Šta je novo?

iPod Touch 4G

ParamourT

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2010
Poena
151
Gdje da nadjem iPod Touch 4G (32GB) po povoljnoj cijeni? Gledao sam na GlobeNet, pa mi je skupo, pa ako neko mozda zna negdje jeftinije i povoljnije recite. Prednost blizina Novog Sada (ili sam Novi Sad).

samo preko oglasa, pogledaj isrbija.net forum

Nema povoljnije. Sve prodavnice u BG-u ga nude za 29 iljada i nesto. Sramota......nesto sto kosta 230$ ili ti 14 200 dinara kod nas duplo vise

ti si nesto pomesao, 230$ nije 14200, ja sam moj 8g nov platio 180 evra i prezadovoljan sam, cam imam skoro 3 gb slobodnog prostora, a imam nekoliko slika, muziku, apps, i games.... :)

ti si nesto pomesao, 230$ nije 14200, ja sam moj 8g nov platio 180 evra i prezadovoljan sam, cam imam skoro 3 gb slobodnog prostora, a imam nekoliko slika, muziku, apps, i games.... :)

Kako nije? Srednji kurs dolara na danasnji dan je 72.8 dinara. Pomnozi to sa cenom u Americi koja je 230$ dobijes 16.744 dinara. Omasio sam za par iljada
A de si ti platio 180 eura? Preko oglasa ili...........?

Najbolje da uzmem iz Njemacke? Cini mi se da je tamo 299€, ako nisam omasio.

Preko oglasa imate 8gb za 180e, 32gb za 220-250e.

Znam, vidjao sam, ali ne znam da li da vjerujem oglasima :) Mozda bih radije platio vise novca ali da budem siguran da kupujem ispravan uredjaj.
Ali ipak sam vidjao oglase gdje su iPod-ovi skroz novi.

Samo ne razumijem kako neko ima koristi da prodaje nove uredjaje po 220-230€ (neotpakovane) ako su skuplji da se kupe ovako? Sigurno gube novca..

Ko kaze da su oni platili te uredjaje toliko?:) Vecina ih dobije po nizim cenama ili ih dobije.
Ja sam dobio iPod Touch kao nagradu upravo. I ne mogu da shvatim zasto iko baca novac na ovo. Moj Sony mobilni od <200e radi vise od ovoga i laksi je za koriscenje :( Em ne mora da se tumba preko iTunes-a sve.
Ali bice poklon nekome ;)

Ok to, ali neki vidim da imaju po 10 iPhonova ili necega, ne vjerujem da su bas sve dobili na poklon.

Je li ko kupovao iPod ili iPhone preko oglasa?

I ja razmisljam da kupim ipod 4g preko oglasa, imali ko kakav savet na sta treba obratiti paznju

Pa prvo gledaj da mu je sve ispravno, dakle, touch screen, wifi, kamera, da je softver u njemu ok i da moze ili vec jeste jailbreakovan, takodje obrati paznju na ogrebotine na ekranu, pozadi manje vise posto ih svaki ipod ima jer su kucista od mekog metala pa se lako grebu. Sa Itouch4 ne mozes da pogresis, relativno nova generacija, ni ne mogu da budu mnogo korisceni i izakani, tako da samo napred, kupi preko oglasa. I ja sam moj 2g uzeo preko oglasa polovan i ne zalim ni dinara.

E da jos nesto obrati paznju na opremu koja ide uz njega, gledaj da dobijes slusalice i futrolu, a kabl je vec standardna oprema.

ništa nije standardno, pa ni te ogrebotine... ko nije čuvao uređaj ima ogrebotine, ko jeste nema. moj itouch nema ni jednu tačkicu nigde. da li je to nestandardno? svašta. ja ne bih kupovao izgreban ipod, a to bih preporučio i vama. čim je on izgreban znači da ga vlasnik nije pazio i ko zna šta je radio sa njim i kako se ponašao. ako već kupujete izgreban, onda se cena ubije za bar 50% zbog toga, a nije da kaže: ma to je standardno znaš.... kakav standard?

Ne mislim na ogrebotine tipa ko da je preziveo pad s vrha kamenoloma, vec sitne minijaturne sa zadnje strane koje se dobijaju cak i kad ga stavis na sto bez futrole. To sto tvoj nema znaci da si ga nosio u futroli nonstop, a sta oni ostali da kazu koji nemaju futrolu? S prednje strane imam foliju i ekran je perfektan ali sa zadnje nije jer iako imam futrolu, nisam ga nosio stalno u njoj i ima minijaturne ogrebotine koje se ni ne vide osim kad ga stavis direktno pod svetlo i zagledas. I sta sad, da recimo prodajem moj Ipod, trazis da ti oborim cenu za 50% zbog tih sitnih ogrebotinica sa zadnje strane? Izvini ali lupas gluposti. To sta sam ja, ili bilo ko drugi, radio sa ipodom, to ti ne mozes da znas, jer ipak kupujes polovan Itouch, i prodavac moze da ti slozi pricu koju on hoce. Zna se koliko se krecu cene polovnih itouch-eva, trazis da ti okaci slike, ako si zadovoljan stanjem uredjaja, kupis, ako ne, trazis dalje, prosto i jednostavno.

čim ima bilo kakve ogrebotine znači da ga nisi čuvao. kako se ponašaš prema uređaju toliku cenu možeš i da očekuješ za njega. hoćeš da kažeš da isto vredi tvoj izgreban itouch i neki koji je bez tačkice, perfektan, ali perfektan? hoćeš da kažeš da ništa ne vredi to što je neko svoj uređaj pazio da ga ne spusti nigde da ga ogrebe, i da istu sumu možeš da tražiš ti koji si svoj koristio "normalno"? nije baš isto, zar ne?

Hvala puno na brzom odgovoru, e samo jos nesto video sam puno oglasa i razlicitih cena i koliko sad realno vredi ipod touch 4g 8gb polovan sa ocuvanim displejom i sitnijim ogrebotinama pozadi a koliko isti takav nov u kutiji(neotpakovan) jer sam vidjao puno takvih oglasa, i jos samo jedna stvar, jailbreak jel to dodaje jos na cenu.

ako kupiš nov, onda moraš sam da uradiš jailbreak. ovako ne bi trebalo da dodaje još na cenu, eventualno može da pomogne oko izbora, da izabereš baš taj a ne neki drugi... ionako ćeš morati nekad da ga update- uješ i jb- uješ ponovo sam...

Ne stavljaj mi reci u usta koje nisam ni rekao. Pricas o nekim stvarima koje se podrazumevaju pri kupovini bilo kojeg polovnog uredjaja. Zna se da svaki polovni uredjaj koji je u mint stanju ima vecu vrednost od onog koji nije. Ti si taj koji misli da ako uredjaj nije u mint stanju da odma treba jos 50% da se spusti cena. Znaci po tvom, recimo neko prodaje 2g 32gb itouch za 120e, ali nije u mint stanju i to odma vredi 60e? Ne precenjuj svoj "savrseni" itouch. ;) To sto neki ima recimo minijaturne ogrebotine, moze da se kompenzuje dodatkom neke kvalitetne futrole za isti, ili smanjivanjem cene max 10-20e u zavisnosti od stanja uredjaja.

ja sam mislio baš tako kako ti kažeš. problem je što ljudi svoje uređaje cene kao da su perfektno očuvani pod izgovorom da su te ogrebotine standardne... e takvima bih skresao cenu tih 50%, ali ne 50% od njihove cene, nego 50% od novog (ako oni prodaju recimo za 75% od novog). ne znam dal si me razumeo...

Sad se razumemo. Prvobitno sam te razumeo da misliš da se cena skreše za 50% od cene polovnog uredjaja što je apsurdno. Normalno da svaki uredjaj treba proveriti jer ima svakakvih prodavaca, najbolje bi bilo da se uredjaj vidi i proba uživo pre kupovine što je i najbolja varijanta tako da bi na licu mesta mogle da se odrade bilo kakve korekcije cene ukoliko uredjaj ne zadovoljava potrebe kupca.

loše sam se ja izrazio... ako je nov recimo 100, savršen polovan 75, onda će lošije očuvan biti 50... garancija je inače bitna, al od toga nema ništa što se tiče apple uređaja, osim ako ih ne platiš 600% skuplje...

Ok hvala, znam sad na sta da obratim paznju, a jel moze da se javi neki kvar oko povezivanja sa racunarom da li cu i morati i to da proveram?

U principu ne, samo skini najnoviji Itunes sa neta i ne bi trebalo da bude problema.

Nazad
Vrh Dno