укочи слика после неког времена. Не знам нови мове какви су.

Pomoć prijatelja .

Treba da uparim Iris daljinski sa Elin LED TV kod roditelja . Našao sam neki link na netu sa povelikim spiskom kodova za konfigurisanje daljinskog upravljača ali Elin TV nema na spisku .

Kod:
https://www.scribd.com/document/334724880/mts-rs-Pode%C5%A1avanje-daljinskog-upravlja%C4%8Da-pdf

Pomoć prijatelja .

Treba da uparim Iris daljinski sa Elin LED TV kod roditelja . Našao sam neki link na netu sa povelikim spiskom kodova za konfigurisanje daljinskog upravljača ali Elin TV nema na spisku .

Kod:
https://www.scribd.com/document/334724880/mts-rs-Pode%C5%A1avanje-daljinskog-upravlja%C4%8Da-pdf
Više se ne koriste kodovi nego se sinhronizuje pritiskom na taster study, pogledaj na mts youtube kanalu imaš uputstvo za sinhronizaciju daljinskog

Jel vam radi premotavanje unazad?
Od juče uveče ne radi mi. Stb se resetovao,sam od sebe i ne radi.
Nema ni info o tv programu ,šts ide uživo.
Onaj crni stb.
A beli,praistorijski radi ok.

Kako vam radi daljinski na 4024 … ja se obradovah bar po tom pitanju sa mucnim prelaskom na iris, ali kad se box stavi iza tv-a koji je okacen na zidu, sam tv mu je vec prepreka da dobaci signal sve dok se rukom malo ne zabaci sa strane ne bi li primio signal … znaci bas slabo hvata taj bt … od koga ja takav je

Kako vam radi daljinski na 4024 … ja se obradovah bar po tom pitanju sa mucnim prelaskom na iris, ali kad se box stavi iza tv-a koji je okacen na zidu, sam tv mu je vec prepreka da dobaci signal sve dok se rukom malo ne zabaci sa strane ne bi li primio signal … znaci bas slabo hvata taj bt … od koga ja takav je
Verovatno nije podešen na BT, ukucaj #1397#, idi na add accessory i prati uputstvo da se upari daljinski

Jesi li siguran da si aktivirao bt?
Ne dolazi po difoltu aktivan već moraš sâm da ga aktiviraš kao što ti je @LFShadow0 objasnio

Jel vam radi premotavanje unazad?
Od juče uveče ne radi mi. Stb se resetovao,sam od sebe i ne radi.
Nema ni info o tv programu ,šts ide uživo.
Onaj crni stb.
A beli,praistorijski radi ok.
Svi su crni osim tih starih belih cigli :) Radi normalno na Q11 i HPH07. Zovi i prijavi.
Kada aktiviraš da traži bluetooth uređaje, drži na daljinskom OK i VIDEO KLUB dugmad (naravno, na poleđini daljinskog mora da postoji bluetooth logo). Moraš i na daljinskom tako da pokreneš. Trebalo bi da ga vidiš kao "R11b" ili slično, ima onaj krst simbol za daljinske, i upari ga.

Hvala, probacu cim pre. Imate li neki zlatni savet za bolju sliku iz 4024, i da li moze da se napravi lista kanala koja ce po defaultu uvek biti aktivna i da se samo ona moze saltati?

Hvala, probacu cim pre. Imate li neki zlatni savet za bolju sliku iz 4024, i da li moze da se napravi lista kanala koja ce po defaultu uvek biti aktivna i da se samo ona moze saltati?
Lista kanala ne može, a za sliku ako imaš 4K TV koji ima kvalitetan upscale a nemaš 4K paket prebaci na rezoluciju 1080p pa da televizor sam radi 4K upscale i savet ako nisi na optici traži da ti se aktivira HD paket (besplatan je) ako postoje tehničke mogućnosti jer uglavnom dodeljuju SD paket ako si na DSL čak iako postoje tehničke mogućnosti

Hvala, na optici sam, znaci li to da sam automatski na HD? Kako je najbolje da in se obraca u slucaju potrebe, jer preko call centra me prebacuje izmedju servisa i ne mogu da se snadjem. A ovo za kanale video sam da imaju ko omiljeni kanali pa sam se ponadao da bar to moze da se iskoristi. Inace je horor stalno imati na stanju sve kanale to znaci ili rucno bodenje brojeva kanala ili beskrajno saltanje do zeljenog kanala.

Пробах јуче НР4024 да буде повезан само преко wi+fi на нет, али неће да се покрену канали.
Да ли то тако мора или може да се нешто промени? Искрено, није ми толико битно за главни ТВ јер до њега у сваком случају долази мрежни кабл, али ми је битно за други ТВ који је на позицији где немам мрежни кабл.
Уједно, може ли се на овај бокс ставити неки лаунчер или нешто, како би се могло на бокс инсталирати још нешто од апликација, или је то отприлике то што се тиче осталих апк?
Мислим... није да ми је нешто битно за апликације јер имам гомилу других боксова, али питам због других којима би значило.

Пробах јуче НР4024 да буде повезан само преко wi+fi на нет, али неће да се покрену канали.
Да ли то тако мора или може да се нешто промени? Искрено, није ми толико битно за главни ТВ јер до њега у сваком случају долази мрежни кабл, али ми је битно за други ТВ који је на позицији где немам мрежни кабл.
Уједно, може ли се на овај бокс ставити неки лаунчер или нешто, како би се могло на бокс инсталирати још нешто од апликација, или је то отприлике то што се тиче осталих апк?
Мислим... није да ми је нешто битно за апликације јер имам гомилу других боксова, али питам због других којима би значило.
Može preko Wi-Fi ali ne preporučujem, moraš u ruteru da napraviš još jedan SSID za IPTV jer se iris ne povezuje na internet

"TV1000" је променио име, сада је "viasat KINO".
И сада је HD.

На ЕОН-у тешко да је HD. Види се да је 720х576 из авиона. Баш ћу проверити после каква је слика на ИРИС-у.

ПС - Могуће да је бољи квалитет, ако се погледа лого канала. Сам филм "Улични пси" сугурно да нису пустили 1080р

Piše u obaveštenjima i da su Astorloga prekrstili, mrzi me i da pogledam :)
Jeste zrnava slika na Uličnim ali je dobra. Deluje mi da su novije stvari HD.

Može li iris da ide na drugoj tel. liniji na istoj adresi a da se ne razbija BOX na pojedinačne usluge?

Na iris-u ubacena 2 "nova" kanala u madjarski paket na poziciji 377 Epic Drama HD i na poziciji 378 BBC Earth HD (oba sinhronizovana na madjarskom jeziku)!

Kakva vam je slika na Star Movies/Life/Crime kanalima? Na primer, pink action ili pink premium jesu u 1080p. Na sajtu piše i da su Star kanali HD ali meni se čini da ovo nije 1080p.

Čudnjikava je slika, u najmanju ruku. Ne gledam ih mnogo ali juče malo spazih i smotrih da je to kao lažni Full HD.

Kakva vam je slika na Star Movies/Life/Crime kanalima? Na primer, pink action ili pink premium jesu u 1080p. Na sajtu piše i da su Star kanali HD ali meni se čini da ovo nije 1080p.
Ma kompresuju ih kao nenormalni po par puta, na EONu je slika na tim kanalima izvanredna, a kod nas na MTS i Supernovi blagi užas... Oni dobiju dobar kvalitet ali pošto ih drndaju po 4-5 puta dok ne stigne do nas krajnjih korisnika dobijamo takav kvalitet.

Poslednja izmena:
Ma kompresuju ih kao nenormalni po par puta, na EONu je slika na tim kanalima izvanredna, a kod nas na MTS i Supernovi blagi užas... Oni dobiju bar kvalitet ali pošto ih drndaju po 4-5 puta dok ne stigne do nas krajnjih korisnika dobijamo takav kvalitet.
Auu, nisam to znao. Dobro je da nisam jedini koji primećuje da ono nije 1080p. Uporedim samo sa pink action npr. I razlika je očigledna.

Ma kompresuju ih kao nenormalni po par puta, na EONu je slika na tim kanalima izvanredna, a kod nas na MTS i Supernovi blagi užas... Oni dobiju dobar kvalitet ali pošto ih drndaju po 4-5 puta dok ne stigne do nas krajnjih korisnika dobijamo takav kvalitet.
Znači ovi iz SBB-a ne kompresuju toliko?

Da li neko zna kako da koristim spoljnu memoriju kad na bočni USB priključak boxa HP4024 priključim USB flash?

Vrh Dno