Šta je novo?

IRC soba na Krstarici?

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Pozdrav svima. Zanima me kako je moguce da kreiram novu sobu na irc serveru Krstarice. Vidim da moda da odobri operator. :wall: Hteo bih da kreiram sobu za jedan sajt (sajt navijaca jednog kluba). Pala mi je na pamet krstarica. Ako imate bolju preporuku, jos bolje. Ali da je nas server, tj. da se kao na Krstarici okupljaju nasi ljudi. Meni je trenutno chat na irc.ircstorm.net serveru. tnx

Mozes u okviru mreze gde je #benchmark, tj. Balcan.Net-a, serveri su:
irc.exex.org
irc.hobby.com.mk
irc.rstel.net
irc.benchmark.co.yu
irc.hytron.net

ili one gde je #serbiancafe, a serveri su:
irc.subotica.com
irc.eunet.yu
irc.duga.net
irc.serbiancafe.com
irc.zrak.ch
irc.rcub.bg.ac.yu

OK. Probacu. Nadam se da ne mora operator da odobrava kao na Krstarici...

ne mora nikakav operator nista da odobrava...
registracija kanala:
/msg chanserv register #channel password description

/msg chanserv register #temp pass temp_channel
-ChanServ- Channel #temp registered under your nickname: temp
-ChanServ- Your channel password is pass - remember it for later use.

moras naravno pre toga da imas registrovan nick...
/msg nickserv register password e-mail
(e-mail je obavezan da bi dobio aktivacioni kod)

poz

--> PRIVMSG chanserv register #*** *** desc
[18:10] Notice from ChanServ (SerbianCafe): You are not a channel operator on [#***]

Evo ti. Ove zvezdice su samo da se ne bih reklamirao. Ovo je kada sam pokusao da registrujem kanal.

Da bi registrovao kanal, moras prvo da udjes na njega i server ce ga automatski napraviti i tebi dodeliti op. Onda mozes da kucas komandu za registraciju. Dakle, prvo kucaj /join #sta_vec, a onda komandu za registraciju kanala #sta_vec 🙂

Ali na kraju je ispalo se OK...ne znam kako. Stigla mi je poruka da je kanal registrovan. ******, ja se u sustini prvi put srecem sa irc-om, pa tek sada malo ucim sve ovo. Chat me nikada nije zanimao, a sada mi treba...

chivitli je napisao(la):
Da bi registrovao kanal, moras prvo da udjes na njega i server ce ga automatski napraviti i tebi dodeliti op. Onda mozes da kucas komandu za registraciju. Dakle, prvo kucaj /join #sta_vec, a onda komandu za registraciju kanala #sta_vec 🙂
OK. Nisam znao. :wall:

Uglavnom registrovan je. Kako da izmenim opis posto mi ocigledno onaj opis nije prihvatio...posto ga na vidim sada. Vidim ime kanala, ali ne i opis.

Savet: kucaj /msg chanserv help i /msg nickserv help i pogledaj lepo sta sve ima od opcija, probaj malo, cackaj... ne vredi da ti neko svaku posebno objasni 🙂

The channel [#InterSrbija] is now registered under your nickname
You have been added as a Founder

Uspeo sam!

Nazad
Vrh Dno