Šta je novo?

Ipod Classic 160gb

vampire

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2005
Poena
319
Planiram da kupim Ipod classic sixth generation sa 160gb pa bih zamolio nekog sa iskustvom sa istim da mi kaze u cemu je razlika izmedju crne i bele verzije? razlika u ceni je oko 2000 din pa me zanima jel razlika samo u boji? bilo kako mi se mnogo vise svidja crn nego beo :D hvala unapred

Ako su ista generacija(u tvom slucaju 6-ta) onda je razlika samo u boji, ali to zavisi od prodajnog mesta cini mi se da sam negde video da je rozi skuplji i od belog i od crnog, ali sve je to stvar ukusa, jedino sto bih ja dao prednost crnom zato sto se teze prlja ako su ti ruke znojave ili slicno.

ja sam video u 2 iste radnje u ponudi crni i beli model i crni je skuplji za 2k din. uzecu crni najverovatnije :D

ok dobijam crni u petak :banana:
zanima me samo da li postoji neki nacin da na 6gen ipodu pustim FLAC? nadam se da neko zna. hvala unapred

rockbox?

on kolko znam ne radi sa sestom generacijom i jako je bagovit + skracuje bateriju

jel zna neko mozda kako se prebacuju video klipovi na ovaj ipod? imam itunes najnoviji ali kad god probam da prebacim neku epizodu serije u najnormalnijem divxu ili cak i quick time fajl on kaze "to i to was not copied to the ipod "taj i taj" because it cannot be played on this ipod." takodje me zanima da li mogu da gledam filmove sa prevodom i da li mogu da pustam dual audio fajlove.

Poslednja izmena:
jel zna neko mozda kako se prebacuju video klipovi na ovaj ipod? imam itunes najnoviji ali kad god probam da prebacim neku epizodu serije u najnormalnijem divxu ili cak i quick time fajl on kaze "to i to was not copied to the ipod "taj i taj" because it cannot be played on this ipod." takodje me zanima da li mogu da gledam filmove sa prevodom i da li mogu da pustam dual audio fajlove.

Moras da konvertujes video fajlove u .mp4 format... ja koristim jako dobar i mali program za to: Allok video to mp4 converter (nije free,mada postoje i free programi za to). Da, malo glupo sto ne moze da pusta .3gp fajlove iPod, al sta sad.
Filmovi sa prevodom...hmm, ja "ugradim" prevod u film pri samom konvertovanju u .mp4 format, tj ovaj program sam prepozna prevod ako je odmah pored .avi fajla i ne pita nista nego ga automatski stavi (s tim sto mozes i rucno da dodas prevod,ukoliko nije pored .avi fajla). Super je programcic skroz. Javi na PM ako ti treba.
E za dual audio fajlove ne znam, ne koristim :)

Javi ako imas neka pitanja, ja sam isto bio duduk za itunes kad sam kupio ipod...

pozz :wave:

Jedan mali polu-off :): jel zna neko gde se u BG moze kupiti neki dobar sleeve case za ipod classic 80gb tipa ovaj ili ovaj? ... Ili u najgorem slucaju nesto slicno :) ... *** svi ovi nasi apple reselleri su preplavljeni opremom za nano, nigde nisam nasao accessories za classic u ponudi :(
:wave:

podvarak - upravo to i meni treba, tako da ako neko zna de ima, nek plz kaze... thx

@vampire: aj lebati ako ti je usput pogledaj u Game-s da nema nesto zanimljivo (da se ne cimam lijanom iz sela za dzabe). Na sajtu pise da ima par kejsova za ipod video a to bi trebalo da pase i za nas :) ...

Aj, nije domace trziste podforum :), al` kad ste vec poceli ovde da se i ja nadovezem :) - Imam classic 80gb pa me zanima gde moze da se kupi usb kablic za njega - imam ja originalni naravno al` ne bi bilo lose da imam jos jedan da ga vukljam u torbici sa sobom na posao i sl - vidim da ima kod ovih nasih u Apple store-u al` mi se iskreno ne daje 2100 din za obicni kablic. Takodje, ima li negde da se nadje Ipod Usb power adapter (neki Belkin ili sl tj nesto kvalitetnije) posto mi se, opet, ne daje 3k dinara za nesto sto cu ,eventulno, da koristim par puta :)

ljudi pomagajte sta da radim slogirao mi se smrdljivi ipod! updatovao sam ga cim sam ga dobio na najnoviji filmware preko itunesa i normalno ga koristio, al mi se slogirao pre par sati nasred pesme i sada stoji u now playing i ekran non stop gori kad ga prikljucim itunes ga ne prepoznaje komp ga vidi al zablokira kad probam da udjem u njega ili da ga stopiram, na samom ipodu ne vidim nikakvo dugme za reset, a na obicne dugmice ne reaguje. sta da radim a da se ne svede na servis neki... garanciju nemam ovde posto je donesen iz luxemburga

@vampire
Jel ti nisi cuo za onu nasu narodnu "ako radi ne cackaj"? A da sacekas da se isprazni baterija pa da onda probash da ga napunis kao da nista nije bilo?
E sad sam nasao ovo na netu....drži središnju tipku i istovremen tipku meni i trebao bi da se ipod resetuje.

Probaj ovaj program recovermyipod

Poslednja izmena:
brate nisam nista cackao samo sam snimao muziku preko itunesa... sad videh na netu da se mnogo ljudi zali na softverske bagove, sve u svemu hvala, radi restart!

Ne daj Boze da ti se to ponovi, ali imaj u vidu onaj recovermyipod program, kazu ljudi da pomaze kod tih zapucavanja.

jel zna neko mozda kako se prebacuju video klipovi na ovaj ipod? imam itunes najnoviji ali kad god probam da prebacim neku epizodu serije u najnormalnijem divxu ili cak i quick time fajl on kaze "to i to was not copied to the ipod "taj i taj" because it cannot be played on this ipod."
Sad mi je zao sto prodah zen vision m
bez drivera ga prikacis na komp i samo prevlacis dvx i sl...
Eee...lepe uspomene ,)

Edit: Ladno sam zaboravio da vam napisem gde sam video futrolu sa linka 1, u ct-u na obilicevom vencu
Kad sam trazio za bivsi iriver H340, naisao sam bas na tu futrolu, ali sam video samo u crvenoj boji
verovatno imaju i druge. Bila je nesto smesno ~ 1000din (u odnosu na druge ipod-ove dodatke :d)

Video sam jos negde ali belu,(ne mogu da se setim gde), kad budem video napisacu vam.

Poslednja izmena:
kupio sam futrolu u apple centru koji se zove globe net i nalazi se u merkatoru.
jel moze neko da mi kaze dal ima neki hack za skidanje volume cap-a? mnogo tiho bre

Poslednja izmena:
@vampire: koja tacno futrola i koliko love?

jel moze neko da mi kaze dal ima neki hack za skidanje volume cap-a? mnogo tiho bre

Imam isti problem sa mojim ipod touch-om 32gb, kvalitet zvuka je strasno los, ja dosta slusam rap-electronic-drum-n-bass, a njihov equalizer je smesan za taj tip muzike.
Znam da za touch sam to sredio tako sto sam ga prvo jailbreak pa onda stavio americki volume limit. Mada jailbreak me nervirao pa sam ga skinuo, da li iko ima alternativu za menjanje zvuka? Hvala.

el zna neko kako se skida volume cap??

Imate veliki izbor futrola, silikonske navlake... u delta city-ju

stvarno? u kojoj radnji? jel zna neko nesto oko volume cap? jel ima iko ovde ipod seste generacije???

Poslednja izmena:
stvarno? u kojoj radnji? jel zna neko nesto oko volume cap? jel ima iko ovde ipod seste generacije???
Imam ja iPod Classic 80 GB, 6th gen.
Uopšte mi nije jasno šta će ti opcija volume cap, s obzirom da se kod mog iPod-a može vrlo lako povečati max. volume sa fabrički setovanih 50% na 100% kao max., prostim ulaskom u settings i promenom.
Ima opciju i da zaključaš podešavanja ukucavanjem 4-number pass, ali to nije baš mnogo bitno.
Dakle: Settings, Volume Limit, Enter Combination to Unlock - otkucaš sve četiri nule, povećaš max. volume sa wheel-om, pritisneš play da zaključaš max. volume, otkucaš novi pass (može i stari) i to je to. Ja lično nisam stavio na max. nego nešto malo manje.
Kada sam povećao sa 50% na 100% sa ovim apple sluškama kada pojačam na max. toliko je glasno da mislim da nema potrebe za jačim, osim ako nisi gluv. Sa kvalitetnijim sluškama može da bude samo glasnije i jasnije.

Poslednja izmena:
Zbog zakona iPodovi u evropi imaju softverski volume cap limit i mnogo je tisi zvuk u odnosu na americke iPodove.Ovo nije samo od seste generacije nego i od pre...i nema to veze sa volume limit u settingsu. Ne znam kako ti ne primecujes da je pretih, kod mog se bas vidi... u busu jedva cujem muziku, a skoro svi drugi plejeri su normalne glasnoce i necujem buku busa... Mozda si ti iPod dobio iz Amerike pa je zato tebi normalan... cudi me to sto se ovde niko ne bavi time, jedino znaci da jako malo ljudi imaju evropske iPodove... Jednostavno se ne moze sa ovako tihim plejerom! Potrazi na netu, ukucaj u googlu "europian ipod volume limit cap" i videces o cemu pricam... ja sam naso samo informacije i rasprave, i pominjanja alternativnih filmwarea, al ne i resenja.
http://www.cableforum.co.uk/board/26/22959-is-your-ipod-too-quiet.html
sa vikipedije:

On January 15, 2008, Apple released a firmware update (1.1) via iTunes. The features and fixes are simply listed as iTunes rentals and bug fixes, although early tests show Cover Flow improvements. The update has also been criticised by users who have reported the volume cap has been decreased so the volume is lower even at full. A small amount of iPods are also said to have bricked since the update. Some users have also complained of hissing noises emanating from the headphones after the iPod is put into sleep mode.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno