Šta je novo?

IRC i problemi sa proxy-jima

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Super Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Provajder preko koga sam najcesce na internetu je blokirao portove 6667 i ostale za pristup irc.verat.net i ostalim irc serverima.
Problem se delimicno moze resiti koristenjem programa Antifirewall koji je trialware, koji onda nadje tzv "best proxy" koji je najcesce 212.33.168.229 ili neki drugi iz grupe 212.x.x.x na raznim portovima
Tu nastaje problem, irc.verat.net blokira sve pokusaje konektovanja sa bilo koje adrese 212.x.x.x
U retkim slucajevima kada je "best proxy" npr 63.x.x.x sve ide ok.

Ima li neko:
-neki drugi antifirewall koji nije trialware a daje mogucnost izbora proxy-ja?
-volje da mi objasni kako rucno da "istunelisem" i podesim vezu?
-neki pametan predlog?

Promena provajdera?

Nije moguce, ovo o cemu govorim je "zloupotreba" interneta na poslu :)

Prvo pokushaj neki drugi port (6667-7000), onda pokushaj drugi irc server u mrezi, pretpostavljam da nista od toga nece raditi, preporucujem ti da iscimas nekog ko ima shell da ti da jedan bnc nalog.... tu ce ti port biti koji zelis, tako da ne mogu da te *****u, ne znam jesi li upoznat sa tim, ako nisi javi da ti malo detaljnije objasnim.

Nista od navedenog nije moguce, portovi su blokirani, redom
nemam kogada cimam, niti znam sta je bnc nalog
Postoje samo 3 opcije:

-naci bolji antifirewall program (sto izgleda nije tako lako)
-nauciti tunelisanje (sto nije sigurno da ce raditi)
-da neko iz verat-a oslobodi pristup za 212.x.x.x

meni se najvise svidja 1. opcija

Ne znam u cemu je problem sa veratom, ali ja nemam poteskoca da se konektujem na njihov IRC, a IP mi pocinje sa 212.214

Ako imas nekog drugara koji ima shell nalog... zamoli ga da ti otvori psybnc http://www.psychoid.lam3rz.de
sa tim ce ti nick biti 24h online... i moci ces da ircas bez problema jer se ti konektujes na masinu preko port-a koji ti zadas (znaci ne mogu da ti to ogranice) i onda se ta masina konektuje na irc.... nadam se da me razumes....
poz

skini HTTPORT sa www.htthost.com na sajtu imas i faq, program je veoma jednostavan za upotrebu a imas i dobar help uz njega. Sve sto ti treba je jedan port koji je neblokiran... i to je to. Httport jeste spor posto koristi javni proxy ali bar radi ;)

E sad i ja imam jedan problem: moj provajder svakom svom korisniku daje shell nalog, to sam tek nedavno saznao :rolleyes: i taj shell se moze koristiti za postavljanje bnc-a.
Da li iko zna kako se to radi i kako se uopste koristi shell nalog?

Nazad
Vrh Dno