Što se tiče itunes-a i app store-a
Rodio sam mečku dok se nisam registrovao .. pretpostavljam da onaj kome je trebalo već je obavio al ajde da napišem za "buduća pokolenja" ...
Daklem, itunes ne da kao zemlju Srbiju pri registraciji a kada pokušate sa bilo kojom drugom traži i kreditnu karticu koju upoređuje sa adresom pa ako se ne poklapa (a neće se poklapati ako imate srpsku karticu a ne podržavaju srbiju) onda se registracija odbija...
Fora je sledeća:
1. Iz iTunes-a normalno priđi na iTunes store (kao neregistrovan) ..
2. klikni na link ka appstore-u, otvori neku besplatnu aplikaciju
3. klikni da hoćeš da je skineš.
4. Kada otvori prozor da se unesu podaci ili da se pravi novi nalog, odaberi novi nalog (slobodno zemlja može da bude i USA), sada pri unosu podataka ukucaj bilo koju američku adresu (state i ZIP kod .. guglaj) ... razlika je u tome što će sada među kreditnim karticama biti ponuđeno i "none".
5. Očekuj konfirmacioni emal (tu sam bio ja ispizdeo jer im se nešto zabagovao sistem i poruka mi je stigla tek sutradan..)
To je to .. imaćete iTunes nalog, radi normalno album art, genius playliste, free softver itd..
iPod Touch 1st gen 16gb, stavljen OS 3.0 (još uvek nije jailbreakovan) i radi ko zmaj ...