Šta je novo?

IPTV iskustva (FAQ i pravila u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljivo. Otvorio sam listu u Notepad++, ispred imena kanala i svega toga, sam dodao #EXTINF:-1 tvg-timeshift="1" tvg-id="IME KANALA" gde je timeshift 1, jedan dan unazad, zatim na nihovom sajtu konvertovao listu (mora tako), i onda sam otvorio i taj fajl i tamo stoji ,,1 na kraju strima, tj skroz na kraju, iza broja kanala. Sve to pustio na Smart IPTV aplikaciju, i za sve kanale gde sam to stavio, ima zelena tackica, sto znaci da ima timeshift sadrzaj. Kad idem na pregled kanala ima znaci sve, samo, kad izaberem neki kanal on mi opet pusti ono trenunto.

Probacu s drugom listom nekom.

Probao sad par lista, one uopste ne rade nikako kad se ovo uradi. Ne znam ***, kod mog provajdera odmah ovako posle linka ide:

HRT 1,http://server: port/test/test2/2,,1 (zanimljivo da ovako rade kanali, ali ne i timeshift iako ga prikazuje, dok kod drugih uopste nece ni kanali a ovaj nacin)

Poslednja izmena:
Ništa te nisam razumeo, kopiraj sadržaj playliste za 1-2 kanala, pre i posle čačkanja oa da vidimo šta i kako.

Ta (Android?) app od provajdera verovatno koristi Xtream Codes API? Ono, kontam džabe tebi "probam sa drugom listom" ako je situacija takva da provajderima catchup sistem funkcioniše na način koji nije kompatibilan sa tim sistemom koji podržava ta Smart IPTV app za taj Samsung TV. Ako ne pričaju istim jezikom kako misliš da se sporazumeju?

Ti i da uradiš packet capture te Android app od provajdera i da tu vidiš kako izgleda struktura catchup linka u obnosu na live stream link opet ti ostaje da ili nemaš pojma kako treba da izgleda link u Smart IPTV app (ako nemaš listu / provajdera koji može da ti ponudi listu u formi sa kojom će raditi taj catchup / timeshift u toj aplikaciji) ili ako se razlikuje šta očekuje server a šta radi Smart IPTV app da bi mogao da koristiš taj Samsung app morao bi da između to dvije ubaciš "proxy server" / "prevodioca instrukcija" između ta 2 "različita jezika".

A bez ljutnje : ne deluješ mi baš kao neko ko ima predznanje za tako nešto... makar ne na osnovu ovoga što si napisao.

Druze, bez ljutnje, ako je to sto ne znam da sklopim listu da funkcionise timeshift, neki parametar dal imam predznanja ili ne, onda niko od nas nije strucan jer niko ne zna namestiti po ovim njihovim upustvima. Taman posla da se ljutim, predznanja imam vise nego sto bi neki rekli, samo sto ne pisem cesto i sto sam se u poslednjih 2-3 godine jako ulenjio kada je u pitanju IPTV.

Kad stignem danas izvadicu link iz Android plejera pa probati sloziti sta da funkcionise.

Slažem se sa stavom da je to sve trebalo da odradi IPTV provajder (da omogući neki URL parametar koji funkcioniše kao indikator "daj mi listu za Smart IPTV aplikaciju") i/ili Smart IPTV app programer (da ili taj parser koji obrađuje listu pri upload-u podržava stvari koje koriste popularniji IPTV provajderi, ili da postoji način da se "dresira" za manje popularne) , a ne da krajnji korisnik mora da misli o tome.

Na temu predznanja: nisi demonstrirao da ti je jasno da ovo "http://server: port/test/test2/2,,1" nije baš validan URL sadržaj tj kako će to server da protumači.

Kod:
https://github.com/kodi-pvr/pvr.iptvsimple/issues/325#issuecomment-586597486

Koliko vidim ovde neki od provajdera sa kojima radi timeshift na SIPTV koriste liste koje sadrže ili samo timeshift=X (a ti si stavio tvg-timeshift=X) ili eventualne i taj plus "catchup=shift" atribut. Dakle bez potrebe za zadavanjem catchup-source sa "placeholer"-ima (i da je to praktično ekvivalent korišćenja kombinacije 'catchup="append"' i 'catchup-source="&utc={utc}&lutc={lutc}" ' kod drugih player aplikacija).
Gde je catchup URL = live URL + dodato (appended) "&utc=1663059600&lutc=1663070422" na kraj. Gde je 1663059600 vrednost za danas u 11:00.

Другари имам неких 40 мак адреса за Кинг бокс вишка. Тражили ми ових дана људи, па сам скенирао мало. Услови и даље исти, бар 100 порука на овом форуму. Пустићу вечерас још да тражи, мада тражи и м3у, али их слаби налази (немају наше канале). Ако нађе касније делићу и Гениптв и Випмакс. Контакт ПП.

Kod:
https://github.com/kodi-pvr/pvr.iptvsimple/issues/325#issuecomment-586597486

Koliko vidim ovde neki od provajdera sa kojima radi timeshift na SIPTV koriste liste koje sadrže ili samo timeshift=X (a ti si stavio tvg-timeshift=X) ili eventualne i taj plus "catchup=shift" atribut. Dakle bez potrebe za zadavanjem catchup-source sa "placeholer"-ima (i da je to praktično ekvivalent korišćenja kombinacije 'catchup="append"' i 'catchup-source="&utc={utc}&lutc={lutc}" ' kod drugih player aplikacija).
Gde je catchup URL = live URL + dodato (appended) "&utc=1663059600&lutc=1663070422" na kraj. Gde je 1663059600 vrednost za danas u 11:00.
Na zalost, probao sam skoro sve sa ovog linka, ne radi posao tako da cu da dignem ruke od ovoga,mozda i radi kod nekih servera ali ovaj put ne mogu probavati i druge,
Ili jednostavno da pitam ovog sto mi dao listu da on doda sve parametre pa kad se stavi link na sajt da ucita aplikacija, da "povuce" sve sto treba.

Hvala ti na cimanju, nadam se da nisi sta pogreesno protumacio iz moje prethodne poruke

pitam ovog sto mi dao listu da on doda sve parametre pa kad se stavi link na sajt da ucita aplikacija

Ako sam ja dobro razumeo kako radi ta SIPTV app tj njen sajt koji se koristi da korisnik importuje m3u listu u njihov sistem jer KAO to je jednostavnije za TV-ove da se sve veže za MAC adresu (ili device ID na LG).. ako je tako ne bi trebalo da ima veze da li si ti skinuo listu pa dodao šta fali pa uploadovao to prepravljeno na sajtu ili neko na drugom kraju dodao šta fali pa tebi stigne kad skidaš već popunjena lista i ti je proslediš na SIPTV sajt. Svakako ti pitaj i objasni šta hoćeš , gde (u kojoj aplikaciji) hoćeš i ostalo.

Ali suštinska stvar je "koji catchup backend koristi ta lista?" i da li je to direktno kompatibilno sa tim što radi SIPTV kad generiše catchup/timeshift stream link. Ako nije neće raditi sa tom aplikacijom dok neko na tom backend-u ne doda podršku za takve catchup linkove.
Ovo pričam pod neproverenom pretpostavkom da taj SIPTV podržava samo taj "dodaj utc=nja&lutc=bla" fazon... ako struktura/šablon catchup linkova za tog provajdera liste ne izlega tako onda nema gledanja toga tog se ne doda podrška na backend serveru ako uopšte je neko i voljan to da uradi.

Problem osnovni je tu dokumentacija (a i linije komunikacije i sa programerom SIPTV aplikacije i sa provajderom liste) pa ne znaš ni šta player može/ne može da postigne i ako ti je baš baš stalno da to namestiš da radi moraš da se cimaš da špijuniraš kakve http zahteve šiba zvanično podržana aplikacija (jer si rekao da u njoj radi timeshift za tu listu) + šta šiba SIPTV na server (to bi verovatno morao da radiš sa Android verzijom te aplikacije a ne na Samsung/Tizen OS) kad probaš da vraćaš i da onda skontaš može li to međusobno da se poveže.

Poslednja izmena:
Ja bih isto ovo probao sa mojom listom da vidim da li funkcioniše, pošto mi sam provajder daje snimanje trenutnog sadržaja, a samim tim i vraćanje unazad. Ako sama lista od izvora sa koga zakupljuješ to dozvoljava, onda mora da radi i na siptv aplikaciji ako se konfiguriše link dobro. Da li neko može da postavi primer nekog lista od neke url adrese original-modifikovana? Da znamo kako da uporedimo i izmenimo parametre kako bi to radilo.

Немам више листа, отишло све још прексиноћ. Видећу у суботу да пустим да ради целу ноћ, па ћу се јавити овде у теми.

Него @Salac UE и пар колега овде са форума који су добили од мене валидан мак смо проверили, тренутно нема програм који може да пушта листе преко мак адресе за ВипМакс. Вероватно имају неку заштиту коју су увели. Тако нешто су убацили на једном руском Сталкер порталу који има јако пуно 4к канала, па смо се разочарали.

Управо сам и ја пробао. Стварно ради! Мада не увек. Иначе ВипМакс има јако слаб одзив сервера. Због тога некада неће да покрене канал и прикаже да не може да препозна формат.

Šta je sa listama na aliju? Uopšte ih nema? A nije da su bile loše za ono koliko su koštale
Izgleda da ih je Ali proterao sa sajta. Vidim da su aktivne prodavnice doduše, samo bez itema za kupovinu, a i meni je moja lista aktivna, znači tu su negde, kriju se. Imam ja mejl od kineskog Kinga ako treba nekome.

Koja strana lista ima po vama najbolji kvalitet na Bein sportskom paketu (Ar+En+Fr) i uopšte uzev da li postoji bolji sportski paket od Bein-a? Bein je po meni kao arena+sport klub zajedno.

Koja strana lista ima po vama najbolji kvalitet na Bein sportskom paketu (Ar+En+Fr) i uopšte uzev da li postoji bolji sportski paket od Bein-a? Bein je po meni kao arena+sport klub zajedno.
na svima u kojima sam probao a probao sam ih dosta kvalitet slike je bio njesra uključujući i onaj fejk bein 4k i kanale koji su kao 50fps, bitrate u pravilu loš, australski bein kanali su imali možda najbolju sliku ali ih je samo 3 i nema ih više u fhd, odustao sam od beina kompletno,možda se u zadnje vrijeme nešto promijenilo
ne znam koji te sportovi zanimaju ali ako tražiš kvalitetu onda sky sport,bt sport,now sport,astro sport, australski stan,spark itd.

Zavisi. Ja npr ne koristim uopste njih. Ne volim ih, ne znam zasto, nikada ih nisam voleo. Opet kazem zavisi sta zelis da gledas.

Не одговарам теби на поруци због квалитета снимка, него хоћу свима да кажем, имам неких 20-ак м3у листи од Клијент портала. Листе немају наше канале, али имају те Беин спортске канале, видим да имају и премијер канале, па ако неко хоће, нека ми се јави на ПП, али шаљем одговоре тек вечерас. Листе се могу гледати на све податке које добијете од мене, што значи могу се гледати на свим уређајима.

Pojedini prijatelji su mi rekli da im je NAVODNO instaliran Kodi na smart TV i da besplatno imaju Arena SVE kanale koji im rade savrseno. Da li je ovo uopste moguce, ili je to samo prica za malu decu ? I cemu onda postojanje nekih IPTV lista koje se placaju, ako je to tako ?

Pojedini prijatelji su mi rekli da im je NAVODNO instaliran Kodi na smart TV i da besplatno imaju Arena SVE kanale koji im rade savrseno. Da li je ovo uopste moguce, ili je to samo prica za malu decu ? I cemu onda postojanje nekih IPTV lista koje se placaju, ako je to tako ?
Vjerovatno je u pitanju Balkan Green...
To je isto IPTV lista...

Jednom kad probaš neku od ovih boljih IPTV lista veruj mi nema nazad na te "free" gluposti...

Možda su prijatelji koji pominju besplatne liste imali dobra iskustva i sreće prilikom apliciranja, možda je nešto drugo u pitanju, ali što se mene tiče, mogu da podelim vlastita iskustva koja, naravno, nisu pramera niti su obavezujuća za bilo koga, ali možda mogu nekome da pomognu.

Ovde sam, naime, pre izvesnog vremena zatražio listu sa američkim sportovima koju bih uredno platio, ili narodnu verziju game pass za NFL, NBA i MLB. I ljudi su mi jasno napisali da, ako je samo to u pitanju, ne moram da plaćam jer na internetu postoje određena rešenja za to, te me uputili kako da ih potražim. Sve što mi je poručeno sam i primenio, pa sam pronašao izvore za besplatne liste. Zatim sam ih testirao, pa i primenio. I otad sve gledam samo na taj način... I ne samo američke sportove koje sam prvobitno tražio već i, recimo, Dinamo Zagreb u LŠ na hrvatskoj Areni.

U međuvremenu, jedan forumaš mi je, mimo moje potrage, poslao izvore sa neke FB grupe, a pre neki dan drugi forumaš mi je poslao jednu listu. I hvala im na tome, jer se ispostavilo da su one zategnute kao violina što se tiče stabilnosti. Ali, primera radi, ova lista koja mi je poslata pre neki dan, a koja je odlična, sinoć nije imala monday night football (veovatno jer se od ove sezone igraju dve utakmice ponedeljkom u NFL), i onda je uleteo već spremljeni bekap, takođe čist kao suza.

Pa je palo gledanje kao da je za pare., a ne za džabe...

E sad, pošto ne želim da ispadne da nekoga ložim da ne kupuje liste niti da tako ulazim u džep onima koji ih prodaju, napomenuću da je ono što je za pare u najvećem broju slučajeva efikasnije nego ono što je džabe. A to znači da se uz plaćenu listu eliminiše vreme koje se potroši na potragu za listama na interenetu, smanjuje mogućnost da kanal zašteka i, uopšteno, dobija se komforniji osećaj gledanja predmetnog sadržaja.

I da mi na ovom mestu nije poručeno da ću naći zadovoljavajuću free varijantu ako budem temeljno tražio, i ja bih najverovatnije već gledao plaćenu listu.

Ali našao sam šta mi treba. I sve je okej

Poslednja izmena:
A koliko ljudi ina srecu da im neko posalje takvu listu? Ko hoce da placa neka placa, ko hoce da gleda na Kodiju neka gleda, iskustva su razna.

Lepo receno iznad, Kodi je ****** mislim za tu namenu da se gleda "besplatno" preko Balkan green addona. Radice to ali vise nece nego sto hoce. Ko ima poznanicke i dobre kolege sa foruma on ce se snaci, ko nema, trazice Kodi i "besplatno" Arene i SK.

Inace taj Addon bih ugasio koliko sutra, da su ljudi pametni, cimaju se dodaju kanale, odrzavaju sve to a tamo dodje neki lik kupi box za 30e instalira Kodi i posle ga stavi na FB "Android tv box + besplatni kanali" za 60e.

Jel ima neka lista koja se placa a da ima fudbal u 4K, da je bitrate dobar i da znate da provereno radi?
Placam sta kosta samo da je pravi 4K kanal jer mi je muka vise od OLED TV-a na kojem ako ne gledam youtube kvalitet slike kao da je 2010 godina.

Jel ima neka lista koja se placa a da ima fudbal u 4K, da je bitrate dobar i da znate da provereno radi?
Placam sta kosta samo da je pravi 4K kanal jer mi je muka vise od OLED TV-a na kojem ako ne gledam youtube kvalitet slike kao da je 2010 godina.
Valjda VIET famozni

Mislim da nema ni Viet 4K, mozda ima SK 4K i Eurosport, nisam siguran, ima tu SalacUe, trazi test pa viidi da li ti odgovara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno