Šta je novo?

iPod Touch pri povezivanju resetuje računar

Partybreaker

Slavan
Učlanjen(a)
21.02.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD R5 5600 @ 4.65GHz | ID-COOLING SE-226-XT ARGB
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk
RAM
G.Skill Ripjaws V 2x16GB @ 3200MHz
GPU
Sapphire Pulse RX 6800 XT
Storage
Crucial MX100 256GB | Samsung 860 QVO 1TB | WD 10EADS | WD 120EFBX
Zvuk
Sennheiser PXC 550-II | Scarlett 2i2 | Edifier R2730DB
PSU
Seasonic GX-750
Kućište
MS V715
Monitor
MSI MAG274QRF | Dell P2414H
Miš & tastatura
Logitech M705 | Logitech MX Keys
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Postovao sam isto i u temi za nove iPode, ali mislim da problem zaslužuje posebnu temu jer, koliko vidim, mnogi ljudi na netu su imali slične komplikacije.

Naime, dešava mi se sledeće. Pri priključivanju iPoda USB-om, kompjuter mi se resetuje nakon par sekundi. Probao sam rešenja sa raznih foruma koja uključuju:

- vađenje svih USB uređaja, a zatim priključivanje iPoda
- reset iPoda
- reinstalacija iTunes-a
- fixiranje registry fajlova
- provera spyware-a, virusa itd. KIS-om
- gašenje svih manje bitnih programa iz system tray-a, uključujući i pomenuti Kaspersky

Ne znam šta da radim, jedino nisam probao brisanje USB drajvera, ali ne vidim da bi to išta pomoglo jer ostali USB uređaji rade savršeno. Samo mi nemojte predložiti reinstall wina, jer znam da je to univerzalno rešenje za sve probleme kojem ću pribeći ukoliko ne uspem ostalim metodama.

Hvala unapred.

Nisam. Video sam i to kao jednu od varijanti na netu, ali nemam drugi kabl, te ne mogu da testiram. Mogu samo da ti kažem da sam iPod uspeo da napunim na drugom kompu, baš uz pomoć tog kabla. Tako da mislim da nije do njega...

Kablovi za povezivanje iPod uredjaja su vrlo osetljivi tj nikako se ne smeju savijati!
Ako si vec punio bateriju sa tim iPodom i njegovim kablom na drugom racunaru koji se nije resetovao (?!), i ako iPod normalno radi na drugom racunaru (punjenje baterije, promena fajlova itd), onda ti je jedino resenje ne reinstal win vec prvo fdisk!

Tako je, drugi (matoriji) komp se nije resetovao. A syncovanje sa drugog računara nisam probao, nemam instaliran iTunes. Komp je ionako spor, samo bi mu i iTunes falio, ali verujem da ne bi pravio probleme.

I nisam baš shvatio ovo za fdisk? :trust:

Jednostavan reinstal windowsa nije siguran put ka resavanju tvog problema.
Prilikom reinstalacije mnogo toga ostaje u win folderu tako da jedino clean install dolazi u obzir. A to znaci sa fdiskom ukinuti particije (ako ih imas vise) pa onda napraviti novu(e) , i kod instalacije pustiti win da uradi format diska.
To ce mozda da potraje ali i jedini siguran put za resavanje problema!

Pazi, ja sam pod "reinstalacijom" podrazumevao format diska + ganz nov win... A to pokušavam da izbegnem.

Ok, to je dobar pristup.
Nadji na netu neki test program za hardver, prikljuci iPod na ugasen racunar pa tek onda podigni sistem, pusti da test program odradi svoje.

Probao sam nesto slicno, ali cim se pojavi welcome screen, komp se ponovo resetuje. I na kakav si program za hardware mislio?

ja pretpostavljam...a i meni se slicno desavalo, ali ne sa iPodom...desava se da se restartuje. Koliko se secam to je zbog windows fajla gwausb.sys

Proveri da li ti je ukljuceno automatsko restartovanje kad se pojavi BSOD...ako je ukljuceno, iskljuci ga, tako ces videti da li je ovaj fajl razlog...ali ovo je najlakse poraviti reinstalacijom
format diska + ganz nov win

Pa verovatno je samo jedan fajl uzrok ovakovom restartu, čitao sam da je nekima čak i Daemon Tools pravio problem (?!), te mi je ovaj gwausb.sys deluje mnogo logičnije.

Proveri da li ti je ukljuceno automatsko restartovanje kad se pojavi BSOD...ako je ukljuceno, iskljuci ga, tako ces videti da li je ovaj fajl razlog...

Kako to da proverim?

Hvala obojici na trudu.

Problem solved.

Ako me pitate kako, ne znam zaista. Jedno vreme sam ga punio na starom kompu, a na ovom nisam ništa radio po tom pitanju. Jedino što mi pada na pamet jeste to da sam tweakovao SP2 to SP3 zbog GTA i sad mi negde prepoznaje kao da imam SP3.
U svakom slučaju, bitno je da je problem rešen.

Hvala svima koji su probali da pomognu.

Pošto me je ponovo zadesio identičan problem, morao sam da tragam za rešenjem. Za sada sam uspeo da ga osposobim za rad. Izgleda da je problem bio u iPod-u, mada više ništa ne mogu sa sigurnošću da tvrdim. Uradio sam par stvarčica od kojih mislim da je najznačajnija bila čišćenje cookie-ja, brisanje history-ja i sličnih stvari iz Safari browser-a. Pored toga sam izbrisao sav mail koji sam slao sa iPoda, kao i screenshotove koje sam napravio (ovo sam naravno pročitao da tako treba, inače se ne bih setio nikad).

Poslednja izmena:
Vrh Dno