Šta je novo?

iPod mini anywhere?

• Začetnik teme Začetnik teme hype
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

hype

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
609
Zna li neko, gde su Novom Sadu/Beogradu moze pronaci iPod mini? Na mac.co.yu vidim samo klasicne iPod-ove.

Drugarica je pre neki dan kupila 'obichni' od 15GB, i reche mi da su njoj tamo rekli da ce uskoro i kod njih (valjda je kupila u tom mac.co.yu, koji je isto shto i applecentar.co.yu ?) biti IPod Mini, i da ce valjda koshtati 25k. Ako je ta informacija tachna treba ih obesiti za onu stvar na sred terazija jer je cena vishe nego bezobrazna za player koji koshta 250e.

P.S. player rula! 🙂

Zapravo vidim da mu je cena 250$, a ne eura - sto je jos gore. Izgleda da ce se bas dobro ugraditi 🙁

Ne mozete da poredite sa cenom u USA, vec samo u Evropi.
Par puta smo vec diskutovali o tome.

Da li vi razmisljate o ceni transporta, porezu i ostalim dazbinama, a + treba platiti i radnike...
Ne treba porediti cene u USA sa onima kod nas...

Ja sam razlisljao o kupovini tog playera. Imas u Apple centru Yugoslavia, i u toj radnji ciji je sajt www.mac.co.yu -kod njih je cena 18800 din.

Ipak, posle dosta reviewa procitanih po netu, zakljucio sam da i nije bas sve sjajno u vezi njega. Meni smeta sto baterija kratko traje, a posto je u pitanju LiIon, kad crkne posle 1-2 god, problem ce biti zamena.

ovi sa mac.co.yu su imali na lageru mini pre neka 4 dana, a posto ne verujem da se ubijaju od posla...imaju ga jos 🙂

Pa dele ga dzaba ako kupis, valjda, reno clio iconect!
Pa eto ako nekom trebaju kola i ipod mogu ubiti dve muve 1 udarcem!

Misha je napisao(la):
http://store.apple.com/Apple/WebObj...DZsK0NfV0S191A/0.0.9.1.0.6.21.1.3.1.1.0.0.1.0

ne moze niko da me ubedi da su cene kod mac.co.yu ikako opravdane, a te fore porez, transport i dazbine Vocko ostavi sa strane. Razlika u ceni od 100tinak eura ili manje je mnogo bezobrazna!!!

Dobro bre Misho kao da ne znas gde zivis... Ovde bilo sta da se uveze, a da nije mainstream ide uzasno sporo. Koliko ljudi uopste cula za firmu Apple ? Koliko njih zna sta je kvalitetan mp3 player ?
Ovi sa mac.co.yu verovatno imaju toliki obrt tih mini iPod player-a da sebi ne mogu da priuste da mu spuste cenu vise koliko ih (malo) prodaju. Naravno tu opet postoji varijanta da hoce da oderu narod, jer nema gde drugde da se kupi...

Ma dobro, ja sam malo iznerviran time kako neke tako stvari baznoslovno koshtaju kod nas. Pichite dalje... 🙂

petkods je napisao(la):
Ja sam razlisljao o kupovini tog playera. Imas u Apple centru Yugoslavia, i u toj radnji ciji je sajt www.mac.co.yu -kod njih je cena 18800 din.

Ipak, posle dosta reviewa procitanih po netu, zakljucio sam da i nije bas sve sjajno u vezi njega. Meni smeta sto baterija kratko traje, a posto je u pitanju LiIon, kad crkne posle 1-2 god, problem ce biti zamena.

ovi sa mac.co.yu su imali na lageru mini pre neka 4 dana, a posto ne verujem da se ubijaju od posla...imaju ga jos 🙂

Hvala, na info.

Nego, tih 18800 nije toliko vise od 250$? A ovde se opet rasplamsala rasprava o cenama US-SCG.

a jos kad uvedu PDV...

Vocko je napisao(la):
vise koliko ih (malo) prodaju. Naravno tu opet postoji varijanta da hoce da oderu narod, jer nema gde drugde da se kupi...

kako nije?

To je 3800 dinara, ili 50 evra!! Po meni, drsko je da jedan Amerikanac, sa par puta boljim zivotnim standardom od naseg, kupuje te uredjaje toliko jeftinije.

Ipak, moja sestra koja zivi u USA kaze da tamo skoro svako ima taj apple i-pod. Sa te strane, veliki je promet, pa im se moze da smanje cene.

Cao, Dejan

Pa, mislim - nije toliko vise od 250$, koliko je onih spomenutih 25000 din.
Iskreno, ne mogu da poverujem da mac.co.yu prodaje po toj ceni. Nekako sam navikao da se bas astronomski ugrade. Nazvacu ih vec sutra.

Poslednja izmena:
Pa ja rekoh da nisam siguran, ali znam da je drugarica kupila za tih 18k shto spominjete model od 15GB, e sad ako isto koshta i mini, onda je to josh iznenadjujuce 'dobra' cena 🙂

hype je napisao(la):
Pa, mislim - nije toliko vise od 250$, koliko je onih spomenutih 25000 din.
Iskreno, ne mogu da poverujem da mac.co.yu prodaje po toj ceni. Nekako sam navikao da se bas astronomski ugrade. Nazvacu ih vec sutra.

cuj, cene su sledece: 24500 je model 15 gb, a oko 26000 je model od 20 GB. Ta cena od 25000 za onaj 4 GB budjavi mini je, da kazem, cista spekulacija. I 18800 je puno za taj mini, ja ga kod nas nikad ne bih kupio, IMO.

:wave:

Za ~25000 dinara moze da se kupi iRiver H340 koji ima 40 GB HDD 1.8", kolor ekran od 262k boja i Senheiser MX700 (?) slusalice kao i gomilu dodatne opreme. Moze da sluzi i za prenosenje fotografija sa digitalca i pregled istih na velikom kolor ekranu na samom iRiver-u. Zvuk koji daje je stravicno dobar, ali nisam probao iPod, ne znam koliko kvalitetne slusalice ima, niti sam imao uvida u njegove mogucnosti.

danas dosao od njih novi modeli od 20 i 40 gb treba da stignu do kraja nedelje po ceni oko 300 i 400 eur kazu (ako se nevaram) kao i mini ali to je samo 4 gb.
ja sutra idem da uzmem veliki.
nervira me samo sto udaraju po usima za dvu mogucu opremu.
sta mi vredi sto mogu da ga koristim kao externi hdd kad vecina ljudi nema firewire a firewire/usb kabal je... nesecam se 30ak jevreja valjda futrola 50ak itd.
prodajem svoj iriver ifp-390 koji je strasan ako ti je 256mb dovoljno

delimir je napisao(la):
Za ~25000 dinara moze da se kupi iRiver H340 koji ima 40 GB HDD 1.8", kolor ekran od 262k boja i Senheiser MX700 (?) slusalice kao i gomilu dodatne opreme. Moze da sluzi i za prenosenje fotografija sa digitalca i pregled istih na velikom kolor ekranu na samom iRiver-u. Zvuk koji daje je stravicno dobar, ali nisam probao iPod, ne znam koliko kvalitetne slusalice ima, niti sam imao uvida u njegove mogucnosti.

Ne verujem da na ipodu zvuk opravdava razliku u ceni. Btw, slusalice za ipod su dobre, ali nisu za padanje na nos. kad sam cackao ipod kod jedne drugarice, zakljucio sam da obicne panasonic sluske bolje "staju" u uho nego te apple. Koliko se secam sa sajta, uz taj iriver dolaze neke prosecne sluske.

Za te pare, kod nas, taj iriver je bolja kupovina, pod uslovom da nekome treba 40 GB 😉

Koliko videh na pyramid-ovom (tj. compalndovom kako god) sajtu, cena za H340 je €440.00 pa ne vidim kako je to ~25000 dinara. Verovatno je Delimir mislio na H320 koji koshta €370.00 pa se manje vishe uklapa u tu cenu... ili vi svi imate neke dilerske cene u complandu ? 🙂

Nisam ni gledao kolika je cena h340, a verujem takodje da Delimir tu cenu nije dzabe napisao 😉

nazalost, nemam dilerske cene tamo 🙂

Misha je napisao(la):
Koliko videh na pyramid-ovom (tj. compalndovom kako god) sajtu, cena za H340 je €440.00 pa ne vidim kako je to ~25000 dinara. Verovatno je Delimir mislio na H320 koji koshta €370.00 pa se manje vishe uklapa u tu cenu... ili vi svi imate neke dilerske cene u complandu ? 🙂

Greska, greska, mislio sam na model od 20 GB, a probao sam nekoliko dana model od 40 GB. Sve bi trebalo da je isto na manjem modelu osim kapaciteta, pa opet taj iRiver H320 nudi vise od iPod-a. Mada ne znam, mozda su nesto skembali u taj iPod, kao kod Apple racunara - neki feeling 🙂 pa opravdava visoku cenu...

Slusalice kod H340 su bolje nego npr. kod IFP880, a IFP880 ima Senheiser slusalice.

Creative plejeri sa HDD-ovima su nesto povoljniji, ali nemaju kolor ekrane 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno