Šta je novo?

Ipod Classic 160gb

Zbog zakona iPodovi u evropi imaju softverski volume cap limit i mnogo je tisi zvuk u odnosu na americke iPodove.Ovo nije samo od seste generacije nego i od pre...i nema to veze sa volume limit u settingsu. Ne znam kako ti ne primecujes da je pretih, kod mog se bas vidi... u busu jedva cujem muziku, a skoro svi drugi plejeri su normalne glasnoce i necujem buku busa... Mozda si ti iPod dobio iz Amerike pa je zato tebi normalan... cudi me to sto se ovde niko ne bavi time, jedino znaci da jako malo ljudi imaju evropske iPodove... Jednostavno se ne moze sa ovako tihim plejerom! Potrazi na netu, ukucaj u googlu "europian ipod volume limit cap" i videces o cemu pricam... ja sam naso samo informacije i rasprave, i pominjanja alternativnih filmwarea, al ne i resenja.
http://www.cableforum.co.uk/board/26/22959-is-your-ipod-too-quiet.html
sa vikipedije:

On January 15, 2008, Apple released a firmware update (1.1) via iTunes. The features and fixes are simply listed as iTunes rentals and bug fixes, although early tests show Cover Flow improvements. The update has also been criticised by users who have reported the volume cap has been decreased so the volume is lower even at full. A small amount of iPods are also said to have bricked since the update. Some users have also complained of hissing noises emanating from the headphones after the iPod is put into sleep mode.

Sorry, nisam obratio pažnju.
Moj iPod je from USA, tako da...
Šta da ti kažem, nadam se da ćeš naći neki način da ga "opraviš".
Pozz

Isti slucaj, imam ipod iz USA i dovoljno je glasan. Nisam nikad cuo neki kupljen kod nas, prvi put cujem da se razlikuju. Inace ne znam sto dajete toliko para za futrolice, ipod socks rade posao za 200 din

imam ipod sock i ****** je. non stop vadim i vracam ipod i moze da se desi da ti isklizne iz carape. naravno da je dovoljno glasan kad je iz USA

Poslednja izmena:
Hm, 2 godine svakodnevnog koriscenja ipoda i ni jednom nista ni slicno... Uz to sasvim zadovoljavajuca zastita, ni jedne ogrebotine nema na playeru... Ako je kod tebe drugacije onda nije problem u futroli nego u tebi

brate naravno da nema ogrebotine carapa je super zastita al stvar je u tome sto je jako veliki smor vaditi i vracati non stop ipod u carapu. mnogo je lakse staviti u futrolu i normalno koristiti. ponavljam imam carapu koristio sam je 20tak dana dok nisam kupio futrolu. na plejeru nemam ogrebotina, engraving je skroz citav i 160gb znak

Poslednja izmena:
U vezi jacine zvuka
Mogu samo da ti objasnim kako se to radi na creativu (moj je bio za eu)
Bio je bas primetno tisi, i nasao sam kako da ga pojacam na forumu epiZENtr-a (imas nesto sl i za ipod)
Naime samom nadogradnjom americkog firmwera se ne dobija nista (blokada je idalje tu)
moras da udjes u bootloader, i kad te pita da nadogradis imas opciju da je firmwer sjeba* (to izaberes),
i on onda brise stari (i blokadu), i kad stavljas sledeci stavis amerikanca i to je to :D
Ukoliko stavis za eu onda opet imas blokadu
Naravno posle imas u meniju da ogranicis jacinu zvuka (ono o cemu su ti gore govorili)

Poslednja izmena:
Uzeo sam drugaru iPod u Sloveniji,moj je bio iz USA i nikakve razlike u zvuku.Radilo se o modelu 80gb

kako da stavim free igre na ipod? da ne placam preko itunes 5 dolara...

i na mom uSA 80gb Ipod-u nema taj volume limit tako da ja sad uzimam touch iz use da se ne zezam sa EU sitovima,lepo ljudi kazu,sta ce na EU samo da nas stave na beli sengen pa da vidimo sveta malo....:)

Pozdrav :)

lako vama iz amerike...
kako niko ne zna kako da se skine limit cap i kako da se nabace free igre?

Poslednja izmena:
Program (za skidanje limita) se zove goPod, ako se dobro secam, proveri da li radi sa tvojim modelom

Poz

radi samo sa trecom i cetvrtom generacijom. zadja ver programa je izbacena sredinom 2005te god...

Mislim da sam cuo da postoji program koj se zove imod, iko zna za to?
Sad sam proverio radi za 5G i 5.5G, nemam classic ali moguce da radi i na njema... Probacu na svom Touch-u, pa cu da kazem.

A i ovo sam nasao:
http://forums.ipodlounge.com/showthread.php?t=209373

Poslednja izmena:
sa sestom ne radi probao sam odavnooo...

nabavio sam ranac koji odstranjuje limit

Poslednja izmena od urednika:
Da malo presecem temu... sa cime prebacujete pesme i video na ipod preko itunes-a ili koristite nesto drugo mene licno itunes iritira jako...

moze li ukratko neki utisak o samom classic ipodu 6gen?
imao sam ranije nano 3gen,pa sam ga prodao,a sad razmisljam o classic modelu od 80gb? koliko mu se krece cena kod nas? ja bih ga nabavio iz usa
pozz

model je classic 80gb 6th gen....nadam se da nije neka "igra reci"...a video sam kod naseg applea da imaju samo 120gb model i kosta oko 24k rsd...

pa da....
120gb je 7th

@ rasta >ok,sad je barem jasno koji model je koja gen. tnx:)
a kako su se uopste pokazali sa ovim hdd-ovima u sebi(80gb,120gb,160gb)..pitam jer vidim po netu da se mnogo prodaju rez.delovi za classice,nije valjda da se toliko kvare(pu,pu :d)

Uzimaj slobodno, odlican player. Ne bih se nikad vratio na player sa ispod 30GB...

meni se classic nije pokvario za 6 meseci koliko sam ga nosio (80gb) i ovaj model 120gb radi odlicno.

upitanju je nikeov C.O.R.E ranac koji u sebi ima prikljucak za ipod, znaci prikljucis ipod za ranac preko standardnog kabla, sluske ubodes i imas komande... odstranjuje limit efikasno...
nike_core_backpack.jpg

http://www.mobilewhack.com/reviews/nike_core_audio_ipod_backpack.html
"Expect it to be priced around US $85." hahaha budale... ja ga kupio na rasprodaji u francuskoj za 25e :D

ja sam zadovoljan mojim ipodom, super radi, ne chrasuje, jedino me je razocaralo sto ima ovaj limit, tako da nikome ne bi preporucio da uzme evropske verzije...

Poslednja izmena:
ima li nekih vesti o ostranjivanju limita za ipod 6th gen?

Nazad
Vrh Dno