Šta je novo?

Irc

mikac79

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
619
Zanima me kako se mozxe putem ovog progrma skidati softver, knjige i ostalo?

Hmm.. ja koliko znam IRC ne sluzi ni za kakav download samo za chat :) ni u klijentima za irc tipa mirc, xchat ne postoji opcija za tako nesto... Jedini nacin da nesto preuzimas preko irca je da ti neko taj fajl poshalje DCC-om (Direct Client Connection, chini mi se :) )

sad se samo nadam da se nisam ispalio i ne postoj program koji se zove IRC :D :D :D

Pa delimicno si se ispalio:)
Tacno je da ne postoji program koji se zove irc (valjda:) ), ali ima nekih mesta na ircu na kojima se moze naci ovo sto mikac79 pita. Znao sam gde ima knjiga i crackova da se nadje, al' jeb'ga, zaboravio sam:)
Potrazicu...

Dopuna:

Fajlovi se primaju preko dcc-a, a salju ih botovi postavljeni na kanalu. Na primer vi njemu kazete !search blabla i on lepo potrazi ima li to, a ako ima vi mu kazete !get blabla i on vam to lepo posalje preko dcc-a:)
Uostalom svratite nekad na #benchmark, zagarantovana je dobra zabava, a ima i bot koji vodi statistike (za spamere dusu dalo:D )

http://www.drenik.net/irc
Na ovoj adresi ces uskoro (za koji dan) moci naci vrlo opsezan tutorial o IRCu koji sam ja napisao za potrebe ljudi koji chatuju na dreniku....

ma

JA SAM JEDNOG NEKOG DRUGARA DOBIO NEKE ADRESE SAMO JOS DA PROCITAM kUdtiHaEX-OVO UPUSTVO I DA VIDIM STA ON O TOME KAZE

ma moze se preko irc skidati sta oces, mislim ti prakticno ides na chat ali postoje botovi, e sad kako da vam objasnim to, a da vam neobjasnjavam sta je bot pa da probam:
Znaci vi se konektuje te na irc [primer server: irc.co.yu] i udjete na kanal [primer #Benchmark] i sad tamo se nalazi neko ko ima program koji vi trazite i on vam to posalje.E sad nesalje vam preko maila ili nesto tako, vec jedna opcija DCC Send.
objasnjenje sta je BOT:
E sad da nebi tu bio neki covek i to radio, napravljeni su botovi to jest program koji ima pristup nekoj bazi podataka sa programima i raznim stvarima koji izlistava na kanalu sta sve ima.Kad nadjete zeljeni program vi lepo zatrazite nekom komandom koja je ubacena u botu da vam on taj i taj program ili film posalje.I to je to slicno kao peer to perr konekcija.I da BOTOVI su stalno online i povezani na chat.
Ako treba neko dodatno objasnjenje ili mesto gde mozete naci sve sto vam treba slobodno pitajte :):>
p.s. tacno je da nepostoji program koji se zove irc vec postoji irc server i irc client :):)irc je skracenica od internet relay chat :)
pozdrav

sve je ok

provalio sam sve i usput skinuo par knjiga, ali hvala u svakom slucaju

Pa ajde dajte neke adrese i kanale, gde se mogu naci knjige, software i ostao warez

chivitli je napisao(la):
Uostalom svratite nekad na #benchmark, zagarantovana je dobra zabava, a ima i bot koji vodi statistike (za spamere dusu dalo:D )
:D :D

nazalost bota-statisticara nema vec 2 dana:( :(

JoeKuboj je napisao(la):
nazalost bota-statisticara nema vec 2 dana:( :(

A i da ga ima, za spam se brise stat (tested by kUdtiHaEX :D), nego sto se tice knjiga i wareza irc.dal.net je jedan od najboljih...

ma kad bi rimke se setio da podigne opet bota :):) mislim mogu ja da stavim sad statistike na onog mog al sve ispocetka malo glupavo al ono od nove godine pocecemo sve ispocetka
pozdrav

ma

skinuo sam tolkina na engleskom i jos ponesto
pa ako nesto nekom treba neka se javi

Re: ma

mikac79 je napisao(la):
skinuo sam tolkina na engleskom i jos ponesto
pa ako nesto nekom treba neka se javi

Mikace79, ajd cucemo se oko Tolkina. Anyway, kaži mi da li ti je Miroslav dao CD???

Ajd, večeras na IRC-u... ;)

za film je ok

mada Miroslav kaze da cd ne radi
a vidimo se na ircu

Nazad
Vrh Dno