Šta je novo?

Ipod classic 80gb ntfs?

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Po defaultu je fat32 i OS na ipodu ne moze da radi na ntfs-u, ali me interesuje da li bih mogao da ga formatiram kao ntfs, a onda po potrebi vratim na fat32 (restore preko itunesa) i da li mozda moze da se napravi 2 particije, jedna ntfs a druga fat sa sistemskim fajlovima?

Možeš da ga formatiraš u NTFS, ali će ti služiti samo kao prenosni HDD. Tek kada ga restoruješ preko iTunes-a dobićeš nazad svoj iPod. :)

Formatirao sam ga kao ntfs i win7 ga normalno prepoznaje, ali lg tv nece. Izbacuje gresku. Stavio sam 4096bit alocation size, tj sam se stavio na toliko. Neka ideja?

Koliko je meni poznato neće nijedan TV da ti ga vidi ako nije FAT(32). NTFS traži dodatne drajvere, a to po TV-ovima ni kao opciju nisam viđao.

Nijedan TV ne cita NTFS koliko ja znam :)

Cekaj, jel mislis na generalno sve prenosne uredjaje sa NTFS particijama ili samo na konkretno ovaj slucaj sa Ipod-om?

TV prijemnici treba da čitaju NTFS. Koja je svrha da TV ima podršku za mkv/h264 fajlove a ne može da čita preko 4GB (koliko je limit za FAT32)? Masa mkv/h264 filmova je preko 4GB.

Moj LG LH5000 čita externi HDD WD Passport 500MB koji je formatiran u NTFS a i svi LG i Samsung modeli (2009/2010 godište) sa USB takođe. Provereno.

Koliko se ja sećam dok sam posedovao iPod Classic postojala je opcija u iTunes gde se čekira da će se prostor koristiti kao eksterni disk ili tako nekako, probaj da li postoji ta opcija i čekiraj.

Poslednja izmena:
Ne znam ko vam je to rekao da ne citaju ali juce sam uzeo samsung LE40C530 tv, i prvo sto sam u radio jeste da sam izvadio 1.5tb hard iz kompa i nakacio preko reka na usb od televizora. Hard je u NTFS formatu i naravno da je procitao kompletnu sadrzinu hard diska, i otvorio mkv fajl Avatar full hd od 15gb.

Vrh Dno