Šta je novo?

iptv preko kompjutera

Pre neki dan sam dobio IPTV i sad hteo sam da povezem na komp IPTV,posto na tv-u imam satelitsku itd.E sad ja imam Leadtek TV2000 Expert i imam izlaz klasican crveno,zuto,belo i component.Posto je ovaj od Telekoma Composite i hteo sam da povezem sa bananicama ili sa ovim component (mislim da se tako zove,za sliku samo) al normalno nestandardan je jack na ovom njihovom ******.Pa ako neko ima ideju kako da izvrsim povezivanje :)

Imas vise nacina. Prvi je najjednostavniji preko koaksijalnog kabla na antenski ulaz TV kartice posto STB ima i taj izlaz.Za TV karticu ti je potreban klasicni Muski antenski dzek a za STB isti kao za satelitsku TV. Drugi komplikovaniji je da nabavis Adapter Zenski Scart-Zenski Cincevi.Treci nacin ne dolazi u obzir jer kabl nije tvoj vec moras da ga vratis pa ne treba na njemu vrsiti nikakve intervencije.

Videcu da nadjem taj kabal Adapter Zenski Scart-Zenski Cincevi a ako nista onda cu ovako preko koaksijalnog.

Hvala u svakom slucaju :)

Može da gleda, snima, umnožava, deli, gleda i ono što nije platio, itd...

Ne može da gleda ono što nije platio... Jednostavno mu se blokira pristup IPovima koje ne plaća.

Jeste da temu dizem iz mrtvih, ali da ne otvaram novu :)
Uskoro treba da dobijem IPTV i zanima me sledece:
1) Da li je moguce direktno povezati IPTV (iz rutera) sa mreznom karticom i dobiti TV u kompjuteru? I kako to izvesti?
2) Ukoliko nije moguca opcija 1), ako uzmem jos jedan STB uredjaj uz doplatu od 300 RSD mesecno, da li cu moci da TV gledam na svom monitoru (ima HDMI, DVI i D-sub)? Ideja je bila da monitor i komp povezem obicnim DVI kablom, a STB uredjaj sa monitorom na HDMI. Da li je ovo izvodljivo?

Pa mogli bi da naprave nešto kao D3Go od SBB-a jedino sam čuo da se onaj pop iz Ratela buni, to je bar objašnenje za KBC Net da ne može sve kanale da da bez STB-a.

1) postoji telekomov webTV, napravljen pre d3go. inace, iptv je sigurno zasticen pa to ne ide kako perica zamislja.
2) trebalo bi da moze na bilo kom hdmi uredjaju, mozda trazi HDCP samo.

Ako taj STB uredjaj ima izlaz na HDMI kao svaki komp ili plejer onda sam mislio da ga tako povezem. Jer monitor ima i izlaz za zvuk koji radi posao
Inace, sta je HDCP?

Ako taj STB uredjaj ima izlaz na HDMI kao svaki komp ili plejer onda sam mislio da ga tako povezem. Jer monitor ima i izlaz za zvuk koji radi posao
Inace, sta je HDCP?

HDCP je zasticen/skremblovan HDMI, tako da se ne moze lako snimati sadrzaj i slicno. neki (jako) stari monitori i televizori ga nemaju pa ne mogu da se koriste ako STB zahteva HDCP.

Aha, nisam za to znao. Ovaj monitor je relativno novijeg datuma, imam ga oko godinu dana a usput je i 3D

Nazad
Vrh Dno