Šta je novo?

Iris GO (ex mts TV GO) [nije tema o Iris TV box-u]

A jel moguce da se prevari Iris na TV, da se privremeno zakaci TV na MTS mobilni net i otkaci onda? Ili tako nekako.... Probao neko?:)

Zar IrisTV smart aplikacija ne radi na bilo koji net?
Kao OTT ako imaš njihovu TV uslugu i ugovor?

Nemam njihov tv ali imam IrisGO na MTS mobilnom broju. Pa sam mislio da iskoristim account preko TV-a nekad kad bas zatreba za neku Arenu :)

Treba ti neki VPN sa split tunneling-om, da samo aplikacija Iris Smart izlazi na net preko VPN-a, a ostale da koriste net normalno.
Ja koristim Fastest VPN i zadovoljan sam za sada, doduse ja koristim EON box, ali kapiram da moze da se instalira i na Android TV-u.
app za taj VPN si instalirao na android box-u, ili ti je to na nekom ruteru podešeno?

A jel moguce da se prevari Iris na TV, da se privremeno zakaci TV na MTS mobilni net i otkaci onda? Ili tako nekako.... Probao neko?:)
Može naravno. Kad prođeš login / startovanje pomoću MTS IP ili pomoću VPN može da se koristi sa blokiranih provajdera (bez tuneliranja kroz VPN) sve dok ne prođe ~2 sata bez korišćenja Iris aplikacije. Nakon toliko istekne session cookie i mora ponovo "unblock".

Tako makar rade Android, AndroidTV aplikacije i Iris sajt.

app za taj VPN si instalirao na android box-u, ili ti je to na nekom ruteru podešeno?
Ma prvo sto mi pada na pamet je da share-ujem MTS net preko telefona na TV preko Wifi i onda ugasim access point i on da nastavi preko LAN-a. Ovo cisto hipoteticki, imam i neke liste ali mi dodje ponekad da vratim nesto na Areni npr

Jedino pripejd kartica, ne skida internet sem starta od 1 do 10 mb za uspostavu veze. Onda podelis wifi sa telefona pa mozes gledati na kompu kad se povezes na tu mrezu.

Varijante koje koristim ili sam probao. Opcija 1 kupis wifi antenicu na desktop racunar preko telefona delis wifi mts kartica i gledas na kompu trosi 10 mb za uspostavu mreze. Druga opcija sherujes preko telefona na tv, pokrenes iris preko intrenet pretrazibaca ja sam koristio mozilu, i stavis mozilu u modu za desktop, pritom mirorujes i dace sliku i zvuk ali ne preko celog tv-a nego 80 posto,obavezno je imati jedan profil na irisu jer kada se logujes ako imas vise profila trazice ti sifru da ubacis za taj nalog tipa 1234 ali neces moci da ukucas, ne pojavi se tastatura (mozda ako imas bluetooth koja je pobezana sa telefonom).Ako imas samo jedan profil onda bez sifre za profil pristupas i sve radi. Trosi mislim 1mb za uspostavu veze.
Opcija 3 je da preko racunara pustas pa povezes kablom na tv.

Na LG smart televizorima na IRIS Smart moze da se prodje login preko mts interneta sa telefona pa da se ugasi ali samo da se gleda taj kanal uzivo,

Premotavanje ne moze i da se prebaci na drugi kanal isto ne moze, ne reaguje na komande od daljinskog.

U sustini, TV moze sve vreme da vuce net sa mts kartice, saobracaj ostvaren ka Iris serverima je besplatan, ne ulazi u kvotu za mesecnu potrosnju. Zar ne?

Ja imam fastestvpn aplikaciju. Neko ovde na forumu preporučio 15-20 evra je doživotna licenca za dva uređeja,od početka oktobra mi radi bez problema na eon box i mi tv stick na SBB internetu
Nikada nisam koristio VPN pa mi treba mala pomoc, na ruteru iz mts-a nema opcije za vpn, tako da nemam opciju da ga koristim i pustam eon na TV-u u mts mrezi jel tako? Ako bih kupio taj vpn da li mogu preko win 10 ga koristitim i gledati eon sa mts mrezom na kompu iako nema na ruteru podesavanja?

Nema potrebe na ruteru da podesavas VPN, to radis samo ako zelis da cela mreza izlazi preko VPN. Mozes pojedinacno na telefonu, kompu, tvu... Zavisi gde ti treba

Pozdrav ljudi.

Da li neko zna zašto na telefonu Motorola g60 na aplikaciji Iris GO ne mogu na pojedinim kanalima da promenim rezoluciju videa? Npr na rts, arenama zakucano je na automatski a to je najmanji kvalitet, praktično je negledljivo. Kada uđem u podešavanja, sve rezolucije su sivim slovima ispisane, tj nije moguće kliknuti i promeniti, jedino je čekirano automatski. Probao sam na druga dva uređaja gde mi je Iris GO instaliran, sve je normalno, tj dozvoljava promenu rezolucije. Probao sam i odlogovanje, logovanje, deinstaliranje i ponovo instaliranje ali ništa...

Takođe, kada iz video kluba pustim većinu sadržaja, dobijem poruku playback failed i prekine reprodukciju.

Neko neku ideju? Hvala.

I ja imam problem sa rezolucijom kada gledam sa mobilnog telefona (Xiaomi), i to koliko vidim samo na RTS1 i Arena kanalima. Na drugima ona može da se podešava, a na ovima ne. Da li neko ima ideju zbog čega su ovo uradili i kako to može da se reši?

Nema potrebe na ruteru da podesavas VPN, to radis samo ako zelis da cela mreza izlazi preko VPN. Mozes pojedinacno na telefonu, kompu, tvu... Zavisi gde ti treba
Na tv-u samsung nema podesavanja za vpn a nema ni na ruteru. Znaci treba drugi ruter. Ok hvala. Inace fastesvpn je sada 40 dolara dozivotan nalog.

Može naravno. Kad prođeš login / startovanje pomoću MTS IP ili pomoću VPN može da se koristi sa blokiranih provajdera (bez tuneliranja kroz VPN) sve dok ne prođe ~2 sata bez korišćenja Iris aplikacije. Nakon toliko istekne session cookie i mora ponovo "unblock".

Tako makar rade Android, AndroidTV aplikacije i Iris sajt.

E pa više ne može ovako :D :D Sad su i login / session cookie vezali za IP adresu i čim se sjaši sa VPN / čim se promeni IP adresa prc :D Dakle, sad mora 100% vremena na VPN ili sa MTS IP adrese.
Čitaju forum? :ROFLMAO:

E pa više ne može ovako :D :D Sad su i login / session cookie vezali za IP adresu i čim se sjaši sa VPN / čim se promeni IP adresa prc :D Dakle, sad mora 100% vremena na VPN ili sa MTS IP adrese.
Čitaju forum? :ROFLMAO:
Kod mene jos moze proverio sad na telefonu.
Prvo prebacio na mts karticu da ucita sve i odmah prebacio na sim 2 gde je drugi ISP i radi normalno kao i ranije mozes da menjas programe sve u fullu.
Dokle ce mi to trajati ne znam ali nije ni bitno ja vec imam mts karticu pa mi ne znaci nista.
A kuci svakako imam njihov net.

Poslednja izmena od urednika:
Ma prvo sto mi pada na pamet je da share-ujem MTS net preko telefona na TV preko Wifi i onda ugasim access point i on da nastavi preko LAN-a. Ovo cisto hipoteticki, imam i neke liste ali mi dodje ponekad da vratim nesto na Areni npr
hvala, ovo i meni radi
imam smart LG TV sa wifi i eth konekcijom, pa prvo otkačim eth kabl (ili na ruteru ugasim taj port, ako me mrzi da ustajem), onda uključim hotspot na mobilnom i kad se TV poveže na njegov wifi uključim Iris app
kad prebacim na kanal ili emisiju koju hoću da gledam (i uživo i odloženo), pustim konekciju preko kabla i ugasim hotspot na mobilnom, i to tako nastavi da radi
probao sam premotavanje i to radi, ali ne radi učitavanje EPG onog u sidebar-u za druge kanale osim tog koji je uključen, ili onih koji su pregledani pre isključivanja MTS konekcije
nisam probao promenu kanala, pretpostavljam da bi i za to morala da postoji konekcija preko njihove mreže pa onda može da nastavi sa bilo kojim netom
ili.. možda može i to da radi ako se prebacivanje na te kanale odradi dok je TV povezan na njihovu mrežu da pokupi cookie-je, pa onda u naredna 2h da i to radi preko bilo kog neta
probaću pa javljam

Meni Iris Smart od pre nekog vremena sa Express VPN, malo, malo, pa traži nov login. Pustim nesto, cim promenim, opet traži login. Sad je već postalo frustrirajuce. Prvo sam Nord koristio, pa je sa njim krenulo da zeza, da ide samo live, ne radi unazad i video klub, presao na Express, radilo par meseci, od onda kad su ukinuli da se koristi preko tudjih mreža. Koji VPN sad radi ok, ako uopšte neki radi?

nisam probao promenu kanala, pretpostavljam da bi i za to morala da postoji konekcija preko njihove mreže pa onda može da nastavi sa bilo kojim netom
ili.. možda može i to da radi ako se prebacivanje na te kanale odradi dok je TV povezan na njihovu mrežu da pokupi cookie-je, pa onda u naredna 2h da i to radi preko bilo kog neta
dakle, ovo radi ovako, svi kanali rade uživo ili odloženo sa bilo kog neta kad se jednom "učita" konekcija sa MTS hotspot-a
ne mora da se prebacuje na kanale koji hoće da se gledaju preko druge konekcije, rade svi
čak sam jednom nekoliko sati ostavio odloženu emisiju na pauzi, i nastavio da je gledam posle, a nakon toga i prebacivao na druge kanale
sve tako radi sve dok je aplikacija ili internet konekcija aktivna, bez vremenskog ograničenja
radi i EPG (ono ranije što sam pomenuo da nije radilo je ili bilo nešto privremeno ili ja nisam bio strpljiv da ga pustim da se učita), i pamti gde se prekinulo odloženo gledanje - dakle, sve uobičajeno

Uzeo mi stick 4k i nisam zadovoljan radi brzo sve je to ok youtube, netflix 60fps ali aplikacija IRIS SMART i ne baš laguje na Arenasport kanale i RTS rezolucija je 1080p 60hz gledam na Vivax TV i na Grunding oba TV-a podržavaju max FHD 1080p i na oba laguje IRIS na kanale koje sam naveo a kada postavim na mi stick rezoluciju 1080p 50hz radi dobro znači nije dobar za 60fps možda je bilo bolje uzeti fire stcik 4k zbog performansi *** pogrešio sam...

Po milioniti put: TV sadržaj u Evropi se emituje isključivo u 50 Hz / 50fps varijanti. Kad 50fps input zvekneš na 60fps output to na sportskom prenosu (tj na bilo čemu za dosta pokreta u kadru) izgleda tako odvratno.

Glavni problem nije gde se šta kako emituje već taj što 95% tih Android boxeva i Android kao OS su glupavi i ne nude "auto frame rate" funkcionalnost pa da "smart" uređaj pametno i automatski kad koristiš Iris app prebaci TV na 50 Hz, kad gledaš 30 ili 60fps YouTube video da prebaci TV na 60 Hz a kad gledaš film na HBO Max, Netflix... da prebaci TV na 24 Hz režim.

I onda ljudi kao najmanje? loš kompromis drže Android kršine stalno na 50 Hz (bez obzira na fps videa koji gledaju u kojoj god aplikaciji) ako im je sport i TV sadržaj generalno najpreči da izgleda kako treba.

Izvini druže nisam te baš najbolje razumeo dali si mi hteo reći da prebacim na 1080p 50hz i tako rešim problem ili nešto drugo ?

Tako je, mora da bude setovan na 50 Hz da bi sadržaj sa Iris app izgledao kako treba.
I je samo za Iris već i za Supernovin Movie, SBB-ov Eon, Orion TV...

Nazad
Vrh Dno