Šta je novo?

Iphone

Pa kinezi max traju 1god. Drug je imao neki Cip phone kopija iphone-a mislim da se zove cipphone tako nesto ali nebitno. Platio ga je 130e u radnji. Cuvao ga ko bebu znaci crticu nije imao u torbici. I eto ga jedan dan tuzan crko mu fon sam od sebe

Pa kinezi max traju 1god. Drug je imao neki Cip phone kopija iphone-a mislim da se zove cipphone tako nesto ali nebitno. Platio ga je 130e u radnji. Cuvao ga ko bebu znaci crticu nije imao u torbici. I eto ga jedan dan tuzan crko mu fon sam od sebe

A manje-vise dobro je to....sve zavisi meni se i SE ugasio sam od sebe nakon tolko vremena i nije vise davao znakove zivote, kao i LG cokolada kojem je crkao flet nakon malo vise od pola godine i svaki put kad stavim novi flet trajao je 1-2 mesaca i onda ponovo
Nego interesuje me kako se ponasao dal se bagovao, odziv ekrana....kako se ponasa u koriscenju???

Kvalitet je sigurno nizi, ali ne mozes zakljucivati na jednom primerku 🙂

Meni se generalno ne svidjaju te kopije, ako hoces iphone uzmi iphone, ako hoces jeftiniji telefon uzmi jeftiniji 🙂

Dali mislis da ti se isplati koriscenje GPRS-a s obzirom da kpije nemaju wireless a kazes da ti treba net?
Ako tebi odgovara onda mozda i vredi. A sad je ne znam jet tebi treba telefon za dve kartice ili jeftini iPhone s obzirom da sve to sto ti treba imas i u brendiranim modelima.

Imao sam prilike da koristim i ciphone i i9+

Ovako:
Samo sam ih imao na probi kod sebe i bez razmisljanja sam se odlucio za i9+

zasto?

Zato sto je mnooogo jeftiniji od ciphone-a,a nudi skoro iste funkcije.

Ima javu
Verovali ili ne,ima brzi softver od ciphone kopije.Ako ne verujete pogledajte malo na youtube pa cete se uveriti,ja sam se licno u to uverio.
Ima 2 sim kartice,ciphone samo jednu
Imam mogucnost da prosirim memoriju (mada mi je i 2 gb i predosta)
Shake control i takve fensi funkcije su uvek dobrodosle.

Znaci zakljucak:
Ciphone ima identican spoljasnji izgled kao original,ima 10 pages menu (mada to bas i nije neki bitan faktor),ima javu.Sve u svemu ok.
Ali je softver mnogo sporiji od i9+.Takodje ima neki debelu olovku koja ni na sta ne lici.

I9+ ima javu,nema 10 pages menu (samo 3),brzi menu,olovkica je mala,elegantna i stavlja se sa strane fona,2 sim (sto je mnogo bitan faktor).
Sve u svemu,i9+ je moja topla preporuka.
Dobicete iste funkcije za manje pare.

Cak i da je hardver i dizajn potpuno identican, stvar sa iPhonom nije revolucionaran hardver, vec softver, tako da ja ne bih kupovao nikakve kopije. Bolje dodaj 80tak evra i kupi polovan iPhone prvu generaciju, ili u krajnjem slucaju uzmi neki drugi telefon.

Znas kako,iskreno da ti kazem.
Imam brdo ortaka koji su zesce popaljeni na taj iphone.
Vazno im je da ima wifi,ali taj wifi nece ni koristiti,bas o tome pricam.
Najcesce taj telefon uzimaju ili ljudi kojima stvarno treba (poslovni ljudi) mada se oni pre odluce za blackberry,i druga grupa su napaljeni klinci koji su se navukli na te aplikacije koje ovaj fon podrzava (kao sto je nazalost slucaj sa vecinom mojih ortaka).
Ima neke fensi aplikacije koje ces koristiti par puta i onda ces ih obrisati,extra brz menu i ostale nepotrebne stvari.
Mozes misliti...
Sto se tice aplikacija,to moze da uradi i jedan obican wm polovnjak koji danas kosta u proseku 70-150 eura.
Ista stvar,moguce instaliranje aplikacija,koje su po meni bolje od iphone aplikacija.
Imaju istu mogucnost instaliranja aplikacija (ne identicnih kao kod iphone) ali to je to.
90% iphone aplikacija ljudima nisu uopste potrebne,ili su aktuelne par dana dok im ne dosadi.
I sto je najveci fazon,iphone oprema je papreno skupa,nemamo ni uslove da bi 100% iskoristili taj telefon,ali vazno je da se ima iphone u dzepu,iako se koristi samo za sms,pozive i cackanje par glupih aplikacija.
A sto se tice takvih telefona,iphone polako gubi bitku od strane omnie,Xperie x1,N96 (uskoro i N97) i ostalih.Jedino sto ga odrzava jesu te bespotrebne aplikacije.

A sto se tice kopija,pojavila se kopija Iphone i9s,dual sim,debljine 9 mm i jos brzeg menija od 10 strana (10 pages menu).
Uskoro cu uzeti ovaj fon pa cu videti malo bolje kako izgleda i kako se ponasa.
Xperia x1 kopija se isto pojavila,ali ne bih vam preporucio da ga uzmete jer se slajd brzo rasklima,i ako vidite negde kopiju Xperia x1 od 5 mpx znajte da vas lazu,jer za sada postoji samo jedna kopija ovog telefona na trzistu i ima kameru od 1.3 mpx.

Poslednja izmena:
Po meni je ipak on o pravilo-koliko pare, toliko i muzike. Za te pare, telefon zadovoljava u svemu, ali na zalost, "original" je i dalje preskup kod nas, a ne mogu nikako da se uporede...

Nazad
Vrh Dno