Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024)

Moze detaljnije oko wifi i hp4024 moze i private da ne idemo u off?
Hvala unapred🍻
Neka vide svi kako se podesava.

Moras prvo da se ulogujes u ruter i napravis novu wifi konekciju i da je vezes za lan port na ruteru gde je izlaz za iptv, to imas u predhodnim postovima, ili guglaj iris tv wifi pa ce ti izbaciti na kojoj je strani na forumu. Dok je ukljucen tv box i povezan na lan kabl ukucaj #1397# i nakon toga u podesavanjima za mrezu vidi koje je ip i dns adrese dodelio ruter, e sada je fora sto sam ja sva podesavanja za mrezu video na hp07 pa sam ukljucio wifi na hp4024 i uneo iste parametre, mozda mogu da se vide parametri ako se poveze na racunar i pokrene ipconfig u command promt-u.

Pozdrav svima,
Zanima me, da li mozda neko zna da li i na koji nacin moze da se promeni velicina titla na iris video klubu..trenutno su slova ogromna.

Prilozi

• 20241208_130425.jpg
    20241208_130425.jpg
    181.9 KB · Pregleda: 70
И
Ja koristim, sve radi preko wifi na hp4024, treba da se prepisu podesavanja sa lan. Na hp707 ne radi preko wifi i hp4024 je dosta brzi plus radi wifi bez problema
Изгледа да су ми обрисали подешавања за wi-fi на рутеру. Сада када сам поново наместио све ради лепо. Нисам ово одмах погледао јер ми је радила телевизија на већини канала али само без враћања у назад...

Da li neko zna kako da podesim iris tv da radi preko wifi a ruter je
ZXHN H168N V3.1

Koji je kod za meni podesavanja na Q11,jel su nesto menjali ovi strucnjaci...?
Ne prepoznaje mi daljinac ni tarabu ni zvezdicu....

Imam HP4024. Ukucam #1397# kada ga povežemo na MTS wifi neće da pusti sliku. Učita se sve. Ali sliku ne daje. Da li su potrebna dodatna podešavanja?

^^
Pa kucam na daljincu od boxa, gde drugo da kucam..😄
Ne reaguje na * i #
Kad kucam *10 na ekranu mi se pojavi 10 kao da kucam broj kanala.
Probao i brzo da otkucam i ultra brzo i iz menija, ništa.
Restartovao box , probao na druga dva TVa sa druga dva daljinca, isto..
Prosle god sam ulazio u taj meni sad nemam pojma šta se dešava.

Ne znam, ne pišem napamet. Probao prvo pre nego što sam pisao, stvarno jako dugo nisam ulazio u ta podešavanja.
Nisam ovaj put morao da pritisnem settings dugme nakon otkucanog koda. Tražio je šifru.
Moguće da su kod tebe pustili neko ažuriranje, ne ide to svima odjednom nego po centralama kako se ko dohvati posla.
EDIT: normalno sam otkucao, nisam ja neki ninđa.

Braćo moja izvinjavam se,uspeo sam.
Moja greška, ja sam očekivao da mi u gornjem levom uglu iskaču simboli kako ih stiskam na daljincu ali kao i sto sami znate,treba samo da se ukuca kod i pojavljuje se settings meni.
***a , čini mi se su se pre pojavljivali gore levo, nisam odavno ulazio u ovaj meni.

Koji je box u mts-u trenutno najbolji,ja ovaj Q11 već 4 godine koristim a uskoro mi istice ugovor pa da tražim nešto bolje ako ima…?
Daljinci su krš i lom,pogotovo oni koje vam daju za 1 dinar kad menjate stari raspali , evo meni 5-6 meseci i moram da polomim prst da promenim program.

Hvala na odgovorima i izvinjavam se još jednom na pometnji..: -)

Drž se q11 i pevaj.
Ja imam jedan q11 i jedan hp4024 koji je najnoviji i zadovoljniji sam sa q11.
Jedina prednost hp4024 je što ima bt daljinski, kome treba da sakrije box

Braćo moja izvinjavam se,uspeo sam.
Moja greška, ja sam očekivao da mi u gornjem levom uglu iskaču simboli kako ih stiskam na daljincu ali kao i sto sami znate,treba samo da se ukuca kod i pojavljuje se settings meni.
***a , čini mi se su se pre pojavljivali gore levo, nisam odavno ulazio u ovaj meni.

Koji je box u mts-u trenutno najbolji,ja ovaj Q11 već 4 godine koristim a uskoro mi istice ugovor pa da tražim nešto bolje ako ima…?
Daljinci su krš i lom,pogotovo oni koje vam daju za 1 dinar kad menjate stari raspali , evo meni 5-6 meseci i moram da polomim prst da promenim program.

Hvala na odgovorima i izvinjavam se još jednom na pometnji..: -)
Ne slazem se sa kolegom iznad imam i q11 i hp4024 ali sam zadovoljniji hp-om zasto i jedan i drugi rade odlicno hp i malo bolje ali za hp sam ukljucio BT a na q11 to ne moze i zasto je sad a i u buducnosti bolji hp je sto sa njim jedino imas mogucnost 4K te mi samo na jednom tv ima 4K dok drugi koji ima q11 nema 4K jer samo hp-ov moze da ima 4K te ako ti treba BT i 4K bolji je 4024 android je i radi bar kod mene savrseno sto se tice svega i vracanja premotavanja, promene kanala koji je gotovo trenutan kad se promeni kanal nema da se zamrzne slika pa da krene kao na q11 eto i to je jos jedna prednost hp4024.
Uporedo ih imam trenutno pa ti pricam iz iskustva ali cu q11 da trazim da mi zamene ako hoce j.b.g. jer meni je hp bolji.

Pa ja sam i tražio ovaj kod i ulazio u meni zbog toga.
Uzeo sam 4K TV i rek’o da pogledam video settings na Q11.
Ima na njemu da podesiš video na 4K, e sad ima 4K 24, 4K 25 i valjda 30.
Meni je bio podešen na 1080i posto mi je prethodni TV bio HD,prebacio na 4K i ne vidim neku razliku u slici …

Da li HPH07 moze preko wifi na drugom tv? Da li HP4024 mogu da se instaliraju aplikacije? Mozda bih potpisao ugovor sa njima rekli su mi da bi dobio ova dva stb. Hvala

Pa ja sam i tražio ovaj kod i ulazio u meni zbog toga.
Uzeo sam 4K TV i rek’o da pogledam video settings na Q11.
Ima na njemu da podesiš video na 4K, e sad ima 4K 24, 4K 25 i valjda 30.
Meni je bio podešen na 1080i posto mi je prethodni TV bio HD,prebacio na 4K i ne vidim neku razliku u slici …
Pa kako da vidis kad nemas 4K?
Da li HPH07 moze preko wifi na drugom tv? Da li HP4024 mogu da se instaliraju aplikacije? Mozda bih potpisao ugovor sa njima rekli su mi da bi dobio ova dva stb. Hvala
Za prvo ne znam, nemam taj box za drugo, NE.

Da li HP4024 vec daje 4k kvalitet ili moram nekako da aktiviram? vidim da ima i neki paket za 300+ din kao HD. Zar nije vec to dostupno?
Meni slika izgleda nekako kao 720p ili nize. Nema onu ostrinu kao kada pustim neki dobar skinuti film 4K

Da li je VDSL ili optika? Ako je VDSL, standardno daju SD uslugu. HD mora da se traži da aktiviraju.

Optika je @zekica ali je uredjaj veoma zakljucan i ne uspevam da nadjem nacin da proverim da li dobijem najvisi moguci kvalitet i od Irisa ali i od STB ka TV
EDIT: Nasao sam info na LG tv i pise 16:9 2160P PCM sto znaci da box i tv imaju ok vezu. Ali da li mi sada Telekom daje 4k kvalitet ili bas pravi 1080p ? Mogu li to da proverim nekako?

kucaj #1397# i otvoriće se meni sa android podešavanjima. Pogledaj koji je mod izlaza, treba da bude 1080p50 ili 2160p50.

Ok hvala bilo je stavljeno na 2150p50 a prebacio sam 2160p60. Bar znam da im je ovo maksimum. Rado bih platio jos 500 din da imam pravi 4k kvalitet slike da vidim svaku poru na licu i trepavicu. Zasto ove emisije iz studija ne bi bile pravi 4K. Ovako mi nekako mutnjikavo nemam volju da gledam, eventualno slusam dok nesto radim.

@PanonskiNS Da li si realan? 😂 Ako očekuješ da svih 200 ili koliko već kanala imaju u ponudi budu u u 4K rezoluciji??
Domaći kanali koji su dostupni u 1080p varijanti realno nemaju ni 720p nivo detalja a ti bi 4K 😂😂😂

Još pričaš o nekom kvalitetu a uzmeš staviš 60 Hz refresh rate a živiš u Evropi gde je 50 Hz broadcast standard 😂😂

Stavi bre taj box na 1080p 50 Hz i ne izmotavaj se sa 4K zbog 3 doplatna 4K kanala. TV će tako da uradi kvalitetnije "upscale" nego što sad radi box kad mu staviš da šalje 4K rezoluciju na TV.

p.s. Live broadcast encode apsolutno nikad neće biti i ne može biti istog vizuelnog kvaliteta kao encode filmova i serija jer live encoder nema luksuz viška vremena da potroši na encoding.

@shamanNS ok znači nisu greškom stavili 50. To ću vratiti. Ne tražim svi kanali i live da budi čist 4k. Recimo unazad da budu dostupne emisije iz studija na rts i par normalnih kanala ako ih uopšte ima tu. Ja bih kući snimio i pohranio kvalitetnije a ne nacionalni servis i ogromni telekom. Ovo sada je kvalitet za onaj veći stari tv sa debelom kutijom

Opet ponavljam:
Mts je mesecima trazio resenje za podesavanje rezolucije na 4024 boxu i konacna verzija i update je da bude ukljucena opcija "best resolution" u zavinsoti od tv uredjaja i on prvo prebaci 2160/60 pa se prilikom paljenja i gasenja boxa automatski prebaci na 2160/50 i na toj opciji ostaje... dugo nisu uspeli da podese kavlitet preostalih SD kanala na toj rezoluciji pa su uspeli... tako da je za uredjaje 4024 najbolja opcija 2160/50... a na svim ostalim uredjajima jos uvek 1080p50...

Pa kako da vidis kad nemas 4K?
Nisam mislio da prepravim obicne kanale u 4K vec da vidim koja opcija mi daje bolji kvalitet slike.

Stavi bre taj box na 1080p 50 Hz i ne izmotavaj se sa 4K zbog 3 doplatna 4K kanala. TV će tako da uradi kvalitetnije "upscale" nego što sad radi box kad mu staviš da šalje 4K rezoluciju na TV.
tako da je za uredjaje 4024 najbolja opcija 2160/50... a na svim ostalim uredjajima jos uvek 1080p50...
I sta je sada od ove dve konstatacije tacno..?

Na Q11 u skrivemom meniju od opcija za 4K ima,4KP24,4KP25 i 4KP30.

@Darc0 Moja konstatacija, naravno 😋

A Q11 verovatno ima HDMI 1.4 i samim tim ne podržava preko 4K 30 Hz? Ili je problem "samo" HDMI kabl koji koristiš?

Vrh Dno