Šta je novo?

IPS monitor za gaming

ozuk

Cenjen
Učlanjen(a)
15.08.2012
Poena
151
Potrebna mi je preporuka za monitor (IPS monitor za gaming) Dijagonala : 27 "

ASUS MX279H je zanimljiv..ali me malo muci to vreme odziva....

ili da idem na neku varijantu poput Asus VG278 ?

Kako te muci vrijeme odziva od 5ms? Za IPS monitor je to vrlo dobro.

Razlika između 5ms ili 7ms ili 8ms, je zbilja zanemarljiva… Imam monitore sa ovim odzivima ali ja tu ne primećujem nikakavu razliku… Iz mog ugla gledano glupost i običan reklamni trik. Što znači u prevodu, od 8ms pa nadole sve je ok. Preko 8ms nije za gejming i toliko o tome...

Preko 8ms nije za gejming i toliko o tome...

Samo sto ovde ocigledno vecina nije svesna da i tih 5ms nije B2B nego G2G, tako da nemojte se sopati ciframa. I tih 8ms je zapravo 14ms B2B, a silni ljudi (ukljucujuci i mene) govore da ne primete nikakav ghosting.

Izvinite za off
Kolika je razlika izmedju 1680x1050 i 1920x1080? tj. Da li se primecuje razlika?
Posto treba da kupim novi monitor za gaming? Hvala :)

Razlika je ogromna, bar za moje oči...

da a vecina tih brojki je g2g sto nema veze sa zivotom :)

Nebitno je sto su g2g sve dok nema ghosting-a, a sa 5ms ga nema. I inace svi proizvodjaci daju ms u g2g.

Nebitno je sto su g2g sve dok nema ghosting-a, a sa 5ms ga nema. I inace svi proizvodjaci daju ms u g2g.

Daleko od toga da svi proizvodjaci daju samo g2g, Dell na vise mesta je postavio B2B cifre. I na nekim domacim sajtovima se moze videti 14ms cifra za U seriju, sto je verovatno neke i odbilo bez razloga. Takodje proizvodjaci panela ce skoro uvek da objave karakteristike.

Čemu uopšte IPS za gaming, po meni je za tu namenu mnogo bolja varijanta neki solidan TN sa osvežavanjem od 120Hz :)

Malo ko uzima pc samo za gejming, a za sve ostalo je ipak ips mnogo bolji. Takođe Tn je samo bolji u par žanrova igara fps i slicno, igrati evropu universals ili hearthstone gw2 I slične igre na ips je raj za oči

Ako monitor uzimas samo za gaming onda uzmi neki poput VG278 a ako planiras monitor da koristis i za gaming i za ostale potrebe onda preporuka za MX279H, imao ga i nema duhova.

Hvala svima... uzeo sam ASUS MX279H ..
javicu se svakako...posle par dana..sa utiscima

Vrh Dno