Šta je novo?

iPod Touch 1.1.3 firmware pitanje???

shmeksi

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2007
Poena
320
Na koji nacin proveriti, pri kupovini, koji je firmware na iPod-u tj. da li je firmware 1.1.3? Uzmimo u obzir i "ljubaznost" domacih prodavaca koji normalno ne dozvoljavaju da se ukljuci iPod. Ovo me bas zanima.

Iskreno ne znam, ali imam jedan, tako da znam da je svejedno, ako imas stari lako ces ga preko Itunes-a upgradeovati, a ako imas 1.1.3 skines fw 1.1.1 sa neta pa ga ubacis...
Ako ti bude potrebna pomoc, pitaj.

Iskreno ne znam, ali imam jedan, tako da znam da je svejedno, ako imas stari lako ces ga preko Itunes-a upgradeovati, a ako imas 1.1.3 skines fw 1.1.1 sa neta pa ga ubacis...
Ako ti bude potrebna pomoc, pitaj.
ne, ne, nemam ja ipod, a citava poenta oko firmware 1.1.3 je u tome sto mora da se doplati 20$ da bi se updejtovao. Tek ipod touch koji su proizvedeni od nekog odredjenog datuma imaju po defaultu 1.1.3 firmware, pa sam naglas razmisljao kako moze kupac kod nas da utvrdi da li je verzija firmware na ipod touch-u koji on hoce da kupi 1.1.3???

Izvini a kome treba da platis 20eur da ga prebacis na 113 ?

http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1161

ovo se sve odnosi na ameriku, ali pretpostavljam da je update na 1.1.3 isti i u ostatku sveta tj. da mora da im se da tih 20 dolara.
najbolje bi bilo, ako ti vec imas ipod touch, da probas da ga updejtujes na 1.1.3 (normalno sve legalnim putem, nikakve jailrbeak varijante) i da prenese da li ti trazi neki kes da bi to odradio ili moze i za dzabe da se uradi.

Na 1.1.3 necu da ga apdejtujem jer nije jos jailbrejkovan, ali imam 1.1.3 fw kod sebe i moze se updejtovati u dva poteza (u Itunes-u izaberes update, pritom drzis shift da bi ti dao lokalni fajl da izaberes, izaberes fw i to je to...) ali onda imas samo Ipod Touch Native apps - sto je bedak, sada imam brdo korisnih aplikacija instaliranih i dok ga ne krekuju ne apdejtujem ga (btw trenutno sam na fw 1.1.2).
10000% moze da se uradi i to dzabe, mogu ti 1.1.3 fw okaciti negde ako ti bude trebao (naravno imam i oba prethodna).
Zakljucak:
Slobodno kupi sa bilo kojim, jer uvek mozes mu menjas fw bez po muke.

odlutali smo od mog pitanja, koje glasi "kako prilikom kupovine ipod touch-a u srbiji ustanoviti da li je firmware na njemu 1.1.3?"

jailbreak varijante me stvarno ne zanimaju, pa zato i pitam ovo pitanje.

To što se plaća je upgrade za aplikacije a ne za firmware.

Novi iTouch koji ima fw 1.1.3 već ima Mail, GMaps, i još meteo i berzu koji su običan widget, a oni koji su ga kupili sa starim fw nemaju te stvari, pa kome to treba može da plati upgrade ili besplatan jailbreak. Sam fw 1.1.3 je besplatan za sve i svako može da ga stavi, ali nove aplikacije koje donosi taj fw se dobijaju samo ako se plati.
odlutali smo od mog pitanja, koje glasi "kako prilikom kupovine ipod touch-a u srbiji ustanoviti da li je firmware na njemu 1.1.3?"
Ko kupi online na Apple store garantovano dobija 1.1.3, e sad da li je to izvodljivo iz Srbije ne znam:D

Najbolje gledati po serijskim brojevima koji oznacavaju nedelju proizvodnje...tako sam ja uzeo 38. nedelju koji nije imao LCD problem.

To što se plaća je upgrade za aplikacije a ne za firmware.

Novi iTouch koji ima fw 1.1.3 već ima Mail, GMaps, i još meteo i berzu koji su običan widget, a oni koji su ga kupili sa starim fw nemaju te stvari, pa kome to treba može da plati upgrade ili besplatan jailbreak. Sam fw 1.1.3 je besplatan za sve i svako može da ga stavi, ali nove aplikacije koje donosi taj fw se dobijaju samo ako se plati.

Ko kupi online na Apple store garantovano dobija 1.1.3, e sad da li je to izvodljivo iz Srbije ne znam:D
ma znam sve to, zato i pitam kako proveriti da li je ipod touch koji neko kupuje 1.1.3

kontam da ako neko vec update-uje na 1.1.3 da zeli i aplikacije....kao i uvek apple uspeva da izmuze i poslednju paru od svojih kupaca.

Vrh Dno