Šta je novo?

Irirtantan problem (MSI 7850)

• Začetnik teme Začetnik teme bbb24
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bbb24

Cenjen
Učlanjen(a)
08.09.2011
Poena
154
Kupio sam ovu famoznu graficku pre par meseci i cim sam je ubacio u kuciste, instalirao drajvere i pokrenuo igru (WoT) primetio sam falinku....cim graficka ima aktivnost cuje se zujanje preko zvucnika, dakle non-stop u igrama...
tad sam svakako planirao da reinstaliram sistem i posle toga je sve radilo bez problema do pre 2 dana...zvuk se opet pojavio i mnogo nervira, pojacava se ako je graficka vise opterecena, tako da trenutno jedino mogu da smanjim ton do kraja na zvucnicima ili da pojacam muziku da nadglasam taj zvuk, a ne svidja mi se nijedna od te dve opcije 😀
Kada bi se ovo stalno desavalo poslao bi je na reklamaciju, ali ovako se plasim da ce je probati, nista se nece desiti kod njih i vratice je, a ja cu danima biti bez kompa...

reinstalirao sam drajvere, nije pomoglo...help plz 🙂

ako su ti blizu odneses celo kuciste i ispred njih probas, a posle skines karticu i das im

Stvara ti se elektromagnetna indukcija verovatno od napajanja.
Kako ti je povezano napajanje na kartici 6-pinac?

Poslednja izmena:
da da, 6-pinac koji sam dobio uz karticu....sta ciniti? 😀

Imas li na napajanju 6-pinac ili samo moleks adapter?
Pazi moze biti od bilo kakvog uredaja ako je u blizini tipa adapter,zvucnici lose povezani itd..
Na zvucnicima rca kablovi pogresno ustekani.
Nekakav punjac za baterije u blizini.

Poslednja izmena:
imam i na napajanju 6-pinac...probacu prvo sa njim kako ce se ponasati
od ostalih uredjaja imam na kucistu adsl modem i ruter stoje, na nekih metar od kucista produzno gde mi je prikljucen taj ruter i punjac za telefon (a taj adapter od rutera sto je ukljucen u struju slicno zuji kao i ovo sto ja cujem ako to ima neke veze)
provericu kablove od zvucnika, mada mislim da su dobro povezani....

iskljuci sve uredaje iz struje ruter,punjac za telefon i probaj.
Postoji mogucnost da kuler na grafickoj to jest elektromotor idukuje struju (javlja se kao sitno varnicenje na cetkicama)

Onda imas problem sa uzemljenjem na kompu.

Uzmi mobilni telefon, snimi ponasanje graficke kartice tj zvukova koji se cuju itd, snimi na cd to sve , javi se ljudima gde si je uzeo, opisi sta se desava i posalji je na reklamaciju i tjt. A u medjuvremenu vidi sa drugarima itd nek ti neko pozajmi neku staru graficku da koristis msm ako neko ima dok tvoja ne stigne sa reklamacije. Tesko ces uopste utvrditi sta se desava, pokusaj i da izmenjas slot u kojoj stoji graficka mozda i on pravi problem.

pa ne mora stalno moze da se javi pod opterecenjem.
nesto lose vezano prednji usb,led diode,ako je metalno kuciste bilo sta da dode u kontakt bez uzemljenja eto problema.
Vec postoji uzemljenje napojni kabal ga ima ali to ne znaci da neces imati problem.
na tvom mestu rastavio bih ceo komp i ponovo pazljivo sastavio.
pazeci na zabice
,srafove da imaju plasticne podloske tako da nijedan deo ne dode u
kontakt sa kucistem.

Poslednja izmena:
pa ne mora stalno moze da se javi pod opterecenjem.
nesto lose vezano prednji usb,led diode,ako je metalno kuciste bilo sta da dode u kontakt bez uzemljenja eto problema.

Da i to je vrlo moguce mada je cudno da kad je zamenio win da je sve prestalo.

@bbb24

Pogledaj i drajvere za zvucnu karticu, nisi nam rekao jel imas zvucnu karticu ili ides preko integrisane na ploci? Postoji velika verovatnoca da ti problem prave neki drajveri pa probaj da reinstaliras te od zvucne ma koja bila pa vidi sta se desava onda. Pokusaj prvo sa menjanjem drajvera, mesta na koje je prikacena graficka tj menjaj joj slot, ako ni to ne pomogne onda sledeca solucija kao sto vuk kaze procesljaj kuciste da vidis da negde nemas spoj i u krajnjem slucaju salji graficku na reklamaciju.

Poslednja izmena:
probaj ovo kazes da si igrao WOT ukljuci vsync bas da vidim nesto.

kuciste mi jeste prilicno natrpano i tesno, jedan hard disk mi nije cak ni zasrafljen jer ne mogu lepo da ga pozicioniram...probacu i tu varijantu sa ponovnim sklapanjem jer mi se nikako ne salje na reklamaciju

nemam zvucnu, koristim integrisanu na ploci, odradicu i to 🙂

Poslednja izmena:
Ovako kazes da si igrao WoT ukljuci vsync da vidimo da li ce da prestane.

kuciste mi jeste prilicno natrpano i tesno, jedan hard disk mi nije cak ni zasrafljen jer ne mogu lepo da ga pozicioniram...probacu i tu varijantu sa ponovnim sklapanjem jer mi se nikako ne salje na reklamaciju

nemam zvucnu, koristim integrisanu na ploci, odradicu i to 🙂

Pa dobro slanje graficke bi bila krajnja solucija , a onda cekanje i cekanje 😡 Prolazim trenutno kroz to vec skoro mesec dana cekam da mi vrate graficku sa reklamacije kazu negde je " zapelo " izmedju ovlascenog servisa i servisa u koji sam odneo graficku :smash: Ko bi rekao 🙂

probao, vsync mi je bio vec ukljucen, isto je i kad je on i off...

EDIT: jos sam primetio ako u windowsu skroz prigusim ton, zujanje se i dalje cuje, a kad smanjim na zvucnike ton, skroz nestane...

Poslednja izmena:
probao, vsync mi je bio vec ukljucen, isto je i kad je on i off...

EDIT: jos sam primetio ako u windowsu skroz prigusim ton, zujanje se i dalje cuje, a kad smanjim na zvucnike ton, skroz nestane...

Zanimljivo, imas neke slusalice ili druge zvucnike da njih probas, mozda ti zvucnici prave problem i EMI na njima?

Zanimljivo, imas neke slusalice ili druge zvucnike da njih probas, mozda ti zvucnici prave problem i EMI na njima?

upravo sam i to probao...slusalice su mi uporedo prikljucene i na njima zuji i kad su zvucnici skroz ugaseni, a i na drugim zvucnicima sto imam se i dalje cuje.... :S: ponestaje ideja...

Nisi jedini pun net sa tim problemom i to bas kod igranaja igrica i izgleda da nije do graficke.
Odmakni te zvucnike od monitora i kompa.
proveri temperature.

Poslednja izmena:
pa ja sam povezao ovaj problem sa grafickom zbog toga sto se on javlja kad je graficka opterecena (pratim na AMD control center), desava se cak i kad pustim film...
sto se tice zvucnika ne mogu ih pomeriti vise...bas je udaljen oko metar od kucista, a sateliti oko 30-ak cm od monitora...

Pusti nesto ali nemoj u full screen.

pustio sam, zvuk filma prigusuje taj zvuk, ali kad smanjim ton skroz cuje se...plus ni reinstalacija zvuka nije pomogla 🙁

Jesi li menjao slot u koji je graficka ubodena? Ako nisi uradi i to, ako se problem nastavi probaj tvoju graficku kod nekoga u drugom kompu i neku kod tebe u tvom kompu da vidis sta se desava , mada bice da graficka pravi problem

Nisam to jos probao, ali planiram. Za sad sam problem "resio" tako sto smanjim ton na zvucnicima sto vise, a pojacam u windows-u.....to mi je prihvatljivo kratkorocno resenje :d

Nazad
Vrh Dno