Šta je novo?

iPOD nano IIgen

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Pa interesuje me kad će se pojaviti kod nas (ili ako se već pojavio, GDE?), i kolika će mu biti cena s obzirom da je na trulom zapadu 149€ verzija od 2GB ?

:type:

Pa kada sam ja kupio Nano1 4GB u Nemackoj sa njihovim porezom od 16% za 249e ovde je isti takav bio 330e u Comtradeu !!!

Nece skoro kod nasa i nemoj da ocekujes prni pribliznu cenu americkoj

Pa to sam i pretpostavljao... :(
Ipak ću ja da kupim iPOD nano 1GB black...nije ni on tako loš... :)

Sto se nano-a (2nd gen.) tice, ukratko: kolega se juce vratio iz Amerike gde je kupio 2 komada, od toga jedan planira da proda. E, sad, da ne bi krsili pravila malih oglasa (reklamiranje za ortaka, itd) ko je zainteresovan neka prosledi PM pa ce dobiti broj telefona. Licno moze da isproba njegov, s obzirom da je drugi neotpakovan. U pitanju je Novi Sad, pa sad kome odgovara...

kako se prepoznaje koji je "gen" ipod ?

Pa po materijalu i boji najlakše...

Gen I - plastika bela i crna (1, 2 i 4 GB kapacitet)

Gen II - aluminijum (najmanji 2gb model je srebrno-beli ostali su zeleni roze ....tralala a 8gb je crni)

Nadam se da nisam nešto lupio! Poz

nisi lupio.
ali najvaznije je da je baterija i dalje ista = ******

24h (na svim testovima) ****** ??? Hmmm...

meni baterija traje i traje...od jutra do mraka slusam nesto i ne potrosi se...

Cak i kod mene na iPod Video 5th Generation sa novim firmware-om (1.2) baterija traje duze (tj. oboljsali su autonomiju), a dodali su i opciju za podesavanje nivoa osvetljenja ekrana, pa je autonomiju moguce dodatno produziti... IPod 5.5th gen ima isti firmware + jos bolju bateriju...

Novi Shuffle i Nano takodje imaju bolju autonomiju nego prethodnici.

Ma lep je i ovaj, al' mi zao sati 210€, uvek ima nesto prece.
1206099.jpg

Hmm...još ga nema kod nas (II gen nano-a)...bezveze...

Nisi u pravu, stigla je kompletna serija (nisam video Shuffle, doduše) u AppleCentar, u Maksima Gorkog. Bio sam pre više od nedelju dana i bili su 2, 4 i 8 GB u svim bojama. I novi iPod 5.5 Gen, čak i onaj U2 Signed Edition (Crno Crveni). Stiglo je nešto i u CT, ali nisam siguran šta i koliko, samo znam da ću dobiti na test i da treba da se piše :)

YEAH! Upravo sam postao najsrećniji štrumf na celom svetu a i šire! ODOH U KUPOVINU! :D :D :D

Zavisi šta smatraš pristojnim. Za EU tržište, mislim da su Ok cene...

Pa recimo kao u Nemackoj ili vrlo blizu
150e za 2GB model
200e za 4GB model i
250e za 8GB model

Poslednja izmena:
Pazi kad i nisu mnogo velike cene,a i razlika izmedju I i II gen. je svega 1000 dinara sto i nije lose,s obzirom da se vrte i kod nas na oglasima po 180-190 eura za I gen. a II gen. ce verovatno biti slicne cene,sto onda i nije lose,ispada da je svejedno da li uzeli na oglasima ili legalno!?
Pozdrav ,)

Ja ga platio u ComTrade-u u Mercatoru 15486 dindži! (IIgen verzija od 2gb) Instalirao iTunes...dodavao pesme u library jedno 15tak min...sad skida novi software za iPOD v 1.02 to je nekih 20mb...ujedno je dotični i povezan i puni se baterija!
Do sada je utisak WOW !

P.S. Ko izmisli šaltanje po meny-ju preko ovog touch-wheel-a...istripovao sam se da mi ne rade dugmići (dole, gore, levo, desno...) ...al sad je sve super, već sam se navikao!

edit: greška pri update-u software-a na v1.02 error number 1417....koga da pitam šta je ovo? Jel zna neko?

edit#2: našao rešenje:
One of the things that bothered me about iTunes7, is that even though it has a great interface for managing the iPod, I couldn't get it to update my first gen iPod Nano to the 1.2 firmware due to an unknown error in 1417. But now, thanks to the admin of Chernick.org I now can.

Here are the steps you have to follow:

1)Plug in your iPod and wait for iTunes to tell you an update for it is available
2)Click the Install button on that dialog and keep an eye on your iPod
3)When your iPod screen switches from the flashing "Do Not Disconnect" message to the Main Menu screen, unplug the iPod, wait a couple SECONDS, plug the iPod back in
4)You should notice some slow-down in the progress meter and a new dialog box should come up and tell you your iPod is being updated and to not disconnect it until the update finishes
5)That's it. Wait for the update to finish and iTunes will re-recognize it and show its new up-to-date status.

Poslednja izmena:
Vrh Dno