Šta je novo?

iPod touch restore greska ????

Eclipse

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
319
Evo u cemu je problem.
Hteo sam da updateujem verziju 1.1.12 na noviju preko iTunes-a.
Pocne on da skida i prikaze da je nova verzija 1.1.15, ok ja potvrdim i on krene da radi.
Medjutim na kraju prikze poruku koja je u attach-u(poruka1.jpg) i tu stane. iPod ne moze da podigne sistem, samo moze da udje u mod za restore.

Imam najnoviji iTunes, probao sam sa resetom,skinuo sam sa neta verziju 1.1.12 i probao nju da restorujem ali nece. Ja ne znam sta jos mogu da probam.

Jel ima neko neki predlog?

U pitanju je iPod Touch 8gb 1gen.

Prilozi

• Poruka.JPG
    Poruka.JPG
    108.1 KB · Pregleda: 87
  • RestoreMod.JPG
    RestoreMod.JPG
    81.4 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Mali pomak, ali samo mali :-(
Vise mi ne prikazuje gresku 1604, sad krene da restoruje firmware, ali to traje i traje.
Koliko obicno treba vremena da se restoruje firmware?

moj predlog ti je da skineš firmware sa neta i da ga manuelno restore-uješ (držiš shift dok klikćeš na 'restore' u iTunes-u i onda ga usmeriš na fajl koji si skinuo)

Probao sam, skinuo sam 5-6 firmware-a i opet nikako da zavrsi.
Juce sam ga pustio celu noc i nista :)
U log file-u uvek stane kod linije:

2009-03-14 00:25:44.015 iTunes.exe[XXXXX]: <Restore Device XXXXXXX>: operation 13 progress 0

a da ti ipak napišeš mail korisničkom servisu i da im sve lepo objasniš? čisto da još više ne bi sjebao iPod...

:) Kome da napisem?
U Srbiji nemamo nikakvu podrsku za iPod. Zovem juce ovlascene servisere sa sajta i niko nije cuo za grske tipa 1604 i sl, a pogledajte strane forume, prepuni sa tim problemima.
Na apple-ovom sajtu nigde nema mail za support.

Ostala mi je jos jedna solucija, da probam da ga restorujem sa nekog Mac-a, ali gde da nadjem Mac :-(

Probaj iz DFU moda

Step 1. Turn off your iPhone.

Step 2. Hold down the power and home button.

Step 3. When you see the Apple logo, release the power button but continue holding the home button down.

Step 4. Open iTunes and wait for it to tell you that its in restore mode.

Probaj iz DFU moda

I to sam probao. Prvo sa rucno ulazio u DFU, pa posle probao i sa ZiPhone programom i opet nista.

Ne znam ni gde da ga nosim na servis.
Probacu u Apple Premium Reseller u Vuka Karadzica pa cemo videti da li znaju to da poprave.

Probaj restore iz DFU moda na drugom racunaru. iTunes ti najverovatnije pravi problem. Mozda ces uspeti i na svom racunaru ako kreiras novog korisnika ali cisto sumnjam. Probaj na drugom racunaru, to ti je i ovako 10min posla.
:wave:

Ako bas nemas drugi racunar da probas idi u C:\Documents and Settings\<username>\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates i move-nes fajlove na drugo mesto za slucaj da ne radi metod. Upali itunes , telefon mora da ti bude u DFU modu i pusti ga da sam download-uje firmware i da odradi restore.

Poslednja izmena:
Sve sam probao prijatelju, i drugog usera administratora i drugi racunar....

Bio sam juce u Vuka Karadzica u to ovlascenom servisu i prodavnici apple stvarcica.
Objasnio sam decku u cemu je problem, i ostavio ipod touch na 1h i otisao sa drugom na pice.
Vratio se, i decko kaze da je ceo restore prosao bez problema na njihovom Mac-u :)

'em mi je instalirao najnoviji software 2.2.1 'em mi nista nije naplatio. Za svaku preporuku.

Problem resen :)

Mozda si mu radio jailbreak......pa mu je tada taj softver sa kojim si to radio menjao baseband ili bootloader, a u medjuvremenu si probao da ga apdejtujes na novi firmware....i sada ne moze da ti radi restore na fabrichki firmware...
U principu, ne razumem se preterano u ipod, ali ja sam imao slichnu situaciju na iphone-u, kada sam probao da ga apdejtujem preko itunes-a, a trenutni firmware je bio "dzejlbrejkovan"...pa mi je pokazivao posle toga onu restore slichicu(kao kod tebe druga slika)

Nazad
Vrh Dno