Šta je novo?

Ipod Nano i Nike Air Max

patrola

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2006
Poena
319
Dobio sam patike od preko neke Nike Air Max! Dok sam im se divio slucajno sam skinuo ulozak i video neto nalik nekom senzoru ili cipu u unutrasnjosti! Malo sam guglao i saznao da mugu patike da se bezicno povezu sa Ipod Nano playerom?:p Zanimljivo, zar ne? Sta to zapravo znaci, da mogu da vidim na playeru kojom se brzinom krecem, koliko sam presao itd? Jel neko cou nesto o ovome?

mislim da ima nesto u poslednjem svetu kompjutera o tome ... baci pogled ako ti je pri ruci

Zanimljiva ideja mada je malo pozerski :d
A i nije mi jasno kako moze da izmeri koliko si kilometara/milja presao, kako sezor moze da zna kolike korake pravis ?

Pa kad zgaziš jednom patikom na zemlju, a zatim drugom, on izračuna razdaljinu između istih :D

nah. Svi pedometri rade po pretpostavkama koraka na osnavu dimenzija osobe koja ih nosi. Svi razumne cene tacnije. ma i onih koji to rade GPSom ali kome to treba!

koliko uopste kosta taj ipod? i da li ima kod nas? mozda jeste pozerski ali sto da ne kad sam vec patike dobio dzabe! Samo se plasim da ce player da me kosta boga oca! na sajtu proizvodjaca je 149 dolara!

Poslednja izmena:
Da, u pitanju je obican Nano tj. Nike+ kit dolazi bez iPod-a i kosta oko 30 USD. Podrzan je samo Nano, posto regularni iPod zbog internog HDD-a nije podesan za trcanje.

http://www.nike.com/nikeplus/

Poslednja izmena:
Mislim da je to suvise skupa igracka, pogotovu nekome ko ne trci! Ipak hvala na informacijama, bilo je korisno! pozz

Poslednja izmena:
Ustvari ti uopste ne trebaju nike patike, nego najobicnije ... naravno potrebno je da posedujete ipod nano i da se dokupi taj nike+ ipod kit , koji kosta kod njih 29.90 $ a kod nas 3000 dinara ...
U tom kit-u se dobije adapter za ipod i adapter za patiku ( samo jedan ) koji stavite na patiku ( bilo koju, samo je prednost sto nove nike patike imaju napravljenu tj predvidjeno mesto iliti rupu za senzor ) i to je to !
Meni jako zanimljivo deluje jedino me interesuje koliko to moze da bude precizno, s'ozirom da ne unosis ni visinu ni tezinu ni godine ... kako onda meri potrosnju kalorija , a i predjene kilometre ?
Verovatno mora da ti bude fiksiran ipod u odnosu na taj senzor u patici ?? Aj neka neko napise nesto ! pozZ

A kako bi ti u najobicnije patike ubacio nike+ senzor? Recimo, u neki nike shox model? Pa to ce da ti napravi zuljeve pre nego sto i pocnes sa trcanjem.

Poslednja izmena:
Ja bi to verovatno uradio ovako nekako ba ! I verovatno nebi imao zuljeve !

Taj senzor moze da se nalazi bilo gde na patici, ne mora da ti bude ispod noge ili uloska ;)

pogledaj slike !

Prilozi

• ipod.JPG
    ipod.JPG
    29.2 KB · Pregleda: 198
  • ipod2.JPG
    ipod2.JPG
    24.3 KB · Pregleda: 177
Poslednja izmena:
Dotican senzor za patike i ipod ima u Delta Sportu u Knez Mihajlovoj

kakve gluposti
postoje prave stvari za merenje kalorija, a za predjene kilometre gps uredjaj. Ovo je jos jedna od glupih ideja proizvodjaca patika da obezbede konkurentsku prednost, secam se onih patika sto je mogao jezik da se napumpa ili onih reebok ventilator koje veze za ventilacijom nisu imale, i slicne gluposti, kao one svetlece patike itd.. Mozda gresim, ali mislim da su to samo promasaji..

Pa ja sam pre jedno 15 godina imao iskustvo sa sličnim sistemom i ručnim satom, pa i nisam baš impresioniran, a ni tad nije radilo bog zna kako precizno :).

Poslednja izmena:
15 godina je ipak puno vremena... Zar ne mislis da je ta tehnologija barem malo uznapredovala?

Pa pošto radi na istom principu pogađanja dužine koraka i nije nešto uznapredovala.

Pa pošto radi na istom principu pogađanja dužine koraka i nije nešto uznapredovala.

Pretpostavljene duzine koraka, jer nemaju bas svi pedometri podesavanje duzine koraka pa se uzima prosek pa ko nije u proseku eto se pojavi razlika.
Ma bolje je bez njega, ko zna mozda pretrcis i 68km na dan a ni neznas.:banana:

Vrh Dno