Šta je novo?

iPod vs. accessories

Artz je napisao(la):
Inace sam sebi uzeo ovo:
http://www.radtech.us/Products/SleevziPod5G.aspx

Uzeo sam "torbicu" u crnoj boji. Ko voli da zastiti iPod od grebanja i kojekakvih prstiju :) odlicna je stvar. Stiglo postom, pouzecem, sve kako treba. Od trenutka od kad su ga poslali stigao je za 7 dana bez problema.
Super izgleda, lezi odlicno na iPod -u, kroz njega touch wheel radi kao i bez njega. Stiti od grebanja. Ukratko preporucujem. Uzeo sam inace i cep za donju rupu pride :)
Jako mi se svidja ova "torbica" narocito u crnoj boji! Samo da te pitam sledece: na site-u stavio sam u korpu jednu trobicu i taj cep. Ispisao mi da je Total: $36.25 zajedno sa "Freight-om od $5.35 ". Jesi ti platio josh neshto? Mislim postarinu nasima i/ili slicno? (pitam posto jos nisam nista narucio preko neta)

Poz.

PeterJay je napisao(la):
Jako mi se svidja ova "torbica" narocito u crnoj boji! Samo da te pitam sledece: na site-u stavio sam u korpu jednu trobicu i taj cep. Ispisao mi da je Total: $36.25 zajedno sa "Freight-om od $5.35 ". Jesi ti platio josh neshto? Mislim postarinu nasima i/ili slicno? (pitam posto jos nisam nista narucio preko neta)

Poz.

Ne, nista nisam platio vise. Postarinu ti odmah naplate na kartici, samo ti stigne na adresu paket pismo. Cak sam se iznenadio velicinom postarine, skroz je ok.

Poslednja izmena:
Evo mene sa utiscima:)
Znaci govorim o vezi izmedju alpineta i iPod Videa 30GB.
Sto se tice samog ipoda posle detaljnog ispitivanja pored svih hvalospeva koji stoje mogu da kazem da je najveca mana skandalozno kratak vek baterije kad se gleda video-zamalo 2 sata. :S: Drugi smor je sto ID tagovi i ceo library moraju da budu savrseno slozeni, obelezeni i upakovani inace ima dosta zezanja i nekih nelogicnosti sa prepoznavanjem izvodjaca i sl.
To je sto se tice iPoda.
Sto se tice ove kombinacije ima jedna dobra i jedna losa vest, kako to obicno biva:) Losa-ne radi video kad iPod prepozna da je spojen kablom vec samo ide pesma kao bilo koji drugi mp3 :smash: Dobra vest je da dok se slusa preko gorepomenutog kabla iPod istovremeno se i puni:)

Alternativno povezivanje donosi jednu dobru i jednu losu stvar: dobra je da moze da se gleda neki spot ili film i da se to isto slusa preko razglasa. To podrazumeva da se ima klasican punjac za iPod koji se napaja iz 12V prikljucka u kolima. Takodje potreban je i kablic koji na obe strane ima muski dzek kao slusalice tako da jedan kraj ide u ipod a drugi u neki cd/mp3 plejer za kola koji napred ima aux. Samo se ubode i odabere preko dugmeta source i to je to. Ovi dekovi nisi skupi i ovde pocinju od nekih 90 dolara...
Takodje, da pohvalim onu silikonsku rukavicu za ipod koja me odusevila i potpuno savrseno lezi. Kupio sam dve rukavice, dva kabla za oko vrata koji drze tu futrolicu i screen guard (folija za napred i nazad) za 9dolara preko ebay...obavezno stavite foliju!

Ovo je tema koja i mene interesuje. Vidim da uglavnom komentarišete vezu iPoda sa Alpine. Ja imam Blaupunkt radiokasetofon sa priključkom za šaržer.
Na Netu sam našao podatak da Blaupunkt, a i neki drugi proizvođači rade konektore za Apple iPod. Ono što nisam uspeo da razumem to je da li se preko ovog Blaupunktovog interfejsa mogu da povežu svi Ipod modeli i drugo:
gde bih kod nas mogao da dođem do ovog interfejsa.

Pih, pričate o dodacima za iPod, a niko da pomene čarapice :D

Dobro, dobro i ja sam pre nekog vremena prokomentarisala da samo budala može da da tolike pare za takvu glupost, ali posle toga jednostavno nisam mogla da odolim :) Da ne pominjem da mi je "neko" već prvog dana izgubio jednu... (Šest ljutih gusara
zbrisalo u svet, jedan se izgubio, ostalo ih pet) Šalu na stranu, čarapice baš klize sa nanoa, ali je zato iTubes "mush have" for nano, posebno providan - dobro izgleda, štiti, ne otežava manipulaciju i što je najvažnije kada se čarapica stavi preko iTubes-a, ne može da sklizne :)

Poslednja izmena:
Carapice su mnogo dobre :)

Ja nosim moj iPod Video u dzepu :) Ne koristim nikakvu futrolu (dobio sam doduse onu sto su morali da dodaju posle tuzbi korisnika) :)

Grebe se prilicno...

Poslednja izmena:
Ja cu koristiti ovu futrolicu, ako mi stigne iz USA :,,:

Poz

Broz je napisao(la):
Drugi smor je sto ID tagovi i ceo library moraju da budu savrseno slozeni, obelezeni i upakovani inace ima dosta zezanja i nekih nelogicnosti sa prepoznavanjem izvodjaca i sl.
Eh, ja imam samo savrseno slozene mp3-ke. :p

Broz je napisao(la):
Sto se tice ove kombinacije ima jedna dobra i jedna losa vest, kako to obicno biva:) Losa-ne radi video kad iPod prepozna da je spojen kablom vec samo ide pesma kao bilo koji drugi mp3 :smash: Dobra vest je da dok se slusa preko gorepomenutog kabla iPod istovremeno se i puni:)
Punjenje iPoda je cool feature, hvala sto si to rekao. A ono za video reprodukcije: ionako jako retko gledam video na iPodu (ponekad Ice Age 2 trailer/teaser) :) Znaci, savrseno odgovara mi ova varijanta sa Alpine-om. Samo da nadjem neki noviji model (2006) ovde kod nas ili u okolini.

Poslednja izmena:
PeterJay je napisao(la):
Ja cu koristiti ovu futrolicu, ako mi stigne iz USA :,,:

Poz

Samo upozorenje tebi i ostalima koji koriste futrole i konkretno ponjac ove firme.
Naime, takve futrole su izuzetno abrzavine prema ipodu i grebu ipod unutar sebe vise nego da futrole nema uopste a da se vodi racuna.
Dalje, otkriveno je da punjac ove firme za kola SPALJUJE bateriju ipod tako sto nakon dva tri punjenja kapacitet pada na pola a nakon mesec dana baterija crkava skroz...

Ljudi sa ipodima pratite sta se desava sa dodatnom opremom jer sada to proizvode desetine manjih firmi i cesto se desava da su ti proizvodi mnogo losi i da od njih ima vise stete nego koristi...

Poslednja izmena:
Pa da, i ja mislim da je jeres kupiti za iPod nesto sto nema jabukicu na sebi :)

Poslednja izmena:
Nisi valjda tako razumela moj post?
Taj punjac o kome ja govorim moze da se kupi preko apple sajta sto je najveca tragedija.
Na primer, kompanija u koju a licno imam ogromno poverenje i generalno i kad su u pitanju gedzeti za ipode je Belkin. Takodje i grifin mi je OK...

Dobro sam te razumela, ali sam se malo salila. Pored toga, tvoj post je biio koristan, a moj cisto spamovanje, pa si mogao i da da ga obrises i da uopste ne repliciras na njega :) Mada iskreno, meni jabukica jeste slatka, pa cak i na fotrolicama :)

Poslednja izmena:
Broz je napisao(la):
Samo upozorenje tebi i ostalima koji koriste futrole i konkretno ponjac ove firme.
Naime, takve futrole su izuzetno abrzavine prema ipodu i grebu ipod unutar sebe vise nego da futrole nema uopste a da se vodi racuna.
Dalje, otkriveno je da punjac ove firme za kola SPALJUJE bateriju ipod tako sto nakon dva tri punjenja kapacitet pada na pola a nakon mesec dana baterija crkava skroz...
OK. Hvala na upozorenju. Nameravam josh da kupim i taj trendyshield odn. thin film screen protector. Tu futrolu cu koristiti samo prilikom transporta jer samog ipoda nije moguce nakaciti nizasta

Punjac vec imam. Pogledaj post #1 :)

poz

Najbolja zastita za ipod po meni je: silikonska rukavica + screen guard. Nista od koze, skaja i slicno sto ima savove i spojeve koncem jer ti delovi strashno grebu ipod...
OK za punjac, informacija ostaje za druge ljude...

Hej ljudi, još jednom: ima li ko predstavu gde kod nas može da se dođe do
Blaupunkt intrfejza za Apple iPod?

Vrh Dno